Cumartesi, Aralık 28, 2013

Akçakocaspor'a İstanbul'dan destek

Bölgesel Amatör Lig 9.Grup'ta mücadele eden Akçakocaspor bu sezon istenileni veremiyor. Hem Düzce ilinde sporseverleri  hem de taraftarlarını bu sezon mutlu edemeyen Akçakocaspor, gelecek adına da maalesef  umut vermiyor. Yönetim kurulunun yaşanılan kaos ortamları için acil çözüm bulması gerektiği çok açıkça ortada, yaşanılan bu süreç böyle devam ederse lig yarışında çok gerilerde kalacak gibi görünen Akçakocaspor, şampiyonluk hedefi ile başladığı ligde, baraj maçı oynama hakkı kazanamadan bir alt lige düşecek.


BAL kurallarına göre gurubunda son 2 sırayı alan takımlar direk bir alt lige düşürüldüğünden bu durumların gelecek de yaşanmaması adına taraftarlar çok acil önlemler alınması gerektiğini düşünüyor. Lig de ilk yarı sonucunda 4 galibiyet, 3 beraberlik 6 mağlubiyet alan Akçakoca 13 gol atarken kalesinde maalesef 24 gol gördü. Bu sonuçlar futbol takımının moral anlamın da çöküşe uğramasını sağlarken, bu sonuçlara ek olarak takımda yaşanılan maddi sıkıntılar, sezon başı beraber yola çıktıkları, Ali Murat hoca, Cumhur Hocanın takımdan sürpriz bir şekil de ayrılması, bazı Akçakocalı futbolcuların takımdan uzaklaştırmaları ve yönetim kurulunun yaşanılan maddi sıkıntılara çözüm bulamaması, sezon başından bu yana iyi mücadele örneği gösteren futbolculara maalesef moral anlamında çöküş olarak yansıyor.

Bir futbol takımının hocası lige müthiş bir başlangıç yapılmasına rağmen 5 . hafta takımdan ayrılmak zorunda kalıyorsa, Akçakocaspor’un sezonu nasıl bitireceği de merak konusu. Tüm bu yaşanılan olumsuz tablo , düzce ve Akçakocalı futbol severlerin Akçakocaspora olan ilgisini gün geçtikçe azaltıyor . Bölgesel Amatör Lig'de 2. sezonunu yaşayan Akçakocaspor ilk sezonun da kulp başkanlığına Yiğit Önder Yılmaz ‘ı getirmiş flaş transferler ile tüm spor camiasında bir anda konuşulan bir futbol takımı haline gelmişti , Düzce futbolunu temsil eden Akçakocaspor ilk sezonunu yaşadığı BAL'da  saha sıkıntısı yaşamasına rağmen, iyi sonuçlar alarak hem Düzce futbolunu hemde Akçakoca’yı başarılı bir şeklide temsil etmişti. Bu sezon başında ligler başlamadan Düzce de özel bir tv programına katılan Yiğit Önder Yılmaz çarpıcı açıklamalarda bulunarak, lig başlamadan Akçakocaspor’un bugün düştüğü zor durumu yaşamaması adına, kulübe destek olabileceğini fakat kulüp içindeki bazı kişilerin kulübe zarar verdiğini o nedenle istifa ettiğini, bu kişiler kulüpten ayrıldığı taktirde gelen her yönetime destek olacağını belirtmişti. Muhabirimiz İbrahim Tuzcu Yiğit Önder Yılmaz’ a  ulaşarak bugün için düşüncelerini öğrendi.


TUZCU: Sezon başında Katıldığınız Tv programın da düşüncelerinizi paylaşmıştınız , bugün için Akçakocasporun geleceğini nasıl görüyorsunuz ?
Yiğit Önder YILMAZ : Kulüp için bugün gelinen nokta sezon başında ortada olan olumsuz tablodan çok farklı görünmüyor , hızla düşüş yaşayan bir futbol takımı var ortada , özellikle son müsabakalar da alınan farklı mağlubiyetler sezon başında başarılı olan futbol takımının, özellikle teknik kadro değişiminden sonra istikrarı yakalayamadığını gösteriyor.

