Salı, Ekim 22, 2013

Teşekkürler Yiğit Önder Yılmaz

İstanbul’da sporun içerisinde, değişik takımların içerisinde bulunan genç dinamik beden öğretmeni futbol aşkı olan iş adımı Yiğit Önder Yılmaz’a Akçakocaspor emanet edilmişti.



Hep birlikte beraberce bir gemiye binerek bu yolculuğa paylaşmayı karar verilmişti. Eski yedek hocasını ,eski sporcularını kaybetmeden takımı çok iyi bir hoca daha da getirerek takıma da iyi oyuncular takviye yaparak ve en önemlisi takıma çok güzel bir tesis kazandırarak Akçakoca’ya profesyonelliği getirerek başlamıştı .


Akçakoca için en önemlisi olan ve yerel yöneticilerin beceremediği yıllarca kanayan yara Akçakoca Şehir Stadı için , benim bile bir çok uğraşlarım tam boşa çıkmışken, Akçakoca için çok büyük bir şans olan başkan Yiğit Bey Ankara’daki federasyona tekrar girişimlerde bulunarak şehir stadının en kısa zamanda yapılması için netice almıştı.Takımın göçebe gibi gezmesi sona ermişti. Beyköy Belediyespor ile oynan müsabaka ardından takım komple ceza almıştı fakat Yiğit bey yalnız başına eli dosyalar dolusu federasyona giderek Akçakocaspor’a az ceza aldırmayı sağlamıştı.Takımda kaldığı 4 ay gibi kısa süre içinde, yalnız başına 90 bin TL vererek çok büyük yardımda bulunmuştu.Yiğit Bey'in Düzce ve Akçakoca’ya yaptığı hizmetler bunlarla kalmıyordu. Ben Düzce’nın son yıllarda yetiştirdiği araştırmacı yazar ve gazeteci kimliği olan birisi olarak, Akçakoca okullarında ders veriyordum, internette tanıtım sitem var, Düzce ve Akçakoca için Tarih,Kültür,Turizm,Spor,Şehitlerle ilgili 10 adet kitap yazmıştım,ama bu yazdığım kitaplar içinde en son hazırladığım “Düzce’de spor tarihi” ve “Düzce ‘deki Laz göçleri” kitabımın basımına çok büyük desteğini göstermiştir, buradan kendisine teşekkür ediyorum. Düzce ve Akçakoca Genç ve dinamik iş adamı Yiğit Bey Akçakoca için bir kazançtı.Buradan Akçakoca’ya çok şey verdiğimi söyleyebilirim. Yiğit Önder Yılmaz beyin değerini bilemeyen insanları da buradan kınıyorum .


İşte gelin görün ki takımına şampiyonlukta bile sahip çıkmayanlar, hemen dedikodular üretmeye başlamışlardı bile, yok efendim neden İstanbullulular, neden Trabzonlular ne işleri var, Trabzonlu futbolcuları topladılar bizim futbolcuları gönderecekler, bunlar takımı bırakıp kaçacaklar, bunların zihniyetleri başka takımı alıp götürecekler vb. gibi dedikodular artık mideyi bulandırıyordu. Oysa Yiğit Bey sporun içinden geldiği ve yöneticilik yaptığı başka kulüpler vardı. Akçakocaspor Kulübü'nün Düzce futbolunu temsil edeceğini düşündüğünden ve Akçakoca halkının uzun yıllardır profesyonel lig hasreti çektiğini bildiğinden ligde kalıcı olmanın yanında zirveyi zorlayacak bir futbol takımı kadrosu oluşturmaya gayret eden ve o dönemlerde tüm spor camiasının dikkatini çeken ve şampiyonluğa aday gösterilen bir kadro oluşturan Yiğit Bey'in, Akçakoca spor kulüp başkanlığını yaptığı dönemlerde gerçek Akçakocaspor sevenleri hariç yönetim kurulunda görev alan bazı arkadaşlar bile başarılı olmasını istemiyorlardı , zaman geçtikçe varlığını neden istemediklerini anlamak zor olmadı. Kulübe yapmış olduğu maddi katkıları bilen yönetim kurulunda ki bazı arkadaşlar , Yiğit beyin hiçbir şey vermediğini, kulübe faydalı işler yapmadığını söyleyecek kadar Akçakocaspor düşmanlığı yapmışlardır. Bazı kişiler varlığını istemeyip,maalesef öyle çok yıprattılar ki Yiğit Bey'i istifa ettirdiler.


