Salı, Aralık 17, 2013

Gençtürk: Kazanırsak İstanbul kazanacak

İASKF Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Seymen Gençtürk, İstanbul'daki amatör sporu ve ayrıca amatör futbolu belli noktalara taşımak için göreve talip olduğunu ifade etti.



İASKF yönetim Kurulu Üyesi ve Küçükçekmece Amatör Spor kulüpleri Başkanı Seymen Gençtürk geçtğimiz günlerde İASKF yönetim kurulu toplantısında 2014 Haziran ayında yapılacak olan İstanbul Amatör Kulüpler Federasyonu genel kurulunda başkanlık için aday olduğunu açıklarken, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından öneli ifşaatlarda  bulundu.


Geçtürk'ün açıklamaları şöyle:


'Türkiye'nin spor algısı değişti'
Bir seneyi daha devirdik. Sporda 2013 yılı beklediğimiz gibi gitmedi. Özellikle 2020 olimpiyat oyunlarını kaybetmememiz ülke adına üzücüydü. Sevindirici olan; artık bu tür organizasyonlar için İstanbul, ikinci şehir haline gelmesi. İstanbul demişken, Türkiye'nin en çok amatör profesyonel spor kulübünün olduğu kentten söz ediyoruz. Sporcu, kulüp başkanı, idareci ve yönetici olarak 10 yaşından bu yana şahsen sporun içindeyim. Kendi yaşadıklarımızdan edindiğimiz en önemli sonuç; spor yapan ülke algısı son yıllarda değişmiştir. Ondan önce ne bir spor politikası ne de sporun önemi anlaşıldı. Spor yapan ülke bilinci için, taban hareketine ihtiyaç vardı. Bu iş okulda başlar. Okul sporlarının önemi yeni yeni anlaşılıyor. Oysa Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş kıtalarda ilkokul çağında her çocuk 1 sporu mecburi yapıyor. İki ve üçüncü spor dalı için de teşvik ediliyor.


se2'Küçükçekmece'deki başarıyı İstanbul'a yayma zamanı'
Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Birliği yöneticilik ve başkanlık görevimizde en başarılı spor birliği seçilmemizdeki etken işte buydu. Okul sporlarını teşvik ettik. Sporun bir kısım elitlere bırakılmaması gerektiğini, en sade vatandaşımızın ailesinden de dünya şampiyonu atlet, boksör, güreşçi çıkacağını anlatmaya çalıştık. Yerel idare, Küçükçekmece Belediyesi'nin bu dönemde çok büyük destekleri oldu. Sporu seven sayın başkan Aziz Yeniay'ın, Küçükçekmece halkına verdiği desteği unutmamak lazım. Yerel yönetimsiz başarılı olmanıza imkan yok zaten. Küçükçekmece'de yönetim kurulumuzla yakaladığımız başarıyı artık İstanbul geneline taşıma vakti gelmiştir. Bu modeli İstanbul da hak ediyor. Önümüzdeki dönemde İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu için yola çıkacağız.


'Kazanırsak İstanbul kazanacak'
Çok farklı kesimlerin desteğiyle İstanbul'daki amatör sporu ve ayrıca amatör futbolu belli noktalara taşıma hedefimiz var.
Bugünden yarına dünya değişir diye bakıyoruz. Seçim bir yarıştır asıl önemli olan sizlere verdiğimiz sözlerdir. Biz seçimden bir gün sonra İstanbul halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışacağız. Kazanırsak İstanbul kazanacak. Kaybedersek kazanan arkadaşlarımızla projelerimizi paylaşmaya hazırız. Burada önemli olan milletin menfaatleridir. Gelecek kuşaklara nasıl bir ülke bırakacağımızdır.


'Her kesimin desteği arkamızda'
Türkiye eski Türkiye değil; hükümet masasında spor artık resmi bir politika. Milyon dolarlara varan bütçe ayrılmış. Türkiye'nin dört bir yanında modern stadyumlar yükseliyor. Anadolu'nun en ücra köşesinde çocuklar, gençler, olimpik havuzlarda yüzüyor, hentbol, voleybol, badminton oynuyor. İstanbul için çıktığımız bu hayırlı yolculuk, bir taban hareketidir. Her kesimin desteği arkamızdadır. Şampiyonluk, liderlik, madalya odaklı bir politikamız asla olmayacak. Dünyanın en elit sporunu, bu şehrin en fakir ailesinin evinde yapılır düzeye getireceğiz.
Daha spor dolu yıllarda buluşmak dileğiyle..."

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.