Pazar, Aralık 29, 2013

Gaziantep Fıstıkspor kadınlar liginden çekildi

TFF Kadınlar 2.Lig'de Gaziantep'i temsil eden Fıstıkspor federasyona verdiği dilekçe ile ligden çekildi.


Fıstıkspor bugünkü Elazığ Bordo Atletik maçına da çıkmadı. Çekilme gerekçesi olarak maddi sıkıntılar ve kadın futboluna yeterli ilginin sağlanmaması olarak belirtildi. Fıstıkspor geçtiğimiz yıl Kadınlar 2.Lig'i üçüncü sırada tamamlamış, 1.Lig hakkını son maçta kaybetmişti.


2013-14 Kadın Futbol Ligleri Müsabaka Statüsüne göre "Lige katılamayan, ligden çekilen veya herhangi bir nedenle ligden çıkartılan kulübün o yaş kategorisinde oynamaya hak kazanmış tüm oyuncuları kulüplerinden muvafakatname almaksızın başka bir kulübe tescil edilebilirler." Bu maddeye göre Fıstıkspor'un büyükler kategorisinde oynayan tüm oyuncuları ocak döneminde transfer hakkı kazanmış oluyorlar.


Fıstıkspor ile birlikte kadın liglerinde ligden çekilen ya da çıkartılan takım sayısı dokuza yükseldi. Daha önce Kastamonuspor, Tece Belediyespor, Küplüpınar Yeşildağ, Çenesuyu Belediye, Çamlıca ve Lüleburgaz 39 ligden çekilmiş, Davultepe ve Elitspor ise küme düşürülmüştü. Toplam 79 takımın yer alması planlanan ligde, çekilen takımlar toplam takım sayısının yüzde onunu geçti.


Erdem G

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...