Pazartesi, Ağustos 26, 2013

Turizm cenneti Avşa'da neden bir spor kompleksi olmasın!

Marmara Denizinin gözde adası olan Avşa Adası'nda neden bir spor kompleksi olmasın? Avşa adası Marmara Adası ile Ekinlik Adasının üçgeninde bulunmaktadır.


Ada nüfusu normal zamanda ikibin kişiyi geçerken turizm mevsiminde adayı ziyaret eden ve kalanlar ile beşyüzbin kişiye hizmet veren konuma gelmektedir Avşa adası. Kumsalları tartışılmaz güzel, halkı misafir perver genelde dinlenmek için bir insanın neye ihtiyacı varsa Avşa Adasında mevcut yalnız bir eksiği ile adanın spor yapacak tesisi yok gibi. Böylesine önemli bir turizm yerinde spor alanlarının olmaması bence çok büyük eksiklik. Bir kere adanın spor kulübünün bir binaları yok, bunun yanında ada gençliğinin sağlıklı bir futbol sahasıda yok.  Şu an mevsim transfer sezonunun devam ettiği aylar ve ne yazık ki Türk Gençliğinin sporda hele futbol dünyasının piyasasında sesi çıkamıyor nedeni ise tesis fukaralığından. Aslında tesis yok değil ama ilgisizlik ve umursamazlık var olan tesislerin acıklı halini gözler önüne sermektedir. Yüz binlerin tatil için gelmekte olduğu Marmara’nın incisi sayılan ve havasıyla, suyuyla, deniziyle yaz sezonunun gözdesi olan Marmara Adaları”Marmara Adası, Avşa Adası, Ekinlik Adası ve Paşalı Adası” eğer bir spor kompleksine sahip olsalar bu adaların ziyaretçileri kamp yapmak isteyen spor kulüplerinin yanında Dünya Sporunda dereceler yapmış sporcularında tercih edeceği bir spor cenneti olabilir. Bunun yanında bu gün faaliyetini durdurmuş olan Marmara Adasının Spor kulübüde diğer adaların spor kulüpleride spor dünyasında yarışabilmek için rekabet ederek spor dünyasına sayısız sporcu ve yetenekli yöneticiler kazandırabilirler. Bu konuları konuşabilmek için Avşa Adası belediye başkanı ile görüştüm kısaca Avşa Adasının durumunu bize anlattılar.


 


Avşa Adası Belediye Başkanı Cevdet Çağlar sorularımıza verdikleri cevaplar ile durum değerlendirmesi yaptılar.’’Adamız belde belediyesidir, normal zamanlarda nüfusumuz 2500 kişidir, yaz sezonlarında gelen misafirlerimizle yüz binlere ulaşan nüfusuyla hizmet vermektedir. Adamız yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi olacak ve adamız mahalle statüsünde görülecektir. Adamızda bulunmakta olan futbol tesisimiz Balıkesir İl Spor müdürlüğünün tesisidir. Biz mümkün olanı yapabilmek için çalışıyoruz ama gönül desteğimiz yetmediğinden adamızın sahip olduğu tesis normal maçlar için müsait olmamaktadır. Zaten önümüzdeki yerel seçimlerden sonra belde belediyeler kapanacak yeni yönetimlerin çalışmaları spor tesislerimize nasıl bir destek olacaktır bunu da zaman gösterecektir. Biz Avşa Belediyesi ve halkı olarak spora ve sporcularımıza destek olmayı seviyoruz Avşa Sporun masrafları zaten belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Yıllardır Avşa Sporumuz lig mücadelesini dış sahalarda oynadığından yaşanan zorlukları biz bilmekteyiz. Maç günleri sporcularımız saat sabahın altısında maça gidebilmek için vapurda olmak zorundalar. Akşam dönüşleri ise saat 22–00 oluyor. Her şeye rağmen gençlerimiz istekli. Benim için onlara destek vermem büyük mutluluktur. Amacımız gelecek günlerde başarıları sporcular çıkmasını arzu etmekteyim. Beldemiz Büyükşehir kapsamına alındığı zaman takımımızın geleceği daha aydınlık olacaktır. Ben gençlerimizin her zaman başarılı olmasını isterim. Spor kompleksi olmasını isteriz ama burada özel sektör halı sahalar açtı ve ilgisizlikten bu sahalarda kapandı. Adamıza gelen misafirler kısa dönemlerde kaldıkları için çoğunlukla deniz sporuna yönelmekteler ama genelde adamızda spor kompleksi olmasını arzu ederim. Zaman içersinde bizler adamızda çeşitli spor etkinlikleri düzenlemekteyiz ama tatile gelen misafirlerimizin ilgisi o an için olmaktadır. Belediyemiz yaz tatilinde futbol okulu açarak gençlere hizmet vermektedir. ben doğma büyüme Avşa Adalıyım.17 yıldır belediye başkanlığı yapmaktayım. Adamızın büyük ihtiyacı olan su sorununu deniz suyunu arındırarak içme suyu sağladım. Arzumuz adamıza çok büyük hizmetler vermektir’’ dedi.


 


Sayın Başkan Cevdet Çağlar hizmetlerini spora olan sevgisini dile getirdiler. Avşa Adası spora ilgisiz kalamaz. Müsait olan her imkânı ile bir spor kompleksi sporcular için cennet olacaktır.


HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK


[gallery columns="5" ids="76873,76872,76871,76868,76869,76870,76867"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.