Perşembe, Aralık 12, 2013

Kadınlar Ligi'nde, ilk yarısı biten grupların durumu

Sezon öncesinde Kadınlar 2.Lig Gruplarının değerlendirmesini yayınlamıştık. Şimdi üç grupta ilk yarı sona erdi. Bir bakalım neler olmuş.


 24 haftalık ikinci lig uygulama zorlukları getirecektir.


Öncelikle statüden bahsetmek gerekiyor. Şu anki ligler statüsüne göre 1.Lig'den iki takım düşüyor, 2.Lig'den dört takım terfi ediyor. Çenesuyu Plajyolu aniden fikir değiştirip yeniden kadın futboluna dönmez ise, önümüzdeki sezon 2.Lig 13 takım ile oynanacak. 24 hafta sürecek bir 2.Lig oynatmak, hem öğrenci ağırlıklı oyuncu havuzuna sahip ligimiz, hem de altyapı turnuvaları için problem olacaktır.  Bunun yanında Hakkari'den İzmir'e kadar uzanabilecek bir ligin ulaşımı yalnızca uçak ile yapılabilecektir. Eğer TFF destekleri buna göre yapılandırılırsa sorun yok, ama maddi yük takımlara bırakılırsa ligin topal başlaması sözkonusu olur.


2.Ligde Doğu ve Batı grupları olsa


Kadın futbolunda bizim çok ilerimizde bulunan Almanya'da dahi ikinci lig Kuzey ve Güney olarak ikiye ayrılıyor. Takımların yolda geçireceği süreyi azaltıp maliyetleri daha kabul edilebilir düzeye çekebilecek bu yapılanma, bizim için de mantıklı olabilir. Doğu ve Batı şeklinde iki grup halinde oynanacak ikinci lig için ise 13 takım ancak altı ve yedili iki grup yapabilir, ki bu da çok güdük bir lig oluşturur. Eğer 2.Lige katılım 1. ve 2.'ler yanında 3.'lere de açılırsa, on ve onbir takımlı iki gruptan oluşan dengeli bir ikinci lig oluşturulabilir. Ancak bu değerlendirmenin bir an önce tamamlanıp, uygulamaya geçilecek ise duyurunun ikinci yarı başlamadan yapılması gerekmektedir.


1.Grup'ta ilk yarı


Sezon öncesinde bu grupta Ovacık öne çıkıyor, Eskişehir ve Fatih Vatan da playoff için oynar demiştim. Bu kısımda gelişmeler beklentiye uygun oldu. Yalnızca Merkezefendi'nin Sabahattin Sönmez'in tecrübesi ile daha iyi bir performans göstereceğini bekliyordum. Sönmez odağı ligden ziyade Kız Futbol Eğitim Merkezi'ne ve altyapıya verince, ligde iddiasını ileriye taşıyamadı.


001 


 


 


 


 


 


 


 


Ovacık Gençlik ve Eskişehirspor'un kar nedeni ile ertelenen karşılaşmalarını kazanacaklarını varsayarsak, Ovacık Gençlik rakiplerinin bir adım önünde. İkinci yarının ilk haftasında evinde oynayacağı Fatih Vatan karşılaşmasını kazandığı takdirde playoff için önünde engel kalmayacak. Fatih Vatan ise Eskişehir'e göre daha fazla puan topladı, ancak Ovacık ve Eskişehir deplasmanları zor olacak. Ligin kilit maçı Eskişehir ile Fatih Vatan arasında. Büyük olasılık ile kazanan takım Ovacık Gençlik ile playoff yolcusu olur.


