Pazar, Aralık 29, 2013

Engelliler mi engelli yoksa engelsizler mi engelli?

Yoğun geçen bir haftayı daha geride bıraktık. Sizlere ulaştırmak adına çabaladığımız bir haftayı değerlendirelim. 



Nereden başlayalım?
Siyasetten mi, vatandaşın sıkıntılarından mı, spor müsabakalarında ki göze hoş gelmeyen olaylardan mı yoksa azmin ve yaşama bağlanışın güzelliğinden mi başlayalım.


Azmin zaferi
Gelin ilk önce sizlere hafta sonu izlediğim engelli kardeşlerimizin mücadelesinde ki azmi ve yaşama sevincinden başlayalım. Hafta sonu Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın daveti üzerine Bağcılar Olimpik Spor Salonunda Bağcılar Belediyesi Engelli Basketbol takımının maçını izledim. Sağlıklı bir insanın başaramayacağı kadar zor bir mücadele izledim. Hayata dört elle sarılmış olan engelli kardeşlerimizin azmini bu müsabakada daha iyi anladım. Onları yalnız bırakmayan seyircilere ne demeliydi? Onları da kutlamak gerekiyordu. Tezahüratları ile engelli sporculara moral veren o yürekleri de kutluyorum. Onlara spor aşkını veren, maddi desteğin dışında müsabakalarını takip eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı da kutluyorum. Helal olsun. Engelli kardeşlerimizin bu mücadelelerin de emeği olan her kim varsa hepsinden Allah razı olsun. Engelli kardeşlerimizin yaptığı spor bir çok sağlıklı insanın şükrünü arttırmalıdır. Engellerine rağmen yaşama sıkı sıkı tutunan bu kardeşlerimizin azmi bizlere örnek teşkil etmelidir. Azmin zaferi bu olsa gerek.


Güneşlispor'un hakkını kim arayacak?
Bu hafta sonu Güneşlispor'un Mahmutbey Stadyumu'nda ki maçını da yakından takip ettim. İstanbul Malatyaspor'la şampiyonluk mücadelesi veren Güneşlispor karşılaşmasında çıkan olaylar futbol oynamış eski bir sporcu olarak şahsımı üzdü. Spor şiddet değildir. Hele hele yöneticilerin bu işleri çığırından çıkarması hiç doğru değildir. Merak ediyorum Amatör Futbol Federasyonu sahaya giren Malatyaspor yöneticisine ve hatta İstanbul Malatyaspor Kulübü'ne ne yaptırım uygulayacaktır? Güneşlispor Kulübü'nün bir futbolcusuna linç edercesine tekmeler atılması bir hakemin maçı tehir etmesini gerektirmez mi? Maçı 15 dakika sonra tekrar oynatan hakem doğru yapmamıştır. Can güvenliğinin ortadan kalktığı bir anda müsabakayı oynatmaması gerekmekteydi. Güneşlispor hakkını aramalıdır.


KONUK YAZAR: MİTHAT SAYAR - Güneşli Haber Gazetesi

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.