Pazar, Şubat 25, 2024

Merkezefendi'den muhteşem finiş


İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup'ta final niteliğindeki maçta Merkezefendispor sahasında Ayazağaspor'u 3-1 yenerek grubunu şampiyon tamamladı ve klasman grubuna yükseldi.

Bu maça kadar sadece 1 kez kaybeden, sahaya son 7 maçını kazanmış lider takım olarak çıkan Ayazağaspor ise bu yenilgiyle grubu 3. bitirip sezonu kapattı. Sarıyer ekibinin bu sezon iki yenilgisini de Merkezefendi'den alması dikkat çekti.

Merkezefendi Stadı'nda oynanan maça futbol severler çok büyük ilgi gösterdi. Müsabakanın 27. dakikasında ev sahibi takım Orçun Güzeldereli ile 1-0 öne geçti. İlk yarının en kritik anlarından birinde Merkezefendi atağında ceza sahası dışında Batuhan, kaleci Fırat’ın müdahalesi ile yerde kaldı. Ev sahibi takım kırmızı kart beklerken maçın hakemi Tolga Akbaba pozisyonu bariz gol şansı olarak değerlendirmedi ve kaleci Fırat'a sarı kart verdi. İlk yarının son dakikasında sağ kanattan yapılan ortada Ayazağaspor defans oyuncusu Yahya Kemal Berber kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 1-1.

İkinci yarıda, dakikalar 52'yi gösterirken Sinan’ın ceza sahasına gönderdiği topa müthiş yükselen Nuri Kaya kafa ile topu ağlara gönderdi. 2-1 

Beraberlik için tün hatları ile yüklenen konuk ekip 80'de Emre Türko’nun vuruşunda kale çizgisinde Merkezefendi defansına takıldı. Uzaklaştırılan topu Orçun ters yöne müthiş attı. Fatih Kurtuluş rakiplerini ekarte ederek klas bir gole imza attı. 3-1.

Kalan bölümde gol olmazken Merkezefendispor şampiyon olarak SAL Klasman Grubu'na kaldı.

Haber: Erdem Sağolan

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.