Salı, Aralık 31, 2013

Sultangazi Esentepe'de 'Süper' mutluluk

İstanbul 1. Amatör Lig 8. Grup'ta  Sultangazi Esentepespor, tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'e yükselmenin coşkusunu yaşıyor... Yeşil-Beyazlılar artık gözünü Süper Amatör'e dikti.



Özkan Kurt'un yönetimindeki Sultangazi temsilcisi daha ilk haftadan itibaren gücünü göstererek farklı skorlarla galip geldi ve sezon boyunca arkasına hiç bakmadı. İlk yarıyı 9'da 9 yaparak tamamlarken geride kalan maçlarda yalnızca 2 kez yenildi. 16 maçta rakip kaleleri tam 73 gol atan ve iki kez 10 gol barajını aşan Yeşil-Beyazlı ekip, Selimpaşaspor'la birlikte 1. Amatör Lig'in şu anda en golcü takımı lakin Selimpaşa'nın fazladan 1 maçı olduğu için Esentepespor maç başına en fazla gol atan ekip durumunda. Esentepespor ayrıca yalnızca 11 gol yiyerek savunmasının da çok iyi olduğunu gösterdi.


Üzeyit Polat başkanlığındaki yönetim sezon boyunca takımın yanında olurken taraftarlar da takımlarını 1 maç olsun yalnız bırakmadı ve başarıda pay sahibi oldu.


Kulüp, 1984 yılında Gaziosmanpaşa Yaylaspor adıyla kuruldu. Habibler yakınlarındaki Yayla Köyü'nün takımı, tarihinde 2 kez (1993-1994 ve 2000-2001 sezonları) 3. Lig'e yükselme maçlarına katıldı. Kulüp 2009'da ismini İstanbul Rizespor olarak değiştirdi ve hemen o sezon 2. Amatör Lig'de şampiyon oldu. Ancak Rizespor projesi kısa ömürlü oldu nitekim 2010-2011 sezonunda İstanbul Rizespor 1. Amatör Lig'de hiç maç yapmadan ligden çekildi. 2011-2012 sezonunda Sultangazi Esentepespor ismini alan kulüp hemen o sezon 2. Amatör'den 1. Amatör'e, bu sezon da 1. Amatör'den Süper Amatör'e çıktı.


HABER: EFKAN BUCAK
FOTOĞRAF: MELİH UÇAR

3 yorum:

Centilmen dedi ki...

sultangaziesentepe bu gruptan çıkmayı hak eden bir ekiptir.
süpErde başarılı olabilir , ancak başkalarının ahını almak hiç iyi değildir. keşke bulunduğu yerin hakkını sonuna kadar verselerdi.

Centilmen...

özkan hoca dedi ki...

bunu hangi arkadaşım yazdı bilemem ama ilk önce teprik icin teşekkür ederim ama her kulübün kendine göre problemi vardır bizim son macımızda bazı topcularım transferi vardı bazımız şampiyonluk havası ben hoca olarak pıroblemim vardı ama bahceköyün aldıgı galibiyet sonuna kadar haklı cünkü gercekten cok iyi hazırlanmışlar ama birinin hakkını calmak veya başka bişe kesinlikle aklımızdan gecmemiştir cünkü öyle bir niyet olsa alt yapıyla cıkardım yediyimiz gol uzaktan oldu ve cok kacırdık bu p.t.t macındada oldu kesinlikle art niyet yoktur biz böyle olmasını istemezdik ama dedigim gibi bahceköy cok iyi hazırlamış

JollyJoker dedi ki...

Biz Esentepeli olarak kimsenin Hakkını Yemedik Yediremeyenler Saolsun
EsentePE Şapiyonugu Sonuna Kadar Haketti Ama Bizİm Arkamızdan Konuşan Bazı İnsanlar Yediremesinden dolayı :D Aglamayın :D

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...