Pazartesi, Aralık 30, 2013

Mimarsinan şampiyonluğu garantiledi

İstanbul 1.Amatör Lig 10.grup mücadelesinde zirve iddiasını sürdürmek isteyen Şehreminispor, bir başka Fatih ilçesi takımı Mimarsinanspor'u, Namık Sevik Stadı'nda konuk etti.



Karşılaşmadan 3-1'lik skorla galip ayrılan Mimarsinan, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğu garantiledi ve Süper Amatör Lig'e yükseldi. Karşılaşmanın ilk yarısında Bahadır'ın kendi kalesine attığı golle Mimarsinan 1-0 öne geçti. Şehreminispor bu gole Eren'in kafa golü ile karşılık verince ilk yarı 1-1'lik skola sona erdi.


İkinci yarının ilk tehlikeli atağında Mimarsinan ceza sahasında topla buluşan Eren'in yarım vole vuruşunda tecrübeli kaleci Levent ayaklarıyla mutlak golü önledi. Ani gelişen Mimarsinanspor atağında Ali'nin pası ile ceza sahasında topla buluşan Yüşa'nın vuruşu kaleci Nail'den döndü, topu iyi takip eden Burak topu ağlara göndererek konuk ekibi 2-1 öne geçirdi. Sinir harbi şeklinde geçen mücadelenin 71.dakikasında Yüşa'nın güzel aşırtma vuruşuyla Mimarsinanspor farkı ikiye çıkarttı 3-1. Bu dakikadan sonra daha fazla gerilen karşılaşmada Mimarsinanspor takım kaptanı Barbaros Yavaşoğlu yerde yatan arkadaşlarına telkinde bulunarak vakit geçirmemelerini söyledi ve saha kenarına çıkmalarına yardımcı oldu.


İtirazlar geldi Hakem soyunma odasına gitti 
Mücadelenin 79.dakikasında Şehreminispor'da Feyaz'a yapılan faul sonrasında ev sahibi ekip oyuncuları rakibin sert futboluna göz yumduğu gerekçesi ile hakem Abdurrahman Duman'a itirazda bulundular. Daha sonra iki takım oyuncuları arasındaki sözlü atışmaları izleyen maçın hakemi önce takım kaptanlarını yanına çağırdı daha sonra yardımcılarını yanına alarak soyunma odasının yolunu tuttu. Bu anda her iki takım oyuncuları ve yöneticileri bu sebepten maçın durdurulamayacağı yönünde itirazlarda bulunsalarda hakem Abdurrahman Duman soyunma odasına gitti. İçeride 10 dakika kalan hakem Abdurrahman Duman her iki takım yöneticileri ile görüşerek tekrardan mücadeleyi başlattı. Mücadele başladıktan üç dakika sonra uzatma dakikalarını gösteren Abdurrahman Duman, Şehreminispor'lu oyuncuların yoğun itirazlarıyla karşı karşıya kaldı. İtirazların ardından uzatma dakikalarını oynatmayan mücadelenin hakemi maçın bitiş düdüğünü çaldı. Bu karar sonrasında Şehreminispor'dan Mehmet, kalabalık arasında mücadelenin hakemine saldırdı. Bu olay esnasında ağzına darbe alan mücadelenin hakemi emniyet güçlerinin yardımıyla soyunma odasına gitti. 


Mücadele sonunda Mimarsinanspor şampiyonluğunu kısa süreyle kutlarken, Şehreminispor yöneticileri ve teknik heyeti olayların büyümeden son bulmasına yardımcı oldular. Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz Sayın Burak Şardağ'a teşekkür ederiz.


HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN


[gallery link="file" ids="102329,102328,102327,102325,102330,102331,102332,102333,102334,102339,102338,102337,102336,102335,102340,102341,102342,102344,102343"]

6 yorum:

Selami aydın dedi ki...

Şehremini yöneticiler olayları engellemek için çok çaba sarfetmiş :))) lütfen doğruları yazın olayları başlatan yönetim ve teknik heyet değilmi? Geçen hafta yine aynı şekilde gümüşhane takımına saldırıldı.Olayları başlatanlarda tirübünden saha içinde sövmediği adam kalmayan başkan tabir ettikleri kişi ve maç sonunda teknik heyet diye adlandırılan hocaları değil mi ? Bu tarz insanlara gerekli tepkiler konulmalı eğer böyle yumuşatılmış haberlerle verirsek bu olayların önünü alamayız.

birisi dedi ki...

