Perşembe, Ağustos 29, 2013

Çan Kız futbol takımı Macaristan’a gidiyor

2010 Nisan ayında Çanakkale de ilk kurulan kız futbol takımı olan Çan Osman Çaneri kız futbol takımı 3 sene içinde elde edilmesi güç bir başarıyı yakaladı.


Taşımalı bir okul olan Osman Çaneri Ortaokulu, köy çocuklarından oluşturulan 15 Kişilik bu takım ile 1 sene hiç maç yapmadan sadece antrenmanlarla kendilerini geliştirdiler. 2011-2012 ve 2012 – 2013 yıllarında 17 resmi karşılaşmada. 1 beraberlik 3 mağlubiyet ve 13 galibiyet ile 33 gol atarak kalesinde sadece 11 gol görmüş. Bu alınan sonuçlarda. 2 yıl üst üste Çanakkale il birinciliği (2012- 2013) , 2012 Çanakkale 19 Mayıs kupası birinciliği, 2013 Marmara bölge şampiyonası birinciliği ve 2013 Türkiye kızlar yarı final 3. olarak çok önemli başarılar elde etmiştir.


Zor şartlar altında çalışarak bu başarıları elde eden Osman Çaneri kız futbol takımının 7 oyuncusuna bayanlar süper liginde 2013 Türkiye birincisi olan İzmir Konak Belediyesi kız futbol takımınız alt yapısı talip olmuş ve Gebze, Bursa Kız futbol kulüplerinden de teklifler almıştır.


Çan ilçesinin ve Çanakkale’nin altın kızları 30 ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında Macaristan’ın Satoraljaujhely ilinde 7. si yapılan Aatoraljaujhely uluslar arası Zemplen futbol turnuvasına resmi olarak davet edilmiştir.


Kuzey Biga Madencilik ana sponsorluğunda ve çÇn ilçesinde bulunan Etili Seramik, Hakem İnşaat, Kale Nakliyat ve Çan esnafının destekleri ile maddi sorunlarını çözen Osman Çaneri kız futbol takımı Ağustos ayı sonunda Macaristan’daki uluslar arası turnuvaya katılmanın heyecanını yaşıyor.


Kız futbol takımın hocası, aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olan Deniz Ayhan 3 yılda verdikleri emeğin karşılığında çok güzel başarılar elde ettiklerini, bu başarıların yanına ve birde uluslar arası birincilik kupası getirmek istediklerini sporcularına güvendiğini söyledi. Ayrıca yurtdışında yapılan bu organizasyona maddi destek vererek katılmalarını sağlayan kurumlara ve esnafa çok teşekkür ettiğini dile getirdi.


Beden eğitimi öğretmeni Deniz Ayhan, 2014 nisan ayında bu turnuvanın diğer ayağının Çan ilçesinde tekrarlanacağını ve Macaristan – Slovakya – Polanya kız ,erkek takımları ile Çanakkale ilindeki amatör takımlarında içinde yer alacağı bir organizasyon yapılacağını belirtti. Ayhan ayrıca Çanakkale vali yardımcısı Bekir Sıtkıdağ’ın bu projeye destek verdiğini ,2014 Çanakkale savaşlarının 100. yılı sebebiyle böyle bir organizasyonun birlik ve beraberlik içerisinde diğer ülkelerle kaynaşma açısından da önemli olduğunu dile getirdi.


Kaynak : Çan Gazetesi

Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.