Çarşamba, Ağustos 07, 2013

U17 Milli Kızlar yenilgi ile başladı

U17 Kız Milli Takımı, Rusya'da oynanan Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu'ndaki ilk maçında evsahibi Rusya'ya 1-0 mağlup oldu.


Denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın tek golünü 44.dakikada Olga Voloshina kaydetti.


Türk milli takımı Selin ve Şevval ile iki ön liberolu başladığı maçta ileride Damla Bozyel'i bıraktı. İlk yarıda kalemizi 5. ve 24.dakikalarda Voloshina, 37.dakikada Adreeva ile yoklayan Ruslar karşısında Zeynep kalesinde başarılıydı. Bu yarıda 25. dakikada Damla, 34.dakikada ise Selin'in şutları kaleyi bulmadı. İlk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarının hemen başında, 44.dakikada Voloshina bu kez Zeynep'i mağlup ederek takımını öne geçirdi. 49.dakikada Damla'nın şutunun direkten dönmesi milliler adına şanssızlıktı. Beraberlik için hücum eden millilerde 57.dakikada Damla, 58. ve 62.dakikalarda Hilal kaleci Alekseeva'ya takıldılar. 65.dakikadan sonra oyunu dengeleyen Rusya, risk alan milliler karşısında özellikle karşılaşmanın son dakikalarında uygun pozisyonlar buldu. İki takım da başka gol kaydını başaramayınca müsabakayı Voloshina'nın tek golü ile ev sahibi ekip kazandı.


Milli takımımızın grubundaki diğer karşılaşmada ise İrlanda Cumhuriyeti Bosna Hersek'i 12-1 yendi. İrlanda'nın gollerini Lynch, Mclaughlin (3), Connolly (3), Gargan (4), Keenan kaydederken Boşnakların tek golü Lihovic'den geldi.


Milli takımımız ikinci maçını Perşembe günü Irlanda ile karşılaşırken, grubun diğer maçında Rusya ile Bosna Hersek karşı karşıya gelecek. 1.Eleme Turu'nda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ile en iyi üçüncü takım bir sonrki Elit Turu'na yükselecek. 


STAD : Ulyanovsk Trud
HAKEMLER : Biljana Lukić (SRB), Maja Milošević (SRB), Miroslava Pastoreková (SVK)
RUSYA U17 : Alekseeva, Lipatova, Dzhinikashvili, Chugay, Chernova, Kolesnikova, Andreeva, Aniskina (80'+ Sokolova), Bocharkina (41' Khotyreva), Zhurkova, Voloshina (78' Shvedova)
TEKNİK SORUMLU : Natalia Kornyushina
TÜRKİYE U17 : Zeynep Erdoğan, Aylin Dişli, Serra Çağan, Selin Dişli (41' Ayça Tekmen), Şevval Alpavut, Dilara Arslan (76' Pelin Tekneci), Ilayda Civelek (71' Funda Payan), Hilal Çetinkaya, Bahar Güvenç, Selin Sivrikaya, Damla Bozyel  
TEKNİK SORUMLU : Talat Tuncel


Erdem G

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.