Salı, Şubat 20, 2024

Hem başarılı hem de centilmen: Şampiyon Damlaspor


İstanbul 1. Amatör Lig 9. Grup'ta şampiyon olan Zeytinburnu Damlaspor'da yıllar sonra Süper Amatör Lig'e yükselmenin coşkusu yaşanıyor. 

Sarı siyahlı kulüp, altyapı takımlarında Türkiye Şampiyonlukları ve U15 Premier Cup ikinciliği bulunan Hakkı Kulüp yönetiminde 18 maç 17 galibiyet 1 beraberlik aldı. İlk hafta Altınyıldız maçındaki beraberlikten sonraki 17 maçın tamamını kazanan Damlaspor 1. Amatör Lig'de oynadığı maç sayısına göre en çok galibiyet alan, en çok puan toplayan takım olarak ligi namağlup bitirdi. Sarı siyahlı ekip ayrıca Albayrakspor ve Göktürk FK ile birlikte ligin en az gol yiyen 3 takımından biri (10).

Önemli isimleri getirdi
Kadrosunda, takım sorumlusu Hakkı Kulüp'ün iki oğlu, Damlaspor altyapısından yetişmiş Orhan ve Alp Kulüp'ü de bulunduran sarı siyahlı ekip sezon başında yine kendi altyapısından profesyonel takımlara gitmiş olan kaleci Hakan Kalyoncu, Aziz Berk, Ömercan Davutoğlu, Eren Ayhan,Erhan Danacı ve Muhammed Emin Gültekin'i getirmişti. Zeytinburnu ekibi ayrıca amatörün tecrübeli isimlerinden Semih Üzüm, Volkan Zeka, Barış Durgun ve Tolga Sıbıç'la anlaşıp bunların yanına da kendi altyapısından genç oyuncuları takviye edip lige başlamıştı.

Devre arasında yine kendi altyapısından yetişip profesyonel takımlara giden İlker Aktaş ve Trabzon 1453'den Murat Sunta'yla kadrosunu güçlendiren Damlaspor en yakın rakibi Parsellerspor'u 2 maçta da mağlup ederek namağlup şampiyonluğa ulaştı.

Damlaspor ayrıca Emirefendispor'un ardından en centilmen ikinci takım olarak sezonu tamamladı.


Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.