Cuma, Aralık 06, 2013

'6 haftadır Esen' Bayburt!

İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup’ta son altı maçını kazanan ve birden şampiyonluk için iddialı konuma geleh Esen Bayburtspor dikkatleri üstüne çekiyor. Sarı-Siyahlılar’ın başarı hikayesi ilginç ayrıntılarla dolu...



Geçen sezon 1. Amatör Lig’de başarılı olarak tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig’e çıkan Esenyurt temsilcisi maddi olanaksızlıklar nedeniyle sezon başında ligden çekilmeyi düşünüyordu, hatta bu konu basında da çıktı. Ancak daha sonra yola gençlerle devam etme kararı alındı ve tecrübeli çalıştırıcı Osman Kibar yönetiminde yola çıkıldı.


İFA’dan Levent Kayatekin, Yenibosnaspor’dar Yusuf Kaymak, Yenibosnaspor U19’dan Mustafa Samsama, Cemal Tatlı, Eryaman Engin, Lokman Olcay, Denizköşklerspor’dan Aykut Kökten transfer edilerek, 1. Amatör’deki kadroyla harmanlandı. Bu mütevazı takım ilk 11 hafta çok da çarpıcı sonuçlar alamadı aslında... Takım bu 11 haftada, üst üste olmak üzere 3 galibiyet aldı ancak bunlardan biri hükmen Pendikgücü’ne karşı, diğeri de daha sonra ligden çekilen Esenler Öz Yavuzselimspor’a karşıydı. Yani ilk 11 haftada kayda değer tek başarı Fikirtepe Dumlupınar karşısında alınan 3-1’lik galibiyetti. İlk yarı bittiğinde Sarı-Siyahlılar 11 puanla sekizinciydi ve düşme hattının yalnızca iki puan üstündeydi.


Kulübe yakın kaynaklar, takımın dağılmak üzere olduğunu söylüyordu. Ancak Esen Bayburtspor dağılmadı, Yönetimin gayretli, başarılı teknik adam Osman Kibar’ın ve tecrübeli oyuncuların önderliğinde kenetlenen Sarı-Siyahlılar ikinci yarının ilk maçında Şilespor’u 6-0 yenerek ‘yıkılmadık, ayaktayız’ mesajı verdi. Sonra galibiyetler gelmeye başladı. Deplasmandaki 3-2’lik Alibeyköy zaferinin ardından Pendikgücü ve Esenler Öz Yavuzselim hükmen galibiyetleri geldi. Fikirtepe deplasmanındaki 7-1’lik muhteşem zafer, alınan galibiyetlerin tesadüf olmadığını gösterirken son olarak Zara Ekinlispor engeli Ferhat ve Yusuf Kaymak’ın golleri ve 2-0’lık skorla aşıldı, üstelik Sarı-Siyahlılar bir de penaltı kaçırdı.


Esen Bayburtspor'da şimdiki hedef pazar günü oynanacak Avcılar Belediyespor maçı. Puan cetvelinde ikinci sırada bulunan rakibinin 4 puan gerisinde bulunan Esenyurt ekibi bu maçı kazanıp aradaki farkı 1'e indirmenin hesaplarını yapıyor.


Esenyurt ekibinde forvet Yusuf Kaymak son dönemdeki müthiş performansıyla takımın başarısında önemli pay sahibi bir isim oldu.


HABER: EFKAN BUCAK-SELİM DEMİRER

Hiç yorum yok:

Redpaint Yeşilkent'e 'Gündoğdu'

İstanbul 2. Amatör Lig 1. Grup'ta Redpaint Yeşilkentspor, yeni teknik direktörü Umut Gündoğdu yönetiminde çıktığı ilk maçta sahasında Pr...