Pazar, Ekim 27, 2013

Kadınlar 2.Lig’de sezon öncesi değerlendirmesi – 8.Grup

Yerel Futbol olarak, sezon öncesinde Kadınlar 2.Lig gruplarını değerlendirdiğimiz yazı dizimize 8.Grup ile devam ediyoruz.


Bu grup açık olarak 2.Lig'in en zevkli mücadelesine sahip olacak. Her şeyden önce geçen yıl playoff yapan dört takım var. Buna iddialı bir yeni gelen ve iki de gözünü ilk ikiye diken takımı ekleyince her maç sürprize gebe.


Gaziantep Fıstıkspor, bir bakış açısına göre bugün fiilen yedi takıma düşen 1.Lig'de yer almalıydı. Geçen sezon gruptan birinci çıktıktan sonra Nazilli Belediye ve Amasya Eğitim'i geçip yarı final yapmışlardı. Yarı finalde Marmara Üniversitesi'ne 2-1 yenilip çıkamadılar. Ardından oynanan karşılaşmada Hakkarigücü'nü 3-0 yenerek sezonu ikinci ligde üçüncü kapattılar. Sezon başında 1.Lig'e alınma konusunda uzun süre bekleyen takım geçen seneki kadroyu büyük oranda korudu. Tecrübeli teknik direktörleri Mehmet Yalçınkaya'nın ikiz kızları Esin ve Esen Gazikent'ten transfer edildiler. Takıma eklenen birkaç filiz lisanslı oyuncu ile antremanlar biraz gecikmeli başladı. Yalçınkaya "Hedefte değişme yok." diyor, "Grubun güçlü olması bizim artımızdır. Dişediş maçlar oynarız, hiç olmazsa playoff'ta sıkıntı yaşamayız."


Geçen yıl başarılı olan bir diğer ekip de Gaziantep temsilcisi Gazikent olmuştu. Takım 7.Grubu 34 puan ile birinci bitirmiş, ikinci kademede ise Gülizar Hasan Yılmaz'ı uzatmalarda 3-1 ile geçmişti. Çeyrek finalde Hakkarigücü'ne 3-1 yenilerek elendiler. Takımda Fıstıkspor'a giden ikizler dışında kayıp yok. Transfer de yapmayan Gazikent hemen hemen geçen yılki kadro ile girecek lige. Takımın teknik sorumlusu Cesim Karalar "Grup güçlü ama bizim ekip de iyi." derken beklentisini "herhalde birinci çıkarız" olarak ifade ediyor.


Diyarbakır Büyükşehir Belediye geçen yıl 7.Grupta Gazikent'in ardından 31 puan ile ikinci olmuştu. Ardından oynadıkları playoff maçında penaltılar ile Hakkarigücü'ne kaybetmişler ancak maçta kural hatası yapıldığı saptanmıştı. Karşılaşmanın hakeminin de ceza aldığı durumda, Diyarbakır ekibi üç günlük itiraz süresini geçirmesi nedeni ile playoff dışı kalmıştı. Teknik direktörleri Filiz Atay "Bu yıl beklentimiz tabi ki 1.Lig'e çıkmak." diyor. Takımdan gide de yok gelen de. Türkiye Gençler Şampiyonası'nda çeyrek final gören ve Ataşehir Belediye'yi oldukça zorlayan kadro takımın belkemiği olacak. Atay grubun zor olduğunu belirtirken, kendilerinin de iddialı olduğunun altını çiziyor. Antremanlarını aralıksız sürdüren sarı kırmızılılar rakip bulamadıkları için erkek takımları ile hazırlık maçları oynayarak lige hazırlanıyorlar.


Geçen yıl Elazığ Hedefspor playoff'a çıkmıştı. O takımdan sekiz oyuncu bu yıl yeni kurulan Elazığ Bordo Atletik takımına transfer oldu. Sponsor desteği ile lige iddialı hazırlanan Elazığ'ın yeni ekibi, Kayseri Gençlerbirliği'nden Kader Doğan ve Mersin Camspor'dan NurselÖzkan'ı aldı.Takımın başkanı Mehmet Ormanoğlu çok zor gruba düştük derken aynı zamanda ilk yıllarında playoff oynamak için mücadele edeceklerini söylüyor.


Elazığ'ın diğer takımı Hedefspor playoff'ta Akdeniz Demirspor'a yenilerek elenmişti. Sezon öncesinde yönetim krizi yaşayan takımın lige katılamaması dahi sözkonusu olmuştu. Şimdi sular durulmuş gözüküyor. Bir aksilik olmazsa pazartesi günü yapılacak olan yönetim toplanısında güçlü bir Hedefspor yaklaşımı çıkacak. Anlaşılan çeşitli oyuncular var. Takımın eski yöneticilerinde Alaattin Çınar ilk ikiyi istiyoruz, ama çok geç kaldık diyor. Çınar grubun kaliteli olmasının da bu gecikmeyi dezavantaja çevirdiğini söylerken, yine de ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor.


Malatya Bayanlar geçen yıl 6.Grupta 13 puan ile beşinci olmuştu. Bu yıl Fıstıkspor'dan Songül Adak, Kızıltepe'den Ceylan Kılıç ve Merve Gökçen'i aldılar. Spor lisesinden de 4 takviye ile takımın yaş ortalamasını yukarı çektiler. Takımın teknik direktörü Doğan Çelebi'ye göre "Grup zor ama bizim takım da boş değil. Geçen yıldan beri devamlı çalıştık, hiç durmadık. Bu çalışma bizi başarıya götürecek."


Bu yılın altyapıda çıkış yapan takımlarından birisi, ilk sezonunu tamamlayan Maraşgücü. Gençlerde yarı final oynayan ekip yıldızlarda da gruplardan çıkmayı başarmıştı. Takım yine kendi altyapısından hareket ederek, transfer yapmadan başarı arayacak. Geçen yıl 7.Grup'ta 21 puan ile üçüncü olmuşlardı. Kulüp başkanı Mustafa Dağlı geçen yıldan çok daha iyi bir takım izlettireceklerini vurguluyor. Hedef ilk ikiyi zorlamak.


Şanlıurfa Gençlik de geçen sezon 7.Grup'ta mücadele etmiş, altı puan ile altıncı olmuştu. Kulüp yöneticisi Mustafa Abak takımın özellikle altyapıdan oyuncu yetiştirmeye odaklandığını ve transfer yapmadığını vurguluyor. Urfa gibi kadın futbolu için zor bir kentte, milli takım seviyesine yükselecek çocuklar yetiştirme hevesi ile çalıştıklarını söyleyen Abak, özellikle yaş sınırının gözden geçirilmesini istiyor. Yaşı büyüyen kızları futbolda tutmanın zorluğundan bahseden Abak mecburen takımın genç olduğunu, 1999-2000'lilerdeki kısıtlama nedeni ile zorlandıklarını belirtiyor.


Kızıltepespor ise geçen yıl 6.Grup'ta tam playoff'a çıkmak üzereyken lisans hatası yaptığı için hükmen yenilgi almış ve grupta üçüncülükte kalmıştı. Bu yıl çekilmeyi konuşuyorlar. Çekilmeseler dahi ellerindeki genç kadro ile bu grupta önemli bir rol oynamaları oldukça zor.


Erdem G


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...