Pazartesi, Aralık 30, 2013

Anadolu Yakası kulüpleri malzemelerini aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İstanbul Spor Ödülleri ve Amatör Kulüpler Anadolu Yakası Malzeme Dağıtım Töreni Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu'nda yapıldı.


Törene elli kadar amatör kulüp katıldı. Törenin açılış konuşmasını, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaparak tüm katılımcılara hoşgeldiniz dedi. Hasan Can'ın ardından sahneye sporcular adına Hamza Yerlikaya geldi. Yerlikaya, spor camiasına destekleri nedeni ile sonsuz kere teşekkür ettiğini söyledi. Bu gençlerin 2020 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edeceğine vurgu yapan Yerlikaya, spor yapmalarına olanak sağlayan bu tür katkılar ile gençlerimizin olimpiyattan madalyalar ile döneceğine inancını belirtti.


Ardından kürsüye gelen TASKK genel başkanı Ali Düşmez herkesi İstanbul Amatörleri adına selamlayarak sözlerine başladı. Düşmez büyükşehir ve ilçe belediyelerinin her zaman sporun arkasında olmasını, kendisinin İstanbul ASKF görevinde olduğu iki yılda ikinci kez böyle bir destek yapılmasını, yeni salonları ve spor tesislerini amatör camia olarak şükranla karşıladıklarının altını çizdi. Düşmez amatör kulüplere ve spora yapılacak yatırımların mutlaka geri dönüşünün alınacağını söyledi. Milletvekilleri adına konuşma yapan Gürsoy Erol da kardeşlik ve dostluğun spor ile güçlendiğini belirtti. Sporculara seslenen Erol, onların ileride önemli sportif başarılara ulaşacaklarını söyledi ve tüm katılanlara teşekkürlerini sundu.


Son olarak kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sporun ülkeler için rekabet gücünü geliştirmedeki önemini anlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sporu öncelik alanları içine aldıklarını ve göreve geldiklerinden bu yana iki katrilyon yatırım yaptıklarını söyleyen Topbaş, fiziki ortam ve altyapı hazırlandığı, bir başka deyişle imkan verildiğinde önemli başarılara imza atacağımıza olan inancını belirtti. Topbaş, bu amaçla İstanbul genelinde herkesin spor yapacağı alanlar yaptıklarını, bu tesislerde spor yapanların sayısının yedi milyonu geçtiğini söyledi. 750 civarındaki amatör kulübe her sene ciddi anlamda malzeme yardımı yapıldığını da söyleyen Topbaş, kendi olanakları ile şehrin yoğunluğu içinde çocuklarımızın enerjilerini doğru alanlara kanalize eden ve spor ile ahlaki gelişimlerini sağlayan kulüplerin Türk sporuna önemli katkısı olduğunun altını çizdi. Topbaş şehirlerde insanların sporu bir yaşam tarzı haline getirmelerinin önemine de değinerek, bedensel akivite eksikliğinin çeşitli hastalıklara yolaçtığını belirtti. Topbaş İstanbul'un bir spor kenti olması vizyonunu da paylaştı ve hazırlanan tesisler ile çok farklı alanlarda İstanbul'un spor etkinliklerini çekeceğini ifade etti.


Konuşmaların ardından 20 kategoride 2013 yılı içinde başarı gösteren sporculara İstanbul Spor Ödülleri Kadir Topbaş tarafından sunuldu.


Ödül töreninin ardından MalzemeDağıtım Törenine geçildi. Kadir Topbaş, Ali Düşmez ve Hasan Can'ın da içinde olduğu grup tören alanında bulunan 50 kulübü tek tek ziyaret ederek kısa sohbetlerde bulundu ve malzemelerini teslim etti.


Erdem G


[gallery link="file" ids="102384,102383,102385,102388,102386,102387"]

1 yorum:

KULUPÇÜ dedi ki...

GECEYE KATILAMAYAN TAKIMLAR MALZEMELERİ NE ZAMAN ALACAK BİLGİSİ OLAN VAR MI ?

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.