Cuma, Aralık 06, 2013

Sarıyer Yeni Mahalle geç açıldı

İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grup karşılaşmasında Sarıyer Yeni Mahalle, Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı’nda Alibey Hospital Parseller’i misafir etti. Üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmanın ilk yarısını konuk takım 1-0 önde kapatırken, Sarıyer temsilcisi  son 15 dakikada bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmasını bildi.


 Karşılaşmanın henüz 5.dakikasında Tarık’ın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Sercan Alibey Hospital Parseller’i 1-0 önge geçiren golü kaydetti. Erken gelen golle şaşkına dönen ev sahibi ekip dakikalar 15’i gösterdiğinde Özgür ile beraberlik golüne yaklaştı fakat Alibey Hospital Parseller’in kalecisi Yasin bu pozisyonda kalesini gole kapadı. 27. dakikada konuk takım farkı 2’ye çıkaracak pozisyonu yakaladı fakat ilk golün sahibi Sercan’ın topu auta vurmasıyla bu fırsatı değerlendirmedi. İlk yarı boyunca iki takım oyuncuları arasında bir çok pozisyondan sonra tartışmalar yaşandı. 37. dakikada Alibeyköy temsilcisi kalecisi Yasin eliyle topu başlatacağı sırada Sarıyer Yeni Mahalle forvet oyuncusu Özgür’ün müdahalesi ile yerde kaldı. Bu pozisyonda yardımcısından bilgi alan karşılaşmanın Hakemi iki oyuncuya da sarı kart gösterdi. Bu karar sonrasında Alibey Hospital Parsellerli oyuncuları Hakemin verdiği bu kararı beğenmeyerek itirazlarını sürdürdüler, fakat karşılaşmanın Hakemi oyunu devam ettirdi. İlk yarı 1-0 Alibey Hospital Parseller’ üstünlüğü ile sona ererken, oyuncular arasında gerginlikler devam etti. Özelikle Alibey Hospital Parseller kalecisi Yasin’ in soyunma odasına giderken tribünlere dönerek bir şeyler söylemesi üzerine hem tribünde ki taraftarlar hem de ev sahibi takım oyuncuları Yasin’ in üzerine yürüdüler. Araya giren iki takım teknik heyetleri olayların büyümesini engelledi ve takımlar soyunma odasına girdiler.

İkinci yarı öncesinde gerginlik
Takımlar ikinci yarı için sahaya çıktıklarında saha içerisi karıştı. İlk yarı sonunda soyunma odasına girerken tribünler ile laf dalaşına giren Yasin’e tepkiler devam etti. Ev sahibi ekipte yedek oyuncular Yasin’e tepkilerini abartınca iki takım oyuncuları birbirine girdi. Hakemlerin sahaya çıkması ile olaylar yatışınca ikinci yarı da başladı.


İkinci yarıya istekli başlayan ev sahibi Sarıyer Yeni Mahalle oldu. Beraberlik golünü arayan ev sahibi ekip 54.dakikada Fikret’in ara pasında topla buluşan Yahya’nın vuruşunda kaleci Yasin topa sahip oldu. 61.dakikada ise Özgür’ün ceza sahasına girer girmez vuruşunda top az farkla auta çıktı. 65.dakikada deplasman ekibi Samet’ in sağ taraftan ortasında Burak’ ın kafa vuruşunda farkı ikiye çıkarıyordu fakat günün başarılı isimlerinde Osman farkın açılmasına engel oldu. Sarıyer Yeni Mahalle aradığı golü 74. dakikada buldu. Fikret’in pasında topla buluşan Özgür’ün sert ve düzgün vuruşu filelerle buluştu ve karşılaşmaya denge geldi. Mücadelenin son bölümünde iki takımda galibiyet golünü aradı. Ev sahibi ekip 85. Dakikada Sercan’ın uzun topunda topu önünde bulan Özgür takımını galibiyete getiren golü kaydetti. Bu golün ardından son 7 dakikada kendi yarı sahasında adeta etten duvar ören Sarıyer Yeni Mahalle kalesini gole kapadı ve karşılaşmadan 3 puanla ayrılan ekip oldu. Sarıyer Yeni Mahalle bu galibiyetle 2. Sıradaki yerini korurken en yakın rakibine 5 puan fark atmış oldu. Alibey Hospital Parseller ise aldığı bu mağlubiyetle  Yükselme Grubu için umutlarını tüketti.


Karşılaşma sonrasında ev sahibi ekip galibiyet sevincini yaşarken, tribünlerden konuk ekibe tepkiler devam etti. Arayan giren sağ duyulu yöneticiler ve tribünde ki taraftarlar olayların büyümesine engel oldu. Hafta içi oynanan bu karşılaşmaya ilgi yüksekti. Ev sahibi takım  taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı.


HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL


[gallery link="file" ids="97173,97172,97178,97177,97176,97175,97174,97179,97171,97170,97169,97168,97167,97166"]

1 yorum:

fatih dedi ki...

maç sonrası çıkan kavgada 3 kırmızı kart daha çıktı

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.