Cuma, Aralık 27, 2013

Nevzat Yılmaz’dan ültimatom gibi uyarı

Sultangazispor Kulübü Onursal Başkanı Nevzat Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sultangazispor’un istifa sürecini ve istifaya götüren sebepleri dile getiren Yılmaz, yeni yönetimi başarısız bulduğunu söyleyerek uyardı.


Yılmaz, ''Eğer bu kulüp aksi bir sonuçla bulunduğu ligden düşerse Sayın Osman Cengiz Avrupa Konutlarından bu yana geçemezsin. Meclis üyesi olman bir şey ifade etmez. Sultangazispor kulübüne giremezsin'' dedi.


13 Yıllık Sultangazispor Kulübü başkanlığı görevinden sonra geçen sezon istifa eden Nevzat Yılmaz, bu süreçte suskunluğunu korumuştu Sultangazispor’un kötü gidişatından dolayı devre arasını bekleyip suskunluğunu bozan Yılmaz, istifa sürecini ve istifa sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında dobra dobra konuştu. Sultangazispor Kulübünü hiç kimse kişisel egoları yüzünden ligden düşüremez diyen Yılmaz, yeni yönetimin başarısız olduğunu söyleyerek ültimatom gibi uyarıda bulundu.


Zarar vermemek adına 13 yıllık emeğimizi 1 saatte hiçe sayarak istifa ettim.
Sultangazispor Kulübü Onursal Başkanı Nevzat Yılmaz, “ Nevzat Yılmaz verilen sözler tutulmadığı için istifa etti. O gün kulübün anahtarı kaybolmamış, tam aksine kira borcu ödenmediği için mülk sahibi açtırmamıştı. Fakat bunların hepsi suni gündemdi. Aşamayacağımız sorunlar değildi. Sultangazispor Kulübü’ne zarar vermemek adına 13 yıllık emeğimizi 1 saatte hiçe sayarak istifa ettim.


C54_nevzat_yilmaz_01


Bizim gitmemiz için düğmeye basılmış
Bugün daha iyi anlıyorum ki sanki o günlerde bizim gitmemiz için düğmeye basılmış. Artık bir tek hamle kalmış ‘Nevzat Yılmaz’ı biz deviremeyeceğimize göre ancak Nevzat Yılmaz kendisi istifa ederse gider’ aşamasana gelmiş.  Bende arkadaşlarımla istişare ederek en doğru olanı yaptığıma inandım.


Kurumsallaşma bana göre sınıfta kalan bir hikaye
Kurumsallaşma ve  takımın başarısı bana göre yine sınıfta kalan bir hikaye. Yani Sultangazispor Kulübünü geçen yıl ben imkansızlıklarla bıraktığımda, 3 Ligi son maçta kıl payı kaçıran bir Voleybol takımımız varken bu sene öğreniyorum ki takımımız lige girememiş.


 Bir diğer konu bizim dönemimizde gece lambası yanmayan stadın bugün görüyorum  ki yine değerli başkanımızın katkılarıyla meclis üyesi ceketini kullanarak sahayı daha fazla kullanma hakkını aldılar. Kendilerine bu konuda çok teşekkür ediyorum. Keşke daha öncede bu ceketi, önlüğü kullanarak bu destekleri almaya çalışsaydılar.


Daha önce bir haber sitesinde Çatı katında pazarlık adı altında bir haber yapıldı. Ve ben bu konuda hiç konuşmadım. Fakat bunlara cevap yönetim kurulundan bir arkadaşımızdan geldi. Bu arkadaşımız ‘Nevzat Başkanı ben düşürdüm. Ne var’ diye söyleyen bir arkadaşımız vardı. Daha sonra bu arkadaşımız bunun mecazi anlamada olduğunu söyledi. Fakat insanların bu konuda ki esprileri eğer dışa ve basına yansıyorsa ve buna kendisi aksi cevap vermiyorsa  bana göre o haberin doğruluğu vardır. Çünkü kendisi tarafından bir yalanlama yapılmadı.  


Kulüp içerisinde ki siyasi havaya baktığımız zaman benim dönemimde AKP’li, CHP’li, MHP’li yoğunlukta olan bir spor kulübü iken bugün bakıyorum herkes sanki başka parti yokmuş gibi Ak Parti’den Meclis üyesi adayı olduğuna göre bunu ben söylemiyorum kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Arkadaşların AK Partiden olmaları beni rahatsız etmiyor, fakat Sultangazispor Kulübü Sultangazinindir. Her kesime açığız deniliyorsa bu sonucu başkana sormakta fayda var. Bunların muhatabı ben değil kulüp başkanıdır.


 nevzat_yilmaz_02


Bugün Nevzat Yılmaz’a yapılanlar yarın başkasına yapılır
Netice itibariyle ben insanlara güvenmekten vazgeçmedim vazgeçmeyeceğim de. Ama Sultangazispor tarihi ve kulübe gönül verenler bunları yargılayacaktır. Bugün Nevzat Yılmaz’a yapılanlar yarın başkasına yapılır


Hiçbir kararda fikrimiz sorulmadı
Benim zamanımda danışabileceğim eski bir başkanım yoktu. Bu gün arkadaşlarımın yanında böyle bir tecrübe varken, ilk toplantıda sen bizim onursal başkanımızsın senin fikirlerine önem vereceğiz  derken hangi transferde hangi kararda  fikrimizi aldılar. Önemli değil her başkan kendisi kulübü yönetir  aslan gibide yönetecekler, yönetmek zorundalar. Çünkü seçilmişler  bırakma şansları yok.  Fakat Sultangazispor Kulübünü de bu gün aldıkları noktadan aşağıya düşürme şansları yok.


