Çarşamba, Ağustos 07, 2013

Kadın Futbolu'nda gündem

Aynı gün iki yazı yazmak köşede biraz kalabalık yaratıyor, ama gündem de kalabalık. Son zamanlarda Kadın Futbolu'nda neler oluyor diye hızlıca bir bakalım.


Ligler şekillenmeye başladı


TFF liglere 21 Ağustos'a kadar başvurulması gerektiğini bildirdi. 1. ve 2.Liglerde yer alacak kulüplerin bu tarihten önce evraklarını tamamlayarak TFF'ya başvurmaları gerekiyor. Ligin Eylül ayında başlayacağı söylendi, ancak 26 Eylül'de Dünya Kupası Elemelerinde İngiltere karşısına çıkacak A-Milli takım nedeni ile Ekim ayına sarkması sürpriz sayılmamalı. TFF bu yıl lig planlamasını liglere önemli aralar verilmeyecek şekilde yapıyor. Bunun yanında altyapı turnuvaları esasları ve tarihleri de ligin başında ilan edilerek kulüplerin hazırlık için yeterli süreye sahip olması sağlanacak.


Pekçok kulüp tarafından heyecanla beklenen 1999'lu oyuncular konusu 1.Lig için bir, 2.Lig için ise iki oyuncunun esamide yer alabileceği kuralı ile sonuçlandı. Kararın bu şekilde çıkmasında yeni seçilen Kadın Kulüpler Birliği yönetiminin talebinin etkin olduğu öğrenildi. TFF'nin bu tür kararlarda Kadın Kulüpler Birliği'nin muhatap alacağı, dolayısı ile değişiklik isteklerinin de münferit başvurulardan ziyade Birlik aracılığı ile iletilmesi gerektiği vurgulanıyor.


Bu yıl uygulamaya konulması düşünülen diğer önemli konu ise İkinci Lig'deki takım sayısının azaltılarak bölgesel bir üçüncü lig kurulması olacak. Bu sayede denk güçlerin mücadele ettiği bir ikinci lige ulaşılması ve Türkiye liglerinde mücadele kalitesinin artırılması amaçlanıyor. Lig başvuruları tamamlandıktan sonra, lig statüsü bu değişim doğrultusunda hazırlanacak.


Genç ve Yıldız Kızlar bayramdan sonra


Altyapı turnuvaları bayramdan hemen sonra çekilecek kuralar ile devam edecek. TFF tarafından ligler başlamadan tamamlanması hedeflenen turnuvalar ile birlikte Eylül ayı yoğun geçecek.


Ligde kaç takım olacak ?


Lüleburgaz 39 'un yeni sezonda lige katılımı konusu belirsizliğini koruyor. Maddi sorunlar yaşayan kulübün farklı bir ilde lige devam etmesi sözkonusu. Eğer Lüleburgaz 39 lige katılmazsa TFF'nin nasıl bir karar alacağı merak ediliyor. Alınabilecek kararlar arasında ligin dokuz takımla devam etmesi, ikinci lig playoff'larını üçüncü sırada bitiren Gaziantep Fıstıkspor'un lige alınması ya da geçen yıl ligi dokuzuncu sırada bitiren Fomget Gençlik'in ligde kalması olabilir. Böyle bir durumda, TFF Hukuk Kurulu tavsiyesi ile TFF Yönetim Kurulu'nun karar vereceği öğrenildi.


Kadın Kulüpler Birliği'nde yeni yönetim


Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan Genel Kurul'da Kulüpler Birliği'nde yeni yönetim oluştu. Ahmet Sayar'ın başkanlıktan ayrılması sonrasında Çamlıcaspor genel kaptanı Hakan Tudun birlik başkanlığını devraldı.


Geçmiş olsun Ahmet Baştar


Sakarya Bayan Futbol takımının başkanı Ahmet Baştar, tansiyonunun yükselmesi üzerine 2 Ağustos tarihinde hastaneye kaldırıldı. Tecrübeli spor adamı çeşitli tetkikler ve tedavi sonrasında bugün taburcu edildi. Yerel Futbol olarak Ahmet Baştar'a geçmiş olsun diyoruz. 


Ve...


Bir de elbette Konak Belediye'nin Şampiyonlar Ligi, U17 Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası elemeleri var. Onlar bitsin, o zaman yazarız. Hazırlık maçları da ufak ufak hız alıyor. Onlara da yavaştan yer vermeye başlayacağız.


Şimdilik bu kadar. Sağlıcakla kalın


Erdem G

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.