TUZCU : Katıldığınız Tv programın da Akçakocaspor kulübüne destek olabileceğinizi belirtmiştiniz . Bu program sonrası sizi takımın başında görmek isteyenlerin yanında bir kısım da İstanbul'dan Akçakoca'yı neden istiyor. Akçakocaspor neden bu kadar önemli Yiğit Önder Yılmaz için diye sorular yöneltiyor, bu konu için neler söylemek istersiniz?
Yiğit Önder YILMAZ :  Bu tür sorular ilk göreve geldiğimden bugüne kadar Akçakocaspor  için her konuşma da bana soruluyor. Açıkça tekrar ediyorum ilk göreve seçildiğim gün Akçakoca ya ilk gelişimdi. Sayın Belediye Başkanı Fikret Albayrak dışında Akçakoca hakkında hiçbir bilgim yoktu , göreve seçildik ve kısa dönem içerisinde hem futbol takımımızı oluşturmaya , hem de Akçakoca kentini tanımaya başladım , Akçakoca bana göre muhteşem güzel bir yer , kısa süre zaman geçirmiş olsam da ilçeye her gelişim de , tanıma firsatı bulduğum her kişi bana çok sıcak davrandı , ailemle tatilimi o yaz Akçakoca da geçirdim , o dönem esnaf arkadaşlar olsun , oturduğumuz her yerde tanıştığımız kişiler olsun bize kucak açtı ve sıcak davrandı. Hiçbir kimse bana bu tür sorular sorarak Kulüp başkanlığım altında art niyetaramadı  , o nedenle bu sorunun neden devamlı karşıma çıktığını süreç ilerledikçe daha iyi anlamaya başlıyorum , bana göre bir kesim dediğiniz sadece birkaç kişi , bu birkaç kişi kendi niyetlerini herkesin yaklaşımı gibi gördüğünden , iyi niyetle bu işi yapmak isteyen kişilerin olamayacağını düşünüyor. Akçakoca da geçirdiğim süre içinde tanıdığım çok kıymetli abilerim vearkadaşlarım ile devamlı görüşüyorum , kulübü seven taraftar arkadaşlar sosyal medya üzerinden bana mailler atıp , kulübün aldığı kötü sonuçlardan duydukları üzüntüyü anlatıyor , Akçakocaspor sadece birkaç kişiden ibaret değil , Düzce’nin en büyük ilçesi ve kulüp tarihinde başarılar yaşamış , profesyonel lig tecrübesi görmüş bir kulüp , o neden le kendini kulübün sahibi olarak kimse görmemeli , Akçakocaspor sahipsiz kalmaz; sözünü kullanan herkesin bu kulübe destek olması gerekiyor , evet ben Akçakocalı olmadığım halde geçen sezon kısa bir dönem kulüp başkanlığı görevini yaptım .Bu görev benim için çok büyük bir onurdu ve elimden geldiğince temsil ettiğim camiaya hizmet etmeye çalıştım ,Başkanlığımın altında kötü niyet arayan birkaç kişi, görev aldığım dönem de amatör ligde mücadele eden , bir tesisi olmayan , müsabakalarını oynayacak bir sahası bulunmayan , idman yapabilmek için saha arayan bir kulüp üzerinden ne gibi bir çıkarım olabileceğini de açıklasın ki kendi niyetleri ortaya çıksın. Göreve geldiğim dönemde kulüp içerisinde yaşanılan olumlu gelişmeleri görmezden gelenler, yaptığımız transferleri , kurulan tesisi , oluşturulan teknik kadroyu , bitirilen stadyumu hizmet olarak görmüyor demek ki . Bugün Akçakocaspor lig sıralamasın da küme düşme potasında ise bu  beni de üzüyor , evet göreve ilk geldiğimde , Akçakoca benim için yeni bir yer olmuş olsada , bugün Akçakocaspor kulübün de hizmet etmiş eski bir kulüp başkanıyım , Akçakocaspor’un  bir alt lige düşmesi , tüm taraftarlar gibi beni de çok üzer . Kulübe verilmiş olan emeklerin göz göre göre yok oluşunu izlemek çok üzücü.


TUZCU : Lig henüz bitmiş değil ve şuan devre arası , herhangi bir kongre kararı alınırsa başkanlık için aday olurmusunuz ?
Yiğit Önder YILMAZ :Akçakocaspor kulübün de tekrar başkanlık yapmak benim için çok büyük bir onur olur , fakat bu dönem iş hayatım çok yoğun geçiyor o nedenle  göreve talip olamam .Eğer mevcut yönetim kurulu kongre kararı alırsa , oluşturulacak olan yönetim kuruluna elimden geldiğince destek olmaya her zaman için hazırım.  Konuşmamızın başında da söylemiştim tekrar etmek istiyorum, Akçakocaspor birkaç kişinin kulübü değil ,tüm Akçakoca halkının spor kulübü , kulüp tarihinde profesyonel lig tecrübesi yaşamış bir kulüp , takımını seven ve takip eden taraftar topluluğuna sahip bir kulüp , kulübün bir alt lige düşmesi tüm Akçakoca için çok büyük bir kayıp olacaktır  .


TUZCU: Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim , Son olarak eklemek istediğiniz var mı ?
Yiğit Önder YILMAZ : Yaklaşanyeni yıl öncesi herkesin 2014 de sağlıklı bir yıl geçirmesini temenni ediyorum , Akçakocaspor için 2014 yılı umarım başarılı olur . Sezon başında da bahsetmiştim yönetim kurulu acil çözüm bulamaz ise gelecek sezon Akçakocaspor bal liginde olmayabilir , o nedenle gerçek Akçakocaspor sevenlerinin takımlarına sahip çıkmasını rica ediyorum.


HABER: İBRAHİM TUZCU

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...