maçın içinde olan birisiyim haksızlık yapıyorsunuz maçı biz kazandık evet sehreminili arkadaşlarda bizde hakemden şikayetçiyiz maçı katletti itirazlar vardı evet sehreminili arkadaşlar ısrarla hakeme itirazda bulundular hakemde korktuki kartlarını çıkaramadı yanımda hakeme sen adammısın dedi atmadı faalleri vermedi oyuncularda tabiki itiraz etmek zorunda kaldı futbolcular arasında bir olay olmadı hakem içeri girdi 80 dakikada poliste vardı koruyan sonra oyuna geri döndü maçın 80 dakkasından sonrası içinde beşdakika sonra yani 85 dakikada 3 dakika uzatma gösterdi sereminilerde itiraz ettiler haliyle ama maçtan sonra sehreminili bir arkadaş hakeme vurdu ortalık karıştı sonra sehreminili yönetici allahı var kendi topçusuna vurdu polisti derken biz bie şampiyonluktan bişey anlamadık tabiki Gümüşhane maçında neler oldu bilmiyorum onlarada geçmiş olsun onlarada başarılar ama haksızlık yok yöneticisi girdi ve adama vurdu kısacası hakemler biraz busene kötü ve bakın yerel futbola hep şiddet hep küfür hep kavga böyle bir futbolu istemiyoruz biz spor yapıp gençlerimizi daha başarılı bireyler olarak bazı şeylerden uzak kalması için uğraşmalıyız bunuda tabiki değerli büyüklerimiz artı taraftarların bilinçli olanları yapmalı gerekirse gelmesinler kavga çıkaracaklarsa yöneticilerde pislik yapan futbolcuyu bünyelerinde barındırmasınki oda anlasın hatasını gümüşaneli ağbimede beni yanlış anlamasın ama doğrusu bu adam resmen topçusuna tokat atıp evire çevire dövdü belkide sizin maçta o yönetici yoktu

Mimarsinan dedi ki...

Hakem sonuna kadar ben bugün buradan dayak yemeden çıkmayacağım edasıyla maç yönetti. Maçın tabiri caizse içine etti. Adam 10 dakika soyunma odasında duruyor. Maça küfür gibi 3 dakika uzatma veriyor. Şehreminili kardeşlerim hakeme saldırmada sonuna kadar haklılar. ( Not: Mimarsinan Futbolcusuyum )

birisi dedi ki...

hakem futbolcudan şikayetçi oldu , olayla ilgili dava başlatıldı . Hakemin yaptığı hatalar yüzünden bu olaylar buraya kadar geldi . bu maçın ağırlığını kaldıramadı . Ben hiç böyle bir klasman hakemi görmedim. tam 12 dakika içerden çıkmadı 90. dakikada oyuna geri döndü ve 3 daikika uzatma gösterdi futbolcular itiraz edince de maçı hiç oynatmadan direk bitirdi. Bi maç ancak böyle katledilirdi. ondan sonra da sabırlar taştı doğal olarak . bu olayların tek sorumlusu maçın hakemidir.

Fatih B. dedi ki...

böyle hakemlere az bile, anlamıyorum arkadaş dakika 76. hakem oyunu durduruyor ortada hakemlik bi durum yok iki futbolcu pozisyonu tartışıyor, hekem birden ben içeri gircem diye tutturuyor KLASMAN Hakemi ya artistlik yapacak sözde egosunu tatmin ediyor işte.. neyse ona da eyvallah hakem dk 88 e doğru oyuna geliyor maçı devam ettiriyor 1 dk sonra uzatmaları gösteriyor 3 dk!!! el insaf ya 3 dakika nedir? bunun açıklaması yapılabilir mi? resmen dalga geçer gibi hakem 12 dk ortalıkta yok oyunda duran süreleri saymıyorum bile 3 dk gösteriyor! ondan sonra şehremini şöyle yaptı, böyle etti.. profosyonel ligde bir hakem böyle şey yapsaydı bütün trübün aşağı iner o hakemi çıkartmazlardı sahadan, ama bir takımın sabrıyla bu kadar oynanmaz ki özellikle şehreminin kendi sahasında yaptığı maçlar sanki planlanmış bir şekilde klasman hakemi diye enteresan hakemler geliyor 10-0 öz trabzon maçındaki hakem gibi 3 kırmızı kart 2 penaltı ve maç 10-0 iken 90 dk sonunda gösterilen 3 dk uzatmayı 5 dk oynatması .. bu sene şehreminisporun üzerine oynanan oyunları herkes biliyor, bu anlayış değişmedikçe ve böyle hakemler sahada egosunu tatmin ettiği sürece bu tür görüntülere alışmak zorundayız kimse kusura bakmasın...

Şehremini dedi ki...

aynen kardeşim gerekirse mimarsinanlı futbolcu kardeşlerimizde şahitlik yapar dava da maçı katleden iki takım değil maçın KLASMAN HAKEMİ abdurrahman dumandır!! hiç kimse 12 dk içerde bekleyen bir hakemin 3 dk uzatma göstermesini ve onu da oynatmamasını açıklayamaz...

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...