02


 


 


 


 


 


 


 


Sultan Demirci'nin sezon öncesi Fomget'ten transferi bu yılın en etkili transferlerinden olmuş gibi duruyor. Sultan, ortağı Kader ile birlikte rakip ağlara 24 gol bırakmayı başardı. Ovacık'ın skor yükünü de iki oyuncu çekiyor. Kübra ve Yeşim 21 gol kaydettiler. Yeşim 6 maçtan 5'inde ağları bulurken, Kübra ise Zonguldak'a altı, Çamlıca'ya beş gol attı. Çamlıca Gençlik'in 1998'li oyuncusu Merve Günar'ın etkileyici performansı sürüyor. Merve de altı golünü Zonguldak karşısında buldu. Ovacık ile birlikte sekiz oyunculuk geniş bir golcü listesine sahip olan Eskişehir'de de Başkentgücü kökenli Tuğba Üçüncü öne çıktı. 


2. Grup'ta ilk yarı


Bu grup için sezon öncesinde Fomget Gençlik ve 1207 Antalya'nın rakiplerinden güçlü olduğunu söylemiştim. Konya İdmanyurdu da aradan sıyrılmak için istekliydi. Ancak transfer olanakları diğerlerine göre daha kısıtlı olan Konya ekibi, her iki rakibi ile de oynadığı karşılaşmaları kaybederek başaltı kategorisinden yukarı terfi etmeyi başaramadı. Diğer bir başaltı adayo Yıldırım Beyazıt Şafakspor idi. Yenebilecekleri maçları yenip, yenemeyeceklerini de kaybedip bu kategoride yer buldular. 


03


 


 


 


 


 


 


 


 


Bu gruptan 1207 Antalya ve Fomget çıkacaktır. Kimin birinci çıkacağı ise oynanacak iki maçın sonunda belli olacak. İki ekip de birbirine yakın kalitede, ancak Antalya biraz daha tecrübeli gibi.


04


 


 


 


 


 


 


 


 


Takımlar arasında böyle güç asimetrisi olunca üstteki dörtlü'den çok gol geldi. Fomget Gençlik'ten 15 ismin gol kaydetmesi kayda değer. Nazmiye Aytop ve 1993 doğumlu, bu yılın filiz lisanslı oyuncusu Feride Feyza Coş sekizer gol kaydettiler. Konya'dan Hatice Ay, Şafakspor'dan Tuğçe Sarıtoprak ve Zahime Ana Turgut da listeye girebildiler. Grubun en golcü takımı olan 1207 Antalya'nın golcü oyuncusu Eda Nur Erkan listenin en başında. Ancak Antalya o kadar çok gol atıyor ki, Esra Güler, Ayşenur Büyükciğer, Serenay Aktaş, Dilan Akarsu'dan herhangi biri iyi bir maç ile tepeye tırmanabilirler.


6.Grup'ta ilk yarı


İstanbul Ligi tadındaki grupta Karşıyaka Koleji, Akdeniz Nurçelik, Sakarya Bayanlar ve Kireçburnu iddialı demiştim. Bu takımlar ilk yarı sonunda yarışta kaldılar.


05


 


 


 


 


 


 


 


 


Grupta ne olacağı beli değil. Zira her takım birbirini yenebildiği gibi, alt grupta kalan Yalova, Bakırköy Zara gibi takımlar da yukarıdan puan çalmayı başardılar. Akdeniz Nurçelik'in, ilk haftalardaki sakatlıkları atlattıktan sonra yükselen bir grafiği var. Karşıyaka ise çok istikrarsız sonuçlar alıyor. Ocağa kalan transferlerini gerçekleştirdikleri takdirde Kireçburnu ve Karşıyaka vites yükseltebilir. Grupta göreceli istikrarlı sonuçlar alan takım ise,  bu seneye mutlak playoff için giren Sakarya.


06


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Grupta olduğu gibi gol kraliçeliğinde de kuvvetle öne çıkan bir isim yok. Sakarya'da bu yıl Eskişehir'den gelen Esra Solmaz'ın katkısı görülüyor. Ancak şu ana kadar altı çizilmesi gereken Yalova'da Günay Bilgin'in performansı. Bakırköy Zara'dan gelen forvet oyuncusu takımının attığı 10 golden sekizine imza etmeyı başardı.


Erdem G

Hiç yorum yok:

Sultangazispor BAL umutlarını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Sultangazispor Beşyüzevlerspor'u 1-0 yendi.