Pazartesi, Ekim 28, 2013

Akçakocaspor'da kaos neden bitmiyor?

Bolu Şehir Stadı'nda ki baraj maçından sonra bir televizyon programına katılan Akçakoca belediye Başkanı Fikret Albayrak, maçtan dönüşte statta açılan bir pankart ve edilen küfürler sonucu utandığını söyleyerek Akçakocaspor kulüp başkanlığından istifa ettiğini ilan etmişti.


Takımın başına da Yönetim Kurulu Üyesi Serkan TANDOĞAN getirmişti.Lig tatile girmişti.Takımda birer birer yaprak dökümleri başlamıştı. Alacaklarını almayan ve yönetimin ilgisizliği neticesinde futbolcular birer birer üzgün bir şekilde takımdan ayrılıyorlardı. Akçakocaspor da yaşanılan belirsizlikler neticesinde ,geçen sezon başında zor şartlar altında oluşturulan ve yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen ligi başarılı bir şekilde tamamlayıp Düzce futbolunun en üst sıralamasındaki 2 takımından biri olan futbol takımının oyuncuları bir bir kulüpten ayrıldılar , Akçakocaspor için bu haberler çok üzücü bir olaydı, geçen sezon ilk kez mücadele ettiğimiz BAL liginde bana göre futbolcu kalitesi olarak en üst seviye takımlarından biri Akçakocaspor kulübü idi ,


Bu Sezon başı geldi ve çatmıştı. Yönetim ilk önce Teknik Direktör Ali Murat ERÇOBAN ve antrenör Mustafa DURSUN ve Selahattin BAL ile sözde anlaşmışlardı,kağıt üzerinde değil. 28 Temmuz günü Akçakocaspor'da Teknik Direktör Ali Murat ERÇOBAN ve antrenör Mustafa DURSUN ve Selahattin BAL ve 10 futbolcu ile ilk idmanını yapmıştı. Transfer yapılmayacaktı. Dar bütçe ve eldeki yerli futbolcuları ile lige başlayacaklardı. Geçen yıl Yiğit Önder Yılmaz 270 TL ile 23 futbolcu transferini gerçekleştirmişti. 3.liglerde mücadele eden tecrübeli oyuncuları almıştı bu yıl ise 200 tl ile 16 futbolcu alan bir yönetim vardı.Tecrübeli oyuncular gitmiş takıma genç oyuncular alınmaya çalışılmış.Akçakocaspor’da bu şekilde mücadele edebileceğini iddaa etmişlerdi.


Oysaki bu işler bu şekilde dönmüyordu. Bunu bu takımı yönetenlerde çok iyi biliyorlardı. Yani 13 Ağustos 2013 Salı günü büyük umutlar ile takımın başına getirilen Teknik Direktör Ali Murat ERÇOBAN ve antrenör Mustafa DURSUN , kendisine muhatap olacak yönetici bulamamaları ve yöneticilerin ilgisiz kalmaları yüzünden istifa etmişlerdi, yardımcı antrenör Selahattin Bal ise yönetim tarafından görevine son verildi. Yerine İzmir bölgesinden bir Cumhur Özkurt hoca ile anlaşıldı,ve en önemlisi istifa eden Mustafa Dursun tekrar getirilmişti buda yanlıştı .Takımın masörü ve malzemecisi ‘de takımdan ayrılması takıma şiddetli bir biçimde kaos yaşanmasına yol açtı. Basına yansıyan yönü ile buydu.


Daha sonra Akçakocaspor’a 16 futbolcu kazandıran manajer Şener Gürsel’den şok açıklamalar geliyordu . takımı uyarıyordu.”Şu unutulmasın bende bu takımın manejeriyim bir kulüpte muhatap olacak yönetici bulamazsanız tüm yük kulüp manejeri ve hocaya kalıyor bu Akçakoca’lıların ayıbıdır. Biz ekip olarak her şeyin farkındayız, bizi kimi isteyip kimin istemediğinide biliyoruz ama kusura bakmasınlar biz öyle ortalık fareleri gibi zoru görünce kaçanlardan değil, zoru başaranlardanız bu söylemlerim birilerinin kulağına küpe olur. Bu takıma iyi bir yönetim olsa belkide daha güçlü bir kadro olurdu ama ne kadar para o kadar malzeme olur” diyordu. Daha donra 2 adet Afrikalı oyuncu alınmış biri gitmiş biri iki maçta oynamıştı,Bunlardan stoper mevkin de Akçakocaspor’da 2 maçta forma giyen 1992 doğumlu Muabarek Adekunle Oyebamijiyi Fildişili futbolcuyu kadrosuna katmıştı.. Akçakocaspor’da oynarken Düzce emniyet teşkilatı yabancılar şübesinin bu oyuncunun Düzce’de oturma izni olmadığını açıklamış, bu oyuncunun Akçakocaspor’da oynamasına müsaade vermemişti. Bu oyuncunun Futbol fedarasyonu tarafından Akçakocaspor adına lisans verilip 2 müsabakada oynatılması dikkati çekmişti, aynı oyuncuya Çorum bölgesinde oynaması için Çorum emniyet teşkilatının izin vermesi gözlerden kaçmamıştı.


Beyköy maçından önce Eskişehir deplasmanına gidilecekti ama oyuncular maça gitmek istememişlerdi,zor zar o maça gidilmişti,daha sonra Beyköy maçı oynanmıştı çok güzel futbol ortaya koyan hoca oyuncuların performansından çok memnundu fakat o gün hoca bir açıklama yaparak istifa kararı aldığını söylemiş bu kararı çevreye yayılmıştı.Fakat bu kararı sahada kabul görmemiş, Pazatesi akşama konu yönetime taşınmış ve karar alınmıştı.Cumhur hoca çok emek verdiği takımdan ayrılıyordu.Çevreye kötü kokular yayılıyordu takımın başına Beyköyspor’dan ayrılan Kenan hoca getirililecekmiş,Cumhur hoca ise Sakarya temsilcisi Karasuspor ile anlaşacakmış.Çok yazık değimli ben her yazımda her televizyon konuşmamda yaşanan bu kaosları yazıyor söylüyordum


BÜTÜN AKÇAKOCA HALKI TAKIMINA SAHİP ÇIKSIN
Umarım yaşanılan bu süreç en kısa zaman da aşılır ve futbol takımı lige hazır bir şeklide girip hem Düzce futbolunu hem de Akçakoca ilçesini başarıdan başarıya koşturur , bu sezon Akçakoca spor için hazır olan bir tesisin yanında , bitirilen ilçe stadyumu ile birlikte de saha sorunu ortadan kalktı , bu imkanlar hazırken başarılı bir futbol takımının kadrosunun ve yaşanılan bu olumsuz dönem Akçakoca spor için çok büyük bir kayıp bana göre, birbirimizi kucaklayalım şefkatli yaklaşalım,futbolculara samimi yaklaşalım,onlara değer verelim. Sevgi insanları başarıya taşır. sevgi ve şefkat, samimiyet başarının anahtarıdır. Düzce’nin ilk büyük ilçesi Turizm kapısı olan Akçakoca’mıza gelen bu değerleri yitirmeyelim, yıpratmayalım.


HABER: İBRAHİM TUZCU

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.