Salı, Şubat 27, 2024

Beykozspor Tahkim Kurulu kararını bekliyor



İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup ekiplerinden Beykozspor'un başkanı Zeki Aksu, Öz Karacaahmet-İstanbul Gümüşhane maçında ev sahibi ekibe verilen hükmen yenilgi kararının Tahkim Kurulu'ndan döneceğine inandığını söyledi. Aksu böylece grubu kendilerinin ikinci bitireceğini veyahut yaşadıkları mağduriyet sebebiyle 9. takım olarak klasmana alınacakları inancını taşıdığını söyledi.
 
Aksu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Farklı mecralarda yaşadığımız pek çok sorunla boğuştuğumuz bir ligin son maçında; ligde kalma mücadelesi içerisinde canını dişine takmış Trabzon 1453 takımını 4-0 gibi net bir skorla ve güzel bir takım oyunuyla yendik.  Masa başı kararlarının hesaba alınmadığı bir tabloyla grubumuzu ikinci sırada tamamlayarak Klasman Grubuna yükselecek takımlar arasında yer aldık. 

Ancak herkesçe malum olduğu üzere; İstanbul Gümüşhane Spor Kulübü 1-6 mağlup olduğu bir maçın sonucunda, maç performansıyla hiçbir ilgisi olmayan, skorda herhangi bir etkisi bulunmayan ve bir oyuncu isminin üzerinin çizildiği esameyi (Oyuncu listesini) bahane ederek yaptığı itirazla 0 puan alacağı maçta hükmen galip edildi. Buradan elde ettiği puanla ikinci sıraya yerleştirildi.

'Gözlemci beyanı dikkate alınmadı'
İl Disiplin Kurulu bu kararı önlerine konulan belgeler üzerinden almıştır. Oysa maç anında olayın tanığı durumunda olan Futbol Federasyonu temsilcisi gözlemcinin beyanları ve onayları durumun Gümüşhane Spor Kulübü tarafından iddia edildiği gibi olmadığını ortaya koymaktadır. Bu beyanlar nihai karar mercii olan Tahkim Kurulu'na sunulmuştur. 

'Adil karar alınacağına inanıyoruz'
İşbu durum sonucunda Tahkim Kurulu tarafından verilecek nihai kararın adilane olacağına dair inancımız tamdır.

'Klasmana kalmış gibi çalışıyoruz'
Biz bir yandan Tahkim Kurulu ile ilgili süreci izlerken öte yandan Klasman Grubuna kalmış bir takım gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teknik heyet ve futbolcularımız da bu karar doğrultusunda hazırlıklarını yapmaktadır.

Bizlere inanan ve güvenen Beykozlularla birlikte hedefimize doğru yürümekten asla vazgeçmiyoruz. Beykoz camiası olarak el ele, gönül gönüle ve omuz omuza durduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur."

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.