Pazartesi, Ağustos 26, 2013

Ortaköy Ayazağa'dan istediğini aldı

İstanbul Süper Amatör Lig 4.Grup ilk hafta karşılaşmasında Ayazağa ile Ortaköy Ayazağa Atatürk stadında karşı karşıya geldiler. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısı nefesleri kesti.

Önce Ayazağaspor 55.dakikada sol taraftan gelişen atakta Mesut’ un kafa vuruşu ile öne geçti. Ne olduysa 67. dakikada Erdem İren’in ceza sahası içerisinde Ayazağaspor’lu Metin’in Fatih’e müdahalesine penaltı vermesiyle oldu. Penaltı sonrasında Metin oyun dışında kalırken, Ayazağaspor son 23 dakika 10 kişi mücadele etti. Penaltıda topun başına geçen Fatih skora denge getirdi. 71. dakikada ise Fatih’in ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Sercan Ortaköy’ü 2-1 öne geçirdi. 78.dakikada ise İbrahim’in topu göğsü ile Aykut’ a verdiği pozisyonda yardımcı hakem Hakemi uyararak pozisyonu penaltı olarak yorumladı. Bu karar sonrasında tribünler çılgına döndü. Sahaya girmeye çalışan Ayazağa taraftarlarını sağ duyulu taraftarlar engelledi. Penaltıda topun başına yine Fatih geçti. Fatih’in 2. golü sonrasında skor 3-1’e geldi. Karşılaşmanın 83. dakikasında rakibi ile kafa kafaya çarpışan Volkan’ın kafası yarıldı ve acil olarak hastaneye kaldırıldı. Ayazağaspor bu dakikadan itibaren sahada 9 kişi mücadele etti. 88.dakikada Ortaköyspor Fatih ile bir gol daha bularak durumu 4-1’e getirdi. Bu gol sonrasında ise Ayazağaspor futbolcuları ve taraftarları Hakemlere olan itirazlarını iyice arttırdılar. Pozisyonda Ortaköysporlu Fatih’ in ofsaytta olduğunu dile getiren taraftarlar tepkilerini iyice arttırdılar.  Mücadelenin sonuna 7 dakikalık bir süre eklendi. Bu 7 dakika içerisinde futboldan çok taraftarların Hakemlere olan tepkilerini izledik. Ayazağaspor 9 kişi mücadele ederken, Ortaköyspor’ da rakibi üzerine gitmedi ve karşılaşma 4-1 Ortaköyspor’ un üstünlüğü ile sona erdi.



Karşılaşma sonrasında Ayazağaspor taraftarları her iki takımı alkışlarken, karşılaşmanın hakemlerine tepkilerini dile getirdiler. Özellikle sahaya girmeye çalışan taraftarlara engel olunması olası bir faciaya engel oldu diyebiliriz.



Ayazağaspor takımı gerçekten genç kadrosuna rağmen mükemmel bir mücadele örneği gösterdi. Karşılaşmada öne de geçmesine rağmen tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Ortaköyspor’da göstermiş olduğu mücadele ile üst sıraları zorlayacağının sinyallerini verdi. Her iki takım da karşılaşma sonrasında sahayı kol kola terk ederek, mücadelenin sahada kaldığını göstermiş oldular.


 


STAT: Ayazağa Atatürk Stadı
HAKEMLER: Erdem İren, Lider Arık, H.Onur Gürel
AYAZAĞASPOR: Aykut, Metin, Ersan, İbrahim, Kadir, Mesut(dk.65 Volkan), Tolunay, Tugay, Ender, Mevlüt(dk.83 Naim), Mert ( dk.77.Sabri)
ORTAKÖYSPOR: Erdoğan, Hatip Cihan, Yusuf  Berk, Ufuk, Erdi(dk.79.İhsan), Abdulhakim, Yunus Emre, Gökay(dk.65Muhammed Emin), Fatih, Mesut, Sercan
SARI KARTLAR: İbrahim, Kadir, Naim (Ayazağa) – Yusuf Berk, Abdülhakim (Ortaköyspor
KIRMIZI KART: Dk. 67 Metin
GOLLER: Dk..55 Mesut (Ayazağaspor) – dk.68 Fatih Pen., dk.71 Sercan, dk.79 Fatih Pen. Dk.88 Fatih

HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL


[gallery columns="5" ids="76509,76508,76507,76504,76505,76506,76503,76502"]

1 yorum:

AYAZAĞALI dedi ki...

Ayazağasporun büyük mücadeler ve büyük başarıların ardından tekrar 90 yılların öncesine dönmesi içler acısı bir durumdur.Ne yazıkkki 90 lı yıllar öncesinde hiç bir başarısı olmayan Ayazağaspora sahip çıkan iyi yada kötü peşinden giden semt sakinleri varken şimdilerde bu destek de tamamen bitmiş görünüyor.Eskiden trübünlerde aklı selim,takımına sahip çıkan insanlar varken şimdilerde amacı bile belli olmayan her maçta olay çıkaran 20 yaş altı gençler hatta çocuklar var.Yönetimlerin ayazağasporu kimsesizleştirme,yalnızlaştırma politikası adım adım uygulanıyor.Ayazağasporu ne kadar az insan takip ederse o kadar rahat yönetiriz ve her istediğimizi yaparız düşüncesi ne yazıkki takımı bitirme noktasına getirmiştir.Ne yazıkki kulubü yönetenler koca ayazağada yönetici bile bulamama noktasına gelmiş,yönetim kurulunu abi,kardeş,hocalardan oluşturarak ne kadar küçük bir düşünce içinde olduklarını göstermişlerdir.her fırsatta eskiden kalma borçları ve eski başkanları hedef gösteren sayın başkan ne bu borçların ödenmesi,nede hedefi olan bir takım yapılması konusunda gerekli adımları atmamıştır.Hatta eski borçların ödenmesi bir yana kulubün elektiriğinin kesik olduğu da durumun vahametini göstermektedir.Tesislerin ve diğer gelirlerin kişiler arasında paylaşıldığı,birilerinin ayazağaspor üzerinden haksız kazançlar sağladığı dedikodusu her tarafta konuşulmakta olup,ayazağaspor yardım
istediği her yerden yönetimlere olan güven yitirildiği için eli boş dönmüşrür.İnsanlar artık ayazağasporu sadece para yenilen bir olarak görmekte buda gerçek ayazağalıları ve bu dedikodunu içinde olmak istemeyen insanları kulupten uzaklaştırmaktadır.Muhtemelen bu yıl ayazağaspor gerekli takviyeler yapılmazsa küme düşecektir.bu durum da kimsenin umrunda değildir.zaten tesislerin olduğu yer birilerine nasıl olsa peşkeş çekilecek ayazağaspor tepedeki stada yollanacaktır.herkesin işine geldiği için bu duruma şişli belediyesi de göz yumdu ve kulup netice itibari ile bu hale geldi.ayazağasporun gelirleri ile her yıl şampiyonluğa oynayan bir takım yapmak mümkün ancak faizciler,haraçcılar alacaklılar kulubün gelirleri paylaşılmış.aylık 25 bin civarında gelirden kulubun kasasına ne kadar para giriyor bunu kulubün muhasebecisine sormak lazım.yada bu işler adam gibi yapılsın kimse hakkı olmayan paraları almasın yetim hakkı yemesin diye buradan bir suç duyurusu da yapmak lazım.

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.