Pazar, Ekim 27, 2013

HEASK, Lüleburgaz'dan şen döndü

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta Halide Edip Adıvarspor, 4 kırmızı kartın çıktığı maçta Lüleburgazspor'u deplasmanda 1-0 yenerek şampiyonlukta ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.



Lüleburgaz 8 Kasım Stadyum’unda oynanan mücadeleye etkili başlayan Lüleburgazspor oldu.  Taraftarın da desteğini arkasına alan Kırmızı-Yeşilli ekip, ilk dakikalardan itibaren oyunda baskısını kurdu. Maçın 3.dakikasında Berkcan’ın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Uğur, topu kalecinin üstüne nişanladı ve mutlak golden yararlanamadı. Hücumda ki etkili oyununu kanat ataklarıyla sürdüren Lüleburgazspor yine Berkcan-Uğur işbirliği ile mutlak gol pozisyonu yakaladı. 11.dakikada sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Uğur’un vuruşu yine Halide Edip Adıvarspor kalecisi Özgür’e takıldı ve Lüleburgazspor mutlak bir golden daha oldu.


İlk yarının ortalarında oyunda dengeyi kurmayı başaran Halide Edip Adıvarspor takımı, üst üste kazanılan korner atışlarından gol bulmaya çalıştı. İlk kırk beş dakikada iki takımda gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.


Lüleburgaz 10 dakikada 9 kişi kaldı
İkinci yarının henüz ikinci, maçınsa 47.dakikasında Lüleburgazspor’da Seyfettin Eraslan orta sahada yaptığı faul sonrası hakem tarafından kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı. Kırmızı kartın şokunu atlatamayan Lüleburgazspor’da 10 dakika sonra Murat Yeşilnar yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı.Böylece Lüleburgazspor bu kartla birlikte sahada dokuz kişi kaldı. 


Penaltı sonrası yedek kulübesi karıştı
Maçın 59. dakikasında Halide Edip Adıvarspor penaltı kazandı. Penaltı kararı sonrası Lüleurgazspor Futbol Şube Sorumlusu Erdoğan Akgül ve teknik direktör Aydın Çelik  sahaya girdi. Hakeme itirazda bulunan Akgül, görevliler tarafından sahadan çıkartıldı. Yedek kulübesinde de bulunan Serhat Kum, itirazdan dolayı kırmızı kart görerek sahadan çıkartıldı.


Maçta tansiyon düşünce verilen penaltı atışında topun başına geçen Halide Edip Adıvarsporlu futbolcu Emin Çelik, topu ağlarla buluşturdu ve maçtaki tek golü kaydettti 0-1.


HEASK'ın topu çizgiden çıkarıldı
Sahada dokuz kişi kalan ve penaltı golüyle yenik duruma düşen Lüleburgazspor’da bu dakikalarda oyundan düştü ve rakip atakları önlemekte güçlük çekti. İstanbul temsilcisi üst üste pozisyonlar bulurken maçın 75.dakikasında kalecinin üstünden aşırtma vuruşu yapan Uğur Öten’in vuruşunu Lüleburgazspor defansı son anda çizgiden çıkardı.


Konuk ekip 10 kişi
Maçın 83.dakikasında bu kez Halide Edip Adıvarspor takımından Birkan Tonyalı ikinci sarı karttan, kırmızı kartı görerek takımını on kişi bıraktı.


Maçın son dakikalarında beraberlik golünü arayan Lüleburgazspor, duran toplarla tehlikeli olsa da maçta sonucu değiştiremedi ve mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı. HEASK ise beşinci maçında üçüncü galibiyeti alırken yenilmezlik unvanını sürdürdü.


Kaynak: www.gorunumgazetesi.com.tr

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...