Pazartesi, Aralık 09, 2013

Çekmeköyspor çok farklı

İstanbul 1.Amatör Lig 14.Grup’ta lider Çekmeköyspor, Kozyatağı İdman Yurduspor’u 5-0 mağlup etti ve ikinci ile arasınadki 11 puan farkı korudu.

Ömerli Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Çekmeköyspor etkili başladı. Çekmeköy ekibi ilk 10 dakikada Erdi ve Yusuf'la girdiği etkili pozisyonları değerlendiremedi. Dakikalar 15'i gösterirken Sefa'nın soldan kestiği ortaya Yusuf ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla Çekmeköyspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda kalan dakikalarda Kozyatağı atakları karşısında Çekmeköy defansı başarılı müdahaleler yaptı. Çekmeköyspor'da ise Erdi girdiği pozisyonları cömertçe harcadı. Dakikalar 40'ı gösterirken Abidin'in ceza sahası dışında vurduğu top direkte patladı. Maçta gol olmayınca ilk yarı Çekmeköy'ün 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya baskılı başlamaya çalışan Kozyatağı Çekmeköy savunma hattını geçemedi. Dakikalar 60'ı gösterirken sağdan kazanılan serbest vuruşta Kozyatagı savunması topa müdahale edemedi, Yusuf ön direkte topu kontrol etti çizgiye yakın yerden topa vurdu Kozyatağı kalecisinin müdahale etmeye çalıştığı top ağlarla buluştu 2-0. Dakika 65 'te günün başarılı isimlerinden Sefa topu soldan ceza sahası içine kesti Erdi topa iyi yükseldi şık bir kafa vuruşuyla durumu 3-0'a getirdi. Goller arka arkaya geldi. Dakikalar 68'e geldiğinde sezon başından beri bir çok asist yapıp başarılı futboluyla göz dolduran Sağ bek Serdar Erdi'nin ceza sahası içinde çıkardığı topa şık bir plase vuruşu yaptı ve durumu 4-0 getirdi. Atılan gölden sonra ki sevinç Serdar'ın takındaki yerinin önemini vurgular nitelikteydi. Kozyatağı maçtan koptuğu dakikalarda tek ciddi atağını gerçekleştirdi. Ceza sahası içine paslar ile giren ozyatağı futbolcuları son pası yaptı kaleciyi gecen topu herkes gol olacak diye beklerken Çekmeköy stoperi Muammer rakip futbolcu topa müdahale etmeden araya girdi ve topu kornere çeldi. Kalan dakikalarda oyuna sonradan giren tecrübeli forvet Özkan ceza sahası içinde kendine çevirtilen topa bir plase vuruşu yaptı ve takımını 5-0 öne geçirdi. Maç bu skorla sonuçlanırken Çekmeköy en yakın rakibinin 11 puan önünde liderliğine devam etti. Aydın Dursun ve Özgür Arslan yönetiminde çıktığı tüm maçları kazanan Çekmeköy ekibi adından söz ettirmeye devam ediyor.

Çekmeköyspor taraftarı soğuk havaya rağmen tribünlerdeki yerini aldı ve takımına maç sonuna kadar destek verdi.

HABER-FOTOĞRAF: MUAMMER ÖZENEN



Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.