Cumartesi, Ekim 26, 2013

Batman'da kadın futbolu paneli yapıldı

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen panelde kadınların futbola yönlendirilmesine yönelik girişimlere dikkat çekildi.


Batman Üniversitesi’nde kadın futbolu konuşuldu. 1970’li yıllarda başlanan kadın futbol takımlarının kurulması, geliştirilmesi üzerine düzenlenen "Kadın Futbolunun Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması" konulu panele konuşmacı olarak TFF Gelişim Ligleri Müdürü Dr. Erden Or, TFF Proje Koordinatörü Dr. Kenan Şahin, TFF Kadın Futbolu Teknik Direktörü Necla Güngör katıldı. Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Murat Şahin, Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci yer aldı.


Açılış konuşmasını yapan BESYO (Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şahin, düzenlenen konferansın Batman sporu açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Düzenlediğimiz etkinlik kadınların futbola yönlendirilmesi önemli bir girişim. Umuyoruz ki böyle etkinlikler kadınların futbola yönlendirilmesine zemin sunacaktır." diye konuştu.Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, konuşmasında Batman’ın her alanda potansiyeli karşılayacak gücünün olduğunu belirtti. Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü:"Batman’da kim nerede tıkanıyorsa bir üst kısma başvursun. Bu şekilde de sorunlar çözülmüyorsa alt üst dinlemeden sorunların çözümü için her kapıyı çalabilir. İnanıyorum çalınan kapılar faydalı olacaktır. Üzerimize düşeni yapacağız. Batı illerinde olmayan imkanlar elimizde var. Bu sürecin devamını istiyoruz. Bir dahaki gelişinizde Batman’da kadın futbolunda neler yaptığımızı hep birlikte göreceğiz. Önemli yatırımlarımız var."


Vali Yardımcısı Aksoy’dan sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, Batman Belediyesi’nin Ocak ayında 3 milyon TL’ye mal olacak spor tesisine kavuşacağını belirterek, kadınlara futbolda da yer verilmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.Yöneticilerinin konuşmalarının ardından panelistler kadın futbolunun gelişimine yönelik projelerden söz ederek, "Batman çok modern bir şehir. Kadın futbolunu Batman’da yaygınlaştırabiliriz. Batman’da bu sinerjiyi elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Batman’ın spor konusunda ciddi yatırımları söz konusu. Batman’ı güzel günler bekliyor." diye konuştu. Panel sonunda katılımcılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel tarafından hediye takdimi edildi.


KAYNAK : Yurthaber

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...