Cumartesi, Aralık 28, 2013

Gülbaran: Sütten dilimiz yandı

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta kötü bir ilk devreyi geride bırakan Vefa, ligin ikinci devresinde aynı hataları tekrarlamak adına ince eleyip sık dokumaya başladı. “Sütten dilimiz yandı, ayranı üfleyerek içiyoruz” diyen Kulüp Başkanı Mesut Gülbaran, kadroya katacakları isimlerin bu takımı ligde bırakacak kapasitede olması gerektiğini söyledi.


Bu davaya inanan isimlerle ikinci devreye başlayacaklarını söyleyen Mesut Gülbaran, birçok isimle görüşmelerin devam ettiğini, en az takıma 15 yeni oyuncu alacaklarını ifade etti. Sezonun ilk devresinde 3. lig hayalleri yaptıklarını fakat bir anda kendilerini küme düşme potasında bulduklarını söyleyen Gülbaran, ikinci devrede artık tek düşüncelerinin ligde kalmak olacağını bu yüzden kendilerine inanan ve güvenenlerle yola devam edeceklerin söyledi.  

Vefa’nın büyüklüğünü herkes algılasın
Başkan Mesut Gülbaran, konuşmasına şöyle devam etti, “ Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, Vefa’nın büyüklüğünü bu yüz yılı aşkın Fenerbahçe’den sonra Türk Futbolunun en köklü kulüplerinden biri olma özelliğini taşıdığını herkes çok iyi bilmeli ve buna göre bu takımın değerini değer katmalarıdır. Bizler burada isek bu büyük camianın iyi yerlere gelmesi içindir. Bizimle yola çıkacak kişilerin bu camianın büyüklüğünü mutlaka algılamalarını istiyorum. Vefa’da para asla konuşulmaz, Vefa’da sadece başarı ve futbol konuşulmalı. Burada hak eden fazlasıyla parasını alıyor ve buradan helallik alarak ayrılıyor. Şu ana kadar hiçbir oyuncuya bir delikli kuruş borcumuz olmamıştır ve olmayacaktır da. Bizler sezarın hakkını sezara verenlerdiniz. Vefa öyle büyük bir camia ki, bu büyüklüğünün altında maalesef eziliyoruz. Ne yazık ki bu büyük camianın bir lira bile geliri yok ve kendi yağı ile ayakta durmaya gayret ediyor. Ne Belediye’den, ne iş adamlarından ne de ben Vefa’yı çok seviyorum ona da bir katkım olsun diyen biri var. Biz sadece yönetim olarak bu camianın başarısı için mücadele ediyoruz. Vefa deyince akla geçmiş yıllardaki başarılı günler geliyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi köklü kulüplerde geçmiş yıllarda kora kor mücadele eden bu büyük camia şimdi maalesef amatör ligde mücadele ediyor. Şu an acaba ben Vefa’lıyım diyen kişilerin gönülleri bu düşülen durumdan razımıdır çok merak ediyorum.

15 oyuncu kadromuza katacağız
İkinci yarıya sezon başında anlaştığımız 9-10 futbolcu ile yollarını ayırma kararı aldık. Giden futbolcuların yerine 15 yeni oyuncu ile görüşme halindeyiz. En kısa zaman içerisinde de anlaşmaya vardığımız futbolcuların isimlerini ilerleyen günlerde açıklanacağız. Sezon başındaki yanlışlara tekrar düşmek istemiyoruz çünkü ilk devre ağzımız yandı. Vefa Sporun bu ligde kesinlikle düşmeyeceğini buradan belirtmek istiyorum. Bizler sorumluluk sahibi insanlarız ve başladığımız bir işi asla yarım bırakmayız. Bizim olduğumuz yerde başarısız olanlarla çalışmak asla söz konusu olamaz. Bu yanlışı sezon başında maalesef eski hocamıza güvenerek yaptığımızın farkındayız. Şimdi  olaya el koymak durumunda kaldık. Bizimle çalışacak ve hedefi olan oyunculara her zaman kapımızı açık bırakmışızdır. Transferi kısa zamanda bitirip sezonun ikinci yarısı için Antalya’da 12 gün kamp yapacağız. Bu kampın başlama tarihi de büyük bir ihtimalle 4 ve ya 5 Ocak olacak. Bu zamana kadar transferi bitirip gerekli açıklamayı siz basın mensuplarına yapacağız” dedi.

HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM KESKİN

[gallery link="file" ids="101649,101648,101647,101646"]

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...