Beni herkesin eleştirdiği bir durumum var. Bu eleştiri 3-5 kişi ile karar aldığımızı ve kimsenin de haberi olmadığı söylenirdi. Bizim İcra kurulumuz 12 kişiydi. Biz genelde 3-5 kişi karar alıyorduk. Bugün 50 kişilik yönetim kurulu, 25 kişilikte İcra kurulu var .Fakat kararları 3-4 kişi alıyorlar. Bumudur kurumsallık, bumudur doğru yönetme. Ve ben size samimi söylüyorum şu anki yönetim kurulunda, icrakurulunda sportif anlamda bu konuyu bilmediklerini iddia ediyorum.


Pervasızca hareketler var!
Sezonun başlamasına 2 hafta kala sen hoca gönderiyorsun. Sorduğumuz zamanda 'Ben zaten sezon başından beri bu hocalarla çalışmak istemiyordum' diyebilecek kadar da pervasızca konuşabiliyorsun. Soruyorum başkan yardımcısına o zaman niye bu kararı daha önce almadınız. Nedir bu adamların kabahati Nevzat Yılmaz'ın ekibi olmak. Eğer bundan dolayı bu adamlar görevden alınmışsa o zaman Nevzat Yılmaz'ın konuşacağı çok şeyi var demektir.  Benim kimseden korkum olmadığını söylüyorum. Ben her zaman doğru bildiğimi söylerim. Sultangazispor Kulübü şu anda doğru yöneltilmiyor. Hiçbir şekilde kulübün kötü gitmesi için bir çabamız yok. Ama sanki bir futbolcu benim yanıma gelip oturduğu zaman futbolcuya niye oturdun yada oynuyorsun diye pervasızca sorular sorulabiliyor.


Şampiyonluğa koşarken olmayan destek Nevzat Yılmaz bıraktıktan 2 gün sonra geldi
Ne yazık ki bizim dönemimizde başlatılan mesaj sisteminden dahi silindim. Tribüne bakıyorum Sultangazi'ye değer katan birbirinden değerli dostlarım var. Fakat sormak lazım bizler basın aracılığıyla gelin Sultangazispor'a katkı sunun derken ve 3 puan fark öndeyken Şampiyonluğa koşarken olmayan destek Nevzat Yılmaz bıraktıktan 2 gün sonra oluyorsa bunun cevabını siz kendiniz verin.


Meclis üyesi olman bir şey ifade etmez, Sultangazispor kulübüne giremezsin
Biz Sultangazispor'un başarısı için çalışmaya devam ediyoruz. Nevzat Yılmaz diyor ki Eğer bu Kulüp aksi bir sonuçla bulunduğu ligden düşerse Sayın Osman Cengiz Avrupa Konutlarından bu yana geçemezsin. Meclis üyesi olman bir şey ifade etmez, Sultangazispor kulübüne giremezsin.  Benimle çalışan yada çalışmayan benim dönemimde hiçbir zaman Sultangazispor Kulübünde İrlandalı olmamıştır. Benim arkadaşlarımın hepsi İrlandalı değil Sultangazilidir.  Her sene biz Antalya kampına giderdik. Fakat biz o dönem takımın ne işi var Antalya'da diyenler oldu. Fakat bugün duyuyorum ki takım Antalya kampına gidecek.  Nevzat Yılmaz için 4-5 kişi karar alıyor diyen arkadaşlarımız bugün 2 kişi karar alıyorlar. Yönetime dokunsanız bin ah işitirsiniz. Ama kimse konuşmuyor. susmayı tercih ediyor. Şu anda benim yanımda olmak biraz tehlikelidir. Çünkü ben hiçbir şeyden korkmam. Benimle savaşmak zordur.  Bu yönetim Sultangazispor Kulübüne hizmet etmek için geldi. Bizim Yönetimle alakalı bir problemimiz yok. Bizim Kulüp Başkanı Osman Cengiz ve Yardımcılarından şikayetimiz var. Çünkü kendi kafalarına göre hareket ediyorlar. Kimsenin fikirlerini önemsemiyorlar. Kulüp yönetmeyi bilmiyorlar. Kulüp şirket yönetmek gibi değildir.


KAYNAK: www.sultangaziajans.com

1 yorum:

Emre dedi ki...

Herseyi anlattin da baskan sezarin hakkini neden sezara vermediniz buyuk basarili hocalarinizla sen neden seni sampiyonluga goturen topcularla yola cikmadin neden gonderdi hocalariniz once bunu aciklayin gelelim osman cengiz ve adina durustluk koydugu dogru kisilere en buyuk yalan sizde cikti agzi siyaset yapan yalani yutarmis iyi demisler onlarin ki de bu hesap yazik bu takim sizin sacma kisilere verdiniz paralarla mi sampiyon olcak osman cengiz kimi kandiriyorsunuz siz olan yine bize taraftara olacakk biz eski takimi ozledik kardesligi olan adamligi olan mucadeleyi tekmeyi kafa sokan eski takini ozledik

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.