Perşembe, Kasım 30, 2017

Yamanspor'a Fetih Kelkit sürprizi

İstanbul U16-B Ligi 20. Grup 10. hafta mücadelesinde Çakmak Sahası’nda Fetih Kelkitspor Ümraniye ekibi Yamanspor’u konuk etti.
Ligde zirveyi kovalayan Yamanspor alt sıralarda yer alan rakibi karşısında beraberlik golünü bulmasına rağmen galibiyete ulaşamadı.


Muhammed Yiğit Yılmaz, Nergiz Bulut, Nurullah Hoşafçı hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmada saha komiseri olarak Cüneyt Tuncer sağlık görevlisi olarak Hamdi Yaşar görev yaptılar.


Karşılaşmanın ilkyarısının son dakikasına kadar iki takımda geliştirdiği ataklardan golü bulamazken, ilk yarının son dakikasında ev sahibi ekip gelişen korner sonrasında ceza sahası içinden yapılan vuruşla golü bulunca ilk yarı 1-0 Fetih Kelkitspor galibiyetiyle sona erdi.


İki takıma birer kırmızı kart
İkinci devreye misafir takım Yamanspor daha etkili başlarken 50. dakikada bir pozisyon sırasında yaşanan gerginlikte hakem iki takımdan birer futbolcuya kırmızı kart gösterdi. Kalan süre içinde iki takımda 10 kişi ile mücadele ettiler. Yamanspor 65. dakikada penaltı atışı kazandı. Penaltıyı kullanan Berkan’ın sert vuruşu ile Yamanspor 1-1 beraberliği yakaladı. Yamanspor'un galibiyet için yaptığı ataklardan sonuç çıkmayınca iki takım puanları paylaştılar.


Hakem maçı kontrolde zorlandı
Maçın genç hakemi karşılaşmanın başında her iki takımın sert futboluna kart göstermeyince bundan cesaret bulan futbolcular sertliğin dozunu arttırdı.Ayrıca pozisyonları da çok uzaktan takip edince maçı kontrol etmekte oldukça zorlandı. Karşılaşmanın hakeminin kırmızı kartları doğru karardı. Fakat kartlarını kullanmakta geç kalınca sahadaki futbolcuların hakemin her kararına itiraz etmeleri ve tepki göstermeleri bu yaş grubu için daha tecrübeli hakemlerin verilmesi gerektiği düşüncesini doğurdu.

20. grupta Ortadağspor 24 puanla lider, Şilespor 23 puanla ikinci Yamanspor 20 puanla 3’üncü sırada.
11. hafta Yamanspor kendi sahasında Kirazlıtepespor’u, ağırlayacak. Fetih Kelkitspor deplasmanda Gülensuspor’a konuk olacak.


Editör : Atilla DEMİR






 







 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...