Pazar, Ekim 27, 2013

'Hakemler, oyuncularımıza hakaretten çekinmiyor'

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Ataköy Çobançeşmespor hakem hatalarından yana dertli... Sarı-Lacivertli yönetim kurulu, Nişantaşı maçı sonrası çok sert bir açıklamaya imza attı.



 


cobancesme1907 Ataköy Çobançeşmespor Kulübü Başkanı Gülay Yürüyen'in imzasıyla yayınlanan açıklamada şöyle denildi:


"İstanbul Süper Amatör Ligi'ne çıktığımız 2013-2014 sezonunda; son beş maçımızda karşılaştığımız maçın sonucunu etkileyen bariz hakem hataları ,tüm emeklerimizi çaldığı gibi, hayallerimizi de yıkmıştır. Ana hedefi genç sporcuları altyapılarda yetiştirip, A takımı kazandırmak ve buradan da Türk futboluna sunmak olan takımımız, son haftalarda hakemler tarafından lime lime doğranmaktadır.


Hakemler yaptıkları hataların yanı sıra takımımızın oyuncularının genç olması nedeniyle; onlara karşı hakaret, tehdit hatta küfürlü sözler kullanmaktan çekinmemektedirler. Her maç sonrası oyuncularımızdan duyduğumuz bu isyan, biz yöneticileri de isyan etme durumuna getirmiştir.


'2. Lig hakemi maça 1 saat geç geliyor'
Bu hususları TFF İstanbul İl Hakem Komitesi Başkanlığı'na defalarca belirtmemize,maçlarımıza ısrarla gözlemci istememize rağmen şu ana kadar hiçbir sonuç alamadık. Son hafta 26.10.2013 tarihinde oynanan maç için görevlendirilen Kadir Sevim isimli hakem, maça 50 dakika geç gelmesinin yanı sıra maçın bitimine dakikalar kala rakip lehine çaldığı penaltı ile puanımız ve daha önemlisi emeklerimizi heba etmiştir. Bu durum üzerine görüştüğümüz İl Hakem Komitesinde görevli Oğuz Uğurlu, maçlarımıza 2. Lig hakemi gönderdiklerini ifade etmişlerdir. Gönderilen 2. Lig hakemi maça zamanında gelmiyor yaklaşık 1 saat geç kalıyor ve yönetim şekli ile futbol kuralları ile alay ediyor. Bu demek oluyor ki; 2. Lig hakemine amatör ligi maçı vermek marifet değil. Çünkü o hakemin bizlerin büyük önem verdiği bir hafta boyunca aklımızdan çıkmayan maçı, bir dakika bile düşünmediği aşikardır. Öyle ki; maça yaklaşık 1 saat sonra çıkması ,oyuncuları küçük gören tavırları ve maçın skoruna etki eden hataları bu durumu gözler önüne sermiştir.


Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz; biz 2. Lig hakemi istemiyoruz,biz sporcularımızın çalışmalarını, ailelerinin beklentilerini, biz yöneticilerin hayallerini ve tüm spor kulüplerinin emeklerini çalmayacak hakemler istiyoruz.  Bu konularda yetkili olan herkesi göreve davet ediyoruz. Ya görevinizin gereklerini yapmanızı ya da görevinizi becerememenin gereğini yapmanızı talep eder, tüm spor camiasına saygılarımızı sunarız."


HABER: EFKAN BUCAK

2 yorum:

yalova dedi ki...

Ben senelerdir maç izlerim daha şimdiye kadar hiç bir hakem zamanında maçlara çıkmadı.Oyuncular çıkıyorlar hakemleri bekliyorlar dakikalarca.

İlginçdir kimsede bunlara hiç bir şey demiyor.ben tribünde kuduruyorum..

İstanbul dedi ki...

Ne yazıkki hep hakemlerden dert yakınırlar hep bişeyler söyleyip dururlar bu takımlarımız ama bilmezlerki kendilerinin en büyük hataları oldukları ilk başta hepsi için konuşmuyorum bizim hoca diye nitelendirdigimiz şahıslar futbol kural bilgisi bile yoktur bu kişiler nasıl futbolcu egiticeklerki futboldan çok başka işler peşşindeler adam bir baştan bir baştaki ofsayt pozisyonunu göreiliyor gercekten büyük marifet yardımcı hakem göremezken tabi yardımcı hakemin görememeside onlara nasıl bişeydir tirübün ap ayrı bişey adam ordan taça çıkp çıkmadıgını faulleri hatta ofsaytı seziyor büyük başarı halbükü bizim milletimiz tamamen hakem ruhluymuşta haberimiz yokmuş Allah aşkınıza hangi takım dogru düzgün idman yapıyor hangi takım FIFA'nın veya TFF'nin sundu kurallara açıpta futbolcularına egitim veriyor egitim semineri veriyor benim bildigim hiç biri sadece bi yalandan antreman ondada kondüsyon antremanı yok fizik antremanı yok ne var bak penaltı cizgisine gelince söyle düş yenilirsek hakeme böyle yap böyle et olay bu profesyonelde bile en iyi hakemlerimiz veya insanlarımız tekrar tekrar tekrar izlediklerinde ha böyleymiş diyebiliyorlar ama macta saniyelik gören kişiye ne anasını bırakıyorar ne bacısını o küfür edenler isyan edenler gecsinler o işin başına olayın boyutunu o şeklini bi görelim ne durumda olucaklar analarına bacılarına küfür edilince ne kadar dayana bilecekler böyle zihniyette olanlarla amatör futbol yürür ama bu şekilde yürür bir stadda 22 oyuncu 7 şerden yedekler düşünsek 15 2 antronör düşünsek ve tribün toplam 100 kişi diyelim buna karşı 3 hakem şimdi şöyle bi oturup düşünelim burda kim daha delikanlı ve yürekli ben birilerini savunmak degil gözlemledigim ve gerçekleri konuşuyorum isterseniz banada küfür edin farketmez karakteri bozuk oluşu anlaşılır Peygamber Efendimiz bile ne güzel söz etmiş Cahil ile sakın latife etme. Dili zehirli olduğundan gönlünü yaralar

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.