Salı, Aralık 03, 2013

Ayşegül engelleri aşıyor...

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü... Bu özel günde özel bir insanı sizlere anlatmak istedik... Usta kalem Orhan Budak anlatıyor...



Engel tanımayan engellilerin dünyasında kadere boyun eğmek asla yoktur. O dünya öyle bir dünyadır ki yaşayanların anlatılamaz mücadelesinin güneşli günleridir Engel Tanımamak.Bu insanları her zaman her yerde görebilirsiniz kimi babasıyladır, kimi annesiyle, kardeşiyle, kimileri de yalnızdır ama pes asla etmemişlerdir, dünyasının emsalsiz insanlarıdır. İşte bu engel tanımayan hayata sarılmış insanlardan birini tanıtmak isterim sizlere.


Ayşegül Pehlivanlı, yaşı 33. Sporcu aileden geliyor. Babası yaşı 62 maratoncu kendisi masterler arasında bu gün koşmakta ve sporcu olarak kazandığı madalyaları evinde müze yapmış. Kızı havalı silahlar atışında tabanca ile milli takım seçmelerine katılıyor. Bir seneden beri bu atışlar ile çalışmakta. Amacı olimpiyatlarda ülkemizi temsil edebilmek... Kendisi hedeflerini açılarken duygularını dile getirdi:


"Ben kendime örnek olarak babamı ve ailemi aldım. Sporcu bir ailenin kızıyım. Babam sayısız yarışmalarda koşucu olarak madalya, kupa ve birincilikler kazandı. Benim hedefim de Engelliler Olimpiyatları'nda ülkemi temsil edebilmek. Milli takım seçmelerine katılıyorum bir yıldan beri aldığım atış puanlarım 360 ve 370 puan arasında. Aynı zamanda koyu bir Sütlücespor taraftarıyım."


Kendisi ilgimi çekmişti.Sizlere tanıtmak istedim Ayşegül'ü. Engelli olmak değil engelli yaşamayı kabul etmek, pes etmek hayatı zorlaştırıyor. Ben de bir engelli olarak kızımızı yarışacağı yarışmalarda destekliyorum. 3 Aralık Engelliler Günü kutlu olsun. Engel tanımayan engelli kardeşlerimi, Ayşegül Pehlivanlı'yı kendilerine örnek almalarını isterim. Başarılar dilerim Ayşegül Pehlivanlı.


YAZI-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.