Perşembe, Ağustos 29, 2013

"Amaç başarıları devamlı kılmak"

TFF Kadınlar 1.Lig takımlarından Karadeniz Ereğlispor'un teknik direktörü bir basın açıklaması yaparak Kadın Futbol Programı'nı değerlendirdi.



Hedef her kategoride şampiyonluk


“Türkiye Kadın Futbolu’nda, liglerin kurulmasından bu yana adını duyurmaya başlayan ve her geçen yıl, başarılarının üzerine koya koya ilerleyen Karadeniz Ereğli Belediyespor, U-13 Minik Kızlar Futbol Ligi’ni şampiyon tamamladıktan sonra gözünü Gençler ve Yıldızlar Ligi’ne çevirdi. Her iki ligde de çeyrek finale yükselen takımlarımızın, minik kardeşleri gibi Türkiye Şampiyonu olması yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. 


Bu haftaya da, pazartesi günü tesislerimizde gerçekleştirdiğimiz antrenmanla başladık. Genç ve yıldızlarımızın bu antrenmanları, 28 Ağustos Çarşamba günü yine Kışla Tesislerimizde, Perşembe ve Cuma günleri de Beyçayırı Sahası’nda yapacağımız çalışmalarla devam edecek.


 Yeni yetenekler kazanıyoruz


 Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü olarak, geçtiğimiz sezonu Türkiye Şampiyonu olarak tamamlayan minik takımımızı da yeni isimlerle takviye etmek amacıyla bu yaz mevsiminde çalışmalarımıza başlamıştık. Özellikle Yaz Futbol Kursumuzda eğitim gören çocuklarımızın yanı sıra, ilçe merkezimiz ve köylerimizde yaşayan ve futbola yeteneği olan çocuklarımızı kulübümüze kazandırmak amacıyla başlattığımız girişimler meyvesini vermeye başladı. Bu minik kızlarımızla da her hafta Salı günü tesislerimizde iki saati aşan süreyle antrenman yapıyor ve yetenekli sporcularımızı geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Şunu içtenlikle belirtmek isterim ki 2000, 2001 ve 2002 doğumlu çocuklarımız arasında gelecek vaad eden bir çok evladımız var ve bu evlatlarımız gelecekte, bugün aralarında milli sporcularımızın olduğu ablaları kadar iyi birer futbolcu olacaklar ve hem kulübümüzün hem de kentimizin ismini duyurmaya devam edecekler.


 Milli takım hocalarına teşekkür ederiz


Bizi mutlu eden bir başka konu ise, kadın futbolu dendiği zaman akla gelen ilk kentlerden biri olan Karadeniz Ereğli’ye ve kulübümüze, Milli Takım teknik direktörleri ve yöneticilerinin de büyük hassasiyet göstermeleri ve çocuklarımızla yakından ilgilenmeleridir. Gelecek vaad eden çocuklarımızın gelişimleriyle yakından ilgilenen Milli Takım Teknik Direktörleri Sayın Nur Mustafa Gülen ve Sayın Talat Tuncel’in bu özel ilgileri bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Altyapıdan A Takım’a kadar birçok kategoride milli forma ile tanışan ve o formayı başarıyla terleten sporcularımızın geldiği bu nokta, bizler kadar Milli Takım sorumlularımızı da memnun etmektedir. Değerli teknik direktörlerimizin, özellikle de bugün en alt kategorilerde oynayan çocuklarımızdan övgüyle söz etmeleri ve evlatlarımızı geleceğin milli takımlarında görmeyi arzu ettiklerini sıkça ifade eden beyanları şevkimizi ve heyecanımızı da artırmaktadır. A Milli Takım’da oynayan ve takımın vazgeçilmezleri arasında yer alan Ebru Topçu, Berna Yeniçeri, Zübeyde Kaya, Büşra Eda Acar, Başak İçinözbebek gibi futbolcularımızın yanı sıra, alt kategorilerde de Damla Bozyel, Derya Arhan, Rabia Civan ve Ece Türkoğlu gibi evlatlarımız, bu kutsal forma ile tanıştılar ve başarıyla da mücadele gösteriyorlar. Bu isimlerin yanında milli takım antrenörlerimiz birçok futbolcumuzla da yakından ilgileniyor ve onların da gelişimlerini takip ediyorlar. Altyapı futbolcularımız Aleyna Jiyan Dereli, Ceren Akkaya, Zeynep Efsanur Koyun ve Hazal Esitmez’in Futbol Federasyonu ve Ülker işbirliği ile gerçekleştirilen Futbol Köyleri Projesi’nin 2.etap kampına davet edilmeleri, bu gerçeğin bir göstergesidir. Bu çocuklarımız da çok yakın bir zaman sonra milli formayı giyecek ve sırtlarından uzun süre çıkarmayacaklardır.


 Kaleci yetiştirmekte iddialıyız


Karadeniz Ereğli Belediyespor’un bir başka şansı da, kulübümüzün kaleci yetiştirmede büyük bir ivme yakalamasıdır. Kaleci Antrenörümüz Sayın Mustafa Tatar’ın yetiştirdiği evlatlarımızın sayısı her geçen yıl artmakta ve kulübümüz, açıklıkla ifade etmek isterim ki, geleceğin milli eldivenlerini yetiştirmede önemli aşamalar kat etmektedir. Mustafa Tatar hocamızın, program dahilindeki antrenmanların yanı sıra kalecilerimize uyguladığı özel antrenman programları meyvelerini vermeye başlamıştır.


Halil Posbıyık başarıda büyük etken 


Bugün geldiğimiz bu noktada kuşkusuz en büyük pay değerli Belediye Başkanımız ve Kulübümüzün Başkanı Sayın Halil Posbıyık ve yönetim kurulumuzundur.  Sayın Belediye Başkanımızın her yıl yapılan çeşitli ilavelerle modernize ettiği Kışla Spor Tesislerimiz, kelimenin tam anlamıyla bir spor okulu gibi faaliyet göstermeye başlamıştır. Önde gelen birçok kulübün bile sahip olmadığı tesislerimizin varlığı, bugün erkek ve kız futbolunda çok sayıda başarılı sporcu yetiştirebilmemizde en önemli faktördür. Bu faktör, azimli ve istekli bir çalışmayla ve işinin ehli bir teknik kadro ile bütünleştiği zaman futbolumuz, ülke genelinde de isim duyurma şansını yakalamaktadır. Bugün kadın futbol liglerinde mücadele eden diğer takımlardaki birçok başarılı futbolcu evladımız da, tesisimizin güzelliği, futbola bakış açımız ve çalışmalarımızın verimli olması gibi gerçeklerin farkına vardıklarından kulübümüze müracaat ederek futbol yaşamlarını Karadeniz Ereğli Belediyespor çatısı altında sürdürme niyetinde ve hevesinde olduklarını belirtmektedirler.


 2011 yılında U-15 Türkiye Kupası Şampiyonluğu zaferi ile başlayan bu yolda, her yıl bu başarıların devamını getirerek yoluna devam eden kulübümüz, başarılı futbolcularıyla 2013-14 sezonuna da en iyi şekilde hazırlanmaktadır. Amacımız, bulunduğumuz imrendirici konumu muhafaza etmek, başarılarımızı devamlı hale getirmek ve bize güvenenleri mahcup etmemektedir.”


KAYNAK : Ereğli Belediyesi

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...