Pazartesi, Şubat 19, 2024

Anadolu Hisarı ve Esenyurt Ordu son haftaya bıraktı


İstanbul Süper Amatör Lig 3.Grup'ta klasman grubuna yükselme hesapları yapan 41 puanlı Anadoluhisarı İdman Yurdu, 44 puanla haftaya lider başlayan İstanbul Esenyurt ve Orduspor'u Kavacık 15 Temmuz Şehitler Stadı'nda konuk etti.

İlk 30 dakikası düşük tempoda oynanan sonrasında oldukça tempolu ve heyecan içerisinde geçen maçta taraflar 2-2 eşitliği bozamayınca sahadan 1'er puanla ayrıldılar.

Bu sonucun ardından son hafta maçı olmayan İstanbul Esenyurt ve Orduspor ile rakibi ligden çekildiği için hükmen galip gelecek olan Anadoluhisarı İdman Yurdu ligi 45'er puanda tamamladı.

Son hafta oynanacak 46 puanlı Osmaniye İstiklalspor ile 44 puanlı Küçükçekmece İdman Yurdu'nun mücadelesi Osmaniye İstiklalspor'la birlikte gruptan çıkacak ikinci takımı belirleyecek.

İlk gol Orduspor'dan geldi
Yaklaşık 700-800 civarında taraftarın izlediği oldukça soğuk bir havada oynanan mücadelede konuk ekip 36.dakikada Mehti Erim Vatansever'in golüyle 1-0 öne geçerken, ev sahibi ekip bu gole 45+2.dakikada ceza sahası dışından Eray İrencin'in attığı mükemmel aşırtma golüyle cevap verince taraflar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.



Bu kez Hisar öne geçti
İkinci yarıya taraftarının desteğiyle iyi başlayan Anadoluhisarı İdman Yurdu 52.dakikada bu defa ceza sahası çizgisi üzerinden dönerek mükemmel bir vuruş yapıp kalecinin uzanamayacağı sol üst köşeden golü bulan Gökhan Demirci ile geriden gelerek 2-1 öne geçti.

67.dakikada konuk ekip ceza sahası dışı sol bölümden frikik atışı kazandı. Topun başına geçen Mehti Erim Vatansever yerden güzel bir vuruşla kalecinin uzanmasına rağmen sol direk dibinden topu filelere yollayarak maça yeniden dengeyi getirdi. 2-2

Beraberlik golünün ardından iki takım da galibiyet golünü bulmak için elinden geleni yapmasına rağmen zorlu mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Centilmence mücadele
Ev sahibi ekip son dakikalarda iki pozisyonda maçın hakemine penaltı olduğu yönünde yoğun itirazda bulunmasına rağmen itirazlar sonucu değiştirmedi. Maç sonunda iki takım oyuncularının birbirlerini kutlaması ve tribündeki seyircilerin maç sonu iki takımı alkışlarla sahadan uğurlaması günün en güzel görüntüsüydü.



İki takım bir kez daha karşılaşabilir

* Son hafta oynanacak olan Osmaniye İstiklal- Küçükçekmece İdman Yurdu maçını ev sahibi ekip kazanırsa Anadoluhisarı İdman Yurdu ve İstanbul Esenyurt ve Orduspor takımları grup ikinciliği için tarafsız sahada 1 maç daha oynayacaklar. Kazanan grup ikincisi olacak. (Taraflar arasındaki iki maçta 2-2 sonuçlanınca ikili averaj nedeniyle )

Beraberlik Anadolu Hisarı'na yarayacak

İstiklal-Küçükçekmece İY mücadelesi berabere biterse Anadoluhisarı İdman Yurdu 3'lü averajla grup ikincisi olacak. (Anadoluhisarı İdman Yurdu, Küçükçekmece İdman Yurdu ve İstanbul Esenyurt ve Orduspor arasında oynanan toplam 6 maçta Anadoluhisarı İdman Yurdu 6 Küçükçekmece İdman Yurdu 5 İstanbul Esenyurt ve Orduspor 3 puan topladı. )

Mücadeleyi konuk Küçükçekmece İdman Yurdu takımı kazanırsa bu defa Küçükçekmece İdman Yurdu 47 puanla lider Osmaniye İstiklal takımı 46 puanla ikinci olarak klasman grubu biletini cebine koyarken, Anadoluhisarı İdman Yurdu ve İstanbul Esenyurt ve Orduspor takımları 45'er puanla sezona noktayı koymuş olacak.

Haber: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.