Cuma, Ekim 25, 2013

'Yaşananları tasvip etmiyoruz'

İstanbul 1. Amatör Lig'de ev sahibi ekip 2-1 öndeyken yarım kalan PTT-Esenkent Gençlik maçı nedeniyle konuk ekibin yönetim kurulu bir açıklama yaptı ve kamuoyundan özür diledi.



Esenkent Gençlikspor Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"23/10/2013 Tarihinde Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı'nda, 1. Amatör 8. Grup'ta PTT Gençlik'e karşı oynadığımız 6.hafta maçında yaşanan olaylar nedeniyle camia olarak büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz.
PTT karşılaşmasında her şey güzel bir ortamda başlamış rakip takımın misafirperverliğiyle dostane bir ortamda devam etmiştir. Buradan İstanbul PTT takımına da teşekkür ederiz.


Yardımcının verdiği penaltıyı orta vermedi
Maç hakemin ilk düdüğüyle ve aleyhimize verilen kararlarla devam ederken ilk yarının son dakikalarında verilen aleyhimize penaltı çok tartışmaya açıktı. İkinci yarısı 1-1 devam eden maçın 65 .dakikasında lehimize verilen penaltının (bu arada yan hakemde penaltı vererek bayrağını çekip ceza sahası yan çizgisine koşmuştur) hakem tarafından geri alınarak iptal edilip ve 5 numaralı oyuncumuza verilen sarı kart ve ikinci sarı nedeniyle oyundan ihraç edilmesiyle ortam gerildi.


Hakeme saldırıyı tasvip etmiyoruz
85. dakikada maçın hakeminin haklı olduğu bir pozisyonda bir oyuncumuzu daha ihraç etmesiyle bizim de hiç hiç tasvip etmediğimiz bir olay hızlı bir şekilde gerçekleşmiştir. Oyuna sonradan giren kendini bilmez oyuncumuzun maçın hakemine karşı yaptığı ahlak dışı hareketle yaşanan olayı Esenkent Gençlikspor camiası olarak tasvip etmediğimizi ve olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığımızın bilinmesini isteriz.


Kamuoyundan özür dileriz
Kulübümüz kuruluşundan bu yana hiçbir hakeme fiili saldırıda bulunmamış ve aksine her maç sonunda hakemlerimizi tebrik etmiş ve onlara her zaman yardımcı olmaya çalışmıştır. Bir oyuncunun yaptığını camiaya mal etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Hakem camiası ve tüm spor kamuoyundan oyuncumuzun yaptığı yanlıştan ötürü özür dileriz.


Saldıran oyuncumuzla ilişki kesildi
Hakeme saldıran bu oyuncuyla yönetim ve teknik ekibimiz olarak hemen olayın akabinde soyunma odasında hiç tereddüt etmeden kulüpten uzaklaştırdığımızı belirtmek isteriz . Bu futbolcumuzun hakeme yaptığı darpı yönetim olarak hiç tasvip etmiyoruz. Bu sporcu ile yollarımızı ayırdık ve onunla asla bu kulüpte beraber olamayacağımızı kendisine ilettik.


13 yıldır tek olayımız yok
Kendini bilmez bir oyuncunun yaptığını camiaya mal etmenin doğru olmadığını söylemek istiyoruz. Burada bir hata yapılmışsa cezasını çekecekler mutlaka olacaktır. Biz hakeme yapılan bu saldırıyı camia olarak kınıyor hakem camiasından ve tüm spor kamuoyundan bu anlamda özür diliyoruz. 13 yıldır bu camianın içerisinde yer alan kulüp olarak ve bu 13 yıllık süre içerisinde hiçbir hakeme fiili saldırımız olmamıştır. Yapanlara da mani olmuşuzdur lakin PTT maçında biz de daha ne olduğunu anlayamadığımız için futbolcumuzu engelleyemedik. Biz oyuncunun yapmış olduğu yanlışı asla alkışlamıyoruz aksine camia olarak kınıyoruz.


Her zaman hakemlerimizin yanındayız
Bu bağlamda bundan böyle Esenkent camiası olarak hakemlerimizin zarar görmemesini sağlamaya gayret edeceğiz