Salı, Kasım 28, 2017

Kuştepe ağır yaralı

Yalancı baharın hüküm sürdüğü hafta sonunda Zeytinburnu 1957 SK ve Kuştepe arasındaki karşılaşma haftanın maçlarından biriydi. Hemen her biri ayrı takımlarda oynayan futbolcu kardeşlerimi arayıp bir kahvaltı organizasyonu yaptık, buluştuk. Yine yarım saat rötar yaptılar...Alıştık... Sallama makinelerine taş çıkaran kardeşlerimizle uçan kuşa da sallayarak kahvaltıyı bitirdik ve Merkezefendi Stadı'na ulaştık. Şimdi sıra zorlu doksan dakikada...


Karşılaşma biraz geç başladı. Mücadelenin hakemi Süper Lig Yardımcı hakemi Alpaslan Dedeş'ti. Birçok kişi hakemin geç çıkmasını 'ego'ya bağladı. Şahsi fikrim bir önceki maçın gergin geçmesinden dolayı geç başladığıydı. Son söyleyeceğimi ilk başta söyleyeceğim. Her iki takım da hakemin kararlarından memnun olmadı. Süper Lig'de gelse olmuyor,amatör de gelse olmuyor... Bu hakemler kimseye yaranamaz, oyuncular hocalarına, hocaları da yöneticilere, yöneticiler de oyunculara derken bu çeşmekeş devam eder diyorum ve artık maça geçiyorum.


Karşılaşmaya konuk ekip etikli başladı. Geçen hafta ameliyat olan sağ bek Çağrı yerine Zülküf'ü o bölgeye çeken Şişli temsilcisi kanatlarda Eraycan ve Hamza'yı oynatırken, Ramazan ve Atakan'ı ileri uçta oynattı. Hamza'nın iki asistinde Ramazan'ın yüzde yüzlük kafa vuruşu ile yakın mesafeden şutunu kurtaran kaleci Hakan takımını oyunda tuttu. Ev sahibi ekip sezon başından bu yana birçok oyuncuyu değiştirdi. Artık tek mücadeleleri alt sıralardan kurtulmak olacak. Oldukça kaliteli isimlere sahip bir takım.Ama olmayınca olmuyor. Ev sahibi ekipte ileri uçta tecrübeli oyuncu Yusuf'u tek bırakarak kanatlardan İsmail ve Berkan ile etkili olmaya çalıştı. İlk toplarda buluşan Eren de oyunu ileri doğru iyi yönlendirdi ancak savunma yönü oldukça zayıftı. Oyunda dengeyi kuran ev sahibi ekip Zülküf'ün Eren'e müdahalesi ile penaltı kazandı. Topun başına geçen Yusuf takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son dakikalarında İsmail ve Yusuf ile direğe takılan ev sahibi ekip farkı açamadı.


İkinci yarının ilk çeyreğinde düdükten sonra topa vuran İsmail ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışında kaldı. Tüm hatları ile rakip kaleye yüklenen konuk ekip Razaman'ın vuruşunda yine Hakan'ı geçemedi. Eraycan'ı savunmaya çeken Cemal Kavraz Hamza'yı sağ kanada alıp, hücuma Kaan'ı yerleştirdi. Atakan'ı forvet arkasına çeken Şişli temsilcisi beraberlik sayısını buldu. Sağ kanattan Eraycan'ın ortasında Atakan kafa ile topu indirdi. Ramazan'ın dokunuşu skora dengeyi getirdi 1-1.


Galibiyet için rakip kaleye yüklenen konuk ekip kalesinde net pozisyonlar verdi. Ev sahibi ekibin teknik yönetimi de hızlı oyuncuları oyuna sokarak kontratakla gol aradı. Yusuf Kaymak'ın önderliğinde iki net pozisyon bulan ev sahibi ekip Eren ve Selçuk ile bu fırsatlardan yararlanamadı. Uzatma dakikalarında Eraycan'ın yerden düzgün vuruşu iç direkten dönünce zorlu doksan dakikada kazanan çıkmadı. Ev sahibi ekip alt sıralarda kalırken, konuk ekip galibiyet hasretini üç maça çıkardı ve zirve koltuğunu devretti.


HABER:ERDEM SAĞOLAN    

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...