Pazar, Şubat 25, 2024

'Ligde kalsın yeter denen takımı klasmana taşıdık'



İstanbul Süper Amatör Lig 1. Grup'ta ikinci olarak klasman grubuna kalan Çengeköyspor'da (Üsküdar Futbol Yatırımları AŞ) teknik direktör Aziz Topal, rakiplerine oranla daha düşük bir bütçe ile böylesine önemli bir başarıya imza atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Topal, Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sezon başında göreve geldiğimiz Çengelköy Spor Kulübü için beklentilerin altında geçen bir kaç sezon sonrasında, hedef küçültmüş, ekonomik olarak küçülmeye gidilmiş bir ortamda, öncelikle kendimiz inandık, sonrasında ekibimizi ve çok değerli oyuncu grubumuzu hedefe inandırdık. Ardından yenilenen yönetim kurulu üyelerini, sonrasında bir camiayı ve peşine de bir semti hedefimize inandırdık, hayallerimize ortak ettik.

Hep oyun odaklı olduk
Bu ligin standartları göz önüne alındığında çok cüzi miktarlarda, geçmişte çalıştığımız çok değerli kişilikler ve kaliteli oyunculardan kurulu bir kadro ile aşırı zorlu bir mücadele içerisine girdik. Çok çalıştık, hep oyun odaklı olduk. Derdimiz oyunu ve oyuncuyu geliştirmek oldu. Günün sonunda bakılınca temmuz-ağustos ayında 'ligde kalsa yeter' denilen bir takımı klasman grubuna bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yüzde 72 galibiyet oranı tutturduk
22 maç sonunda 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak, 46 gol atıp, 13 gol yedik ve 51 puan topladık. Maç başına %72 galibiyet ortalaması, %14 beraberlik ortalaması, %14 mağlubiyet ortalaması yakaladık. Maç başına 2.09 gol atıp, 0.59 gol yedik ve yine maç başına 2.31 puan ortalaması ile ligi tamamladık. Oynadığımız 22 maç sonunda ortalama 468 isabetli pas sayısı yakaladık...

Bu süreçte benimle mesaisini paylaşan, çok çalışan, kader birliği yaptığım teknik ekibime, her biri birbirinden karakterli, değerli, kıymetli oyuncularıma ve gecesini gündüzüne katarak yanımızda olan yönetim kuruluna, antrenman, maç demeden bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan, bize her zaman destek olan taraftarlarımıza çok teşekkür ederim."

Haber: Efkan Bucak


Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.