Takım tecrübesiz kişilere teslim edilmişti, güya bu sezon için transfer yapılmayacaktı, dar bütçe ve eldeki yerli futbolcuların ile geçen sezon BAL Ligi'ni 1. sırada bitiren Çıksalınspor gibi yapmak istiyorlardı.Geçen yıl Yiğit Önder Yılmaz 270 bin TL ile 23 futbolcu transferini gerçekleştirmişti. 3.liglerde mücadele eden tecrübeli oyuncuları almıştı, bu yıl ise 200 bin TL ile 16 futbolcu alan bir yönetim vardı.Tecrübeli oyuncular gitmiş takıma genç oyuncular alınmaya çalışılmış.Akçakocaspor’da bu şekilde mücadele edebileceğini iddia etmişlerdi. Oysaki bu işler bu şekilde dönmüyordu. Üstelik geçen sezon başarılı olan hocasını da gönderip,yerine İzmir bölgesinden bir Cumhur Özkurt hoca getirilmişti, sonradan takıma dışarıdan 16 oyuncu alınmış, Akçakocaspor ile özleşmiş Selahattin Hoca'yı, Aytaç, Enes, Burak-1, Burak-2, Gürkan, Soner, Yener gibi kendi oyuncularını bile takımdan uzaklaştırmışlardı.


Bizler Karadeniz çocuklarıyız. Yıllar önce bizler de Doğu'dan Batı'ya geldik... Birbirimizi kucaklayalım şefkatli yaklaşalım, ,onlara değer verelim sevgi insanları başarıya taşır. Düşünün bir ailede saygı sevgi yok ise o aile dağılmaya mahkumdur. Sevgi ve şefkat, samimiyet başarının anahtarıdır. Lütfen bizim insanlarımızdır onları kucaklayalım eleştiri yapalım ama dozunda riyakarlık yapmadan hep birlikte bu gemide olduğumuzu unutmadan. Düzce’nin ilk büyük ilçesi Turizm kapısı olan Akçakoca’mıza gelen bu değerleri yitirmeyelim, yıpratmayalım, ona kucak açalım.Akçakoca’ya çok büyük hizmetleri olan kim olursa olsun ona hep destek verelim.


İşte 4 aylık Yiğit Önder Yılmaz’ın yönetim listesi:


Başkan Fikret Albayrak, Yiğit Önder Yılmaz, Mehmet Akın, Ziya Denizgez, Muhammed Sait Saral, Mehmet Yaşar Saral, Fatih Balcı, Hakan Solak, Hakan Kartal, Cengiz Denizci, Ergün Alpay.


Yiğit önder Yılmaz kimdir?


2012-2013 Sezonunda Akçakocaspor yönetimine talip olan, İstanbul’da SPİNE MEDİKAL İŞLETMECİLİĞİ (SAĞLIK SEKTÖRÜ), BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ · SAMSUN mezunu, 1979- TRABZON -OF DOĞUMLU-İSTANBUL-BAKIRKÖY'de medikal pazarlama işleri ile uğraşan iş adamı Yiğit Önder Yılmaz geçen sezon 12 Haziran’da takıma sahip çıkmıştı.Geçen sezon Akçakocaspor’a Başkan seçilerek ve yaptığı transferlerle dikkat çekmiş ve dört ay gibi kısa bir süre sonra görevinden istifa etmişti.


NOT: Ayrıca “Düzce’de spor tarihi” ve “Düzce'deki Laz göçleri” kitabımın basımına çok büyük desteğini esirgemeyen İşadamı Yiğit Önder Yılmaz beye buradan çok teşekkür ediyorum


YAZI: İBRAHİM TUZCU

1 yorum:

hasan dedi ki...

ne akçakocaymış be şişirdin bizi ağladın ağladın takım 10 puanla grubunda lider yeter kardeşim

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...