Salı, Şubat 20, 2024

Yeni lider Sancaktepe Yenidoğan


TFF Kadınlar 3.Ligi 14. Grup'ta yenilgisiz lider Üsküdar Anadolu, Sarıgazi Stadı'nda en yakın takipçisi Sancaktepe Yenidoğanspor'un misafiri oldu. 

Hafif çiseleyen yağmurlu, soğuk bir havada kısmen dolu tribünler önünde oynanan maça konuk takım etkili başladı. Üsküdar Anadolu ise özellikle sol kanattan Sude Naz ve Selvi ile etkili ataklar yaptı. 10.dakikada gelişen Üsküdar Anadolu atağında Selvi'nin vuruşu az farkla yandan dışarı gitti. İlerleyen dakikalarda oyundaki dengeyi sağlayan ev sahibi takım özellikle hızlı ataklarla rakip kalede gol aradı. Son 15 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. 

İkinci yarıda Sancaktepe Yenidoğan daha atak bir futbol sergilerken, konuk takım ileri çıkmakta zorlandı. Karşılaşmanın 67.dakikasında gelişen ev sahibi takım atağında kafalardan seken top Aslı'nın önüne düştü. Aslı'nın bekletmeden gelişine ceza sahası dışından yaptığı vuruş, yerden sekip kaleci Esra Nur'un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. Bu golle Sancaktepe Yenidoğan öne geçti. 1-0

Golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Üsküdar 73.dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Şevval'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Aslı kullandı. Aslı'nın doğrudan kaleye gönderdiği şandelden gelen topu kaleci Esra Nur güçlükle önlerken, dönen topu Canan Uludağ ağlara gönderdi. 2-0

Ev sahibi 10 kişi kaldı
Bu pozisyonda sakatlanan Üsküdar kalecisi Esra Nur 78.dakikada yerini Burcu'ya bıraktı. 81.dakikada Sancaktepe Yenidoğan'da Aslı ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Maçın son 10 dakikasında Üsküdar Anadolu farkı azaltmak için üst üste ataklar yapmaya başladı. 90+4'de gelişen konuk takım atağında Özge Şengel'in derinlemesine pasıyla ceza sahasında topla buluşan Sevde Minel, savunmada kaptan Sümeyye'den sıyrılıp topu ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. 

Kalan sürede başka gol olmayınca Sancaktepe Yenidoğan maçtan 2-1 galip ayrılarak liderliği rakibinden devraldı. 

Ligin 5.haftasında Sancaktepe Yenidoğan deplasmanda İstanbul Mesudiye ile Üsküdar Anadolu ise rakip sahada Rüzgarlıbahçe İdman Yurdu ile karşılaşacak.

Haber: Murat İlter

SANCAKTEPE YENİDOĞANSPOR

ÜSKÜDAR ANADOLU


Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.