Çarşamba, Kasım 22, 2017

Bu kez kural hatasını TFF yaptı

Büyükçekmece Tepecikspor U16 takımı TFF'nin birbirinden bağımsız olarak devam eden iki organizasyonuna katılarak,puantaj tablosunda adının geçmesi akıllarda soru işareti yarattı.


Sezon başında büyük kaos yaratan 2. ve 3.Lig takımlarının Gelişim Ligleri'ne alınmama kararından sonra,önce yerel lig için başvuran fakat daha sonra bu kararın iptali akabinde Gelişim Ligleri'ne katılan Büyükçekmece Tepecikspor'un halen devam eden iki ligde yer alan U16 takımı,TFF'nin Gelişim Ligleri Statüsü'nün 3.Madde 2.bentinde yer alan ''Kulüpler her yaş kategorisine en fazla bir takımla katılabilir.Gelişim Liglerine katılan kulüpler, aynı yaş kategorilerinde illerindeki yerel liglere katılamazlar'' kuralını da ihlal etmiş durumda.


Büyükçekmece Tepecikspor'un Spor Toto Bölgesel Gelişim U16 Ligi 1.Bölge Grubu'nda yer alan takımı 6.Hafta maçları itibarıyle 3 puanla 8.sırada bulunurken,aynı takım İstanbul Amatör U16/B Ligi 24.Grup'ta -3 puanla dördüncü sırada yer alıyor.



Ligde yok ise fikstürde niye var?
Her ne kadar yerel liglerde maçlara çıkmasa da karşılaşmaları 3-0 hükmen mağlubiyet olarak tescil edilen B.Tepecikspor'un rakiplerinin hanelerine 3 puan yazılması,TFF ile TFF İstanbul İl Temsilciliği sitelerinde yer alan puantaj tablolarında haftalık fiksürlerde yer alması bu gerçeği daha açık gözler önüne seriyor.


Olmasalardı grup da olmayacaktı!
Olayın diğer boyutu ise B.Tepecikspor İstanbul U16/B Ligi 24.Grup'ta eğer yer almasaydı diğer üç takımın liglere katılamaması anlamına geliyordu.Çünkü bir ligin/grubun oluşması için en az 4 takımın katılması gerekiyor.


Bölgesel Gelişim Ligleri'ne katılmayan profesyonel altyapı takımlarının katıdığı TFF İstanbul 16/B Ligi 24.Grup'ta üç takım birbirleriyle dört devre lig usulü karşılaşarak sezonu tamamlayacak.Büyükçekmece Tepecikspor'un Bölgesel Gelişim U16 Ligi'ne katlmasıyla üç takıma düşen grupta Bayrampaşaspor,Çatalcaspor ve Silivrispor arasnda devam eden karşılaşmalar sonucunda 9.Hafta itibarıye Bayrampaşaspor 25 puanla lider durumda.Çatalcaspor'un 17,Silivrispor'un ise 10 puanı bulunuyor. 
ARİF DOĞAN


TFF İSTANBUL U16/B LİGİ 24.GRUP PUAN TABLOSU



TFF BÖLGESEL GELİŞİM LİGİ U16 1.BÖLGE PUAN TABLOSU


 


 


 


Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.