Çarşamba, Kasım 29, 2017

Derbide gülen yok

TFF Spor Toto Gelişim U17 Elit Ligi erteleme maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor yenişemedi:2-2


17 Eylül'de oynanması gereken fakat Bulgaristan ile yapılan hazırlık maçlarına Trabzonspor'dan 4 futbolcunun U17 Milli Takımı aday kadroya çağrılması nedeniyle bugüne ertelenen 2.Hafta'ya dahil karşılaşma Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde oynandı.



 


Ligde arzuladıkları yerlerde olmayan iki takımın mutlak galibiyet parolası ile çıktığı derbiye Fenerbahçe atak başladı.İlk yirmi dakika içinde organize ataklar ve ceza sahası dışından vuruşlarla gol arayan Sarı-Lacivertliler biri kaleci Gürkan Kaynak'ın hatasından olmak üzere üç mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.Trabzonspor ise özellikle sol kanattan Onur Emre Yaldız'ın taşıdığı ve ceza sahasına kestiği ortalardan gol aradı.


Herkes Fenerbahçe'den gol beklerken golü bulan Trabzonspor oldu.Maçın 29.dakikasında Trabzonspor,Emirhan Baş'ın yaklaşık 30 metreden sağ taç çizgisi yakınından topu kalenin sol çatalına taktığı harika golle öne geçti.Fenerbahçe bu şok gole,32.dakikada ceza sahası içinde Birkan Aktaş'ın ara pasını değerlendiren ''gol makinesi'' Oğuzhan Özcan ile cevap verince ilk yarı 1-1 sona erdi.


 


Aytaç Geçgel-Hasan Can Tekşen-Tolgahan Küçük hakem triosunun yönettiği karşılaşmanın ikinci yarısı gollerle başladı.Trabzonspor 42.dakikada, duran toplardaki ustalığını konuşturan Yaser Yüce'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruştan kazandığı golle 2-1 öne geçti. Golün ardından Bordo-Mavililerin rakip yarı sahada yaptığı pres nedeniyle Kadıköy ekibi yaklaşık 5 dakika orta sahayı geçemedi. Bu presi kıran ilk pozisyonda ise Fenerbahçe golü buldu. Emir Miray'ın sağ kanattan ceza sahası içine kestiği topa dokunan Batuhan Ekinci birinci golün benzeri bir golle takımına beraberliği getirdi:2-2


Golden sonra ortasahada ezici bir hakimiyet sağlayan Fenerbahçe, kalan dakikalarda oyunda üstünlüğü yakaladı. Özellikle Aldülcebrail Akbulut'un servis ettiği toplarla gol arayan Kadıköy ekibi galibiyeti kovaladı ama aradığı golü bir türlü bulamayınca, karşılaşma da berabere sona erdi. FenerbahçeU17 Takımı bu sezon kendi evinde oynadığı 7 karşılaşmada sadece 1 galibiyet ile 2 beraberlik alırken sahadan 4 kez mağlup ayrıldı. Fenerbahçe 12.Hafta itibariyle 16 puanla 11.,Trabzonspor ise bir maçı eksik 19 puanla 8.sırada yer alıyor.


STAD: Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri
HAKEMLER: Aytaç Geçgel-Hasan Can Tekşen-Tolgahan Küçük(Deniz Ender Karatepe)
FENERBAHÇE: Umut Eren Tunç,Muhammet Ali Çetinkaya,Abdulcebrail Akbulut,Gürkan Başkan,Kaan Türk Akgül(Emirhan Karagülle),Birkan Aktaş,Emir Miray Köksal,Emre Nasuh,Oğuzhan Özcan,Batuhan Ekinci,Cenk Alptekin
Yedekler: Talha Bozkurt,Mustafa Atsız,Serhat Bülbül,Ahmet Yiğit Gül,Ahmet Yasin Kurşun,Kaan Emin Ayyıldız 
Teknik Sorumlu: Cengiz Aydın 
TRABZONSPOR: Gürkan Kaynak,Emirhan Baş,Kadir Yıldırağan,Bora Ulu,Onur Emre Yaldız,Ahmet Taha Bilgin,Buğra Tayfur(Beytullah Çakır),Hakan Yeşil,İsmail Cem Kara,Yaser Yüce(Hüseyin Küçük),Ahmet Ali Dokuzparmak(Ali Asım Bayraktar)
Yedekler: Adem Enes İbrahimağaoğlu,Eren Makul,Ercan Saltık,Gökdeniz Gür
Teknik Sorumlu: Harun Beklemiş
GOLLER: Emirhan Baş(dk.29),Oğuzhan Özcan(dk.32),Yaser Yüce(dk.42),Batuhan Ekinci(dk.48)
SARI KARTLAR: Muhammet Ali Çetinkaya,Birkan Aktaş(Fenerbahçe)


HABER-FOTOĞRAF:ARİF DOĞAN



 (Bu fotoğraf fenerbahce.org'dan alınmıştır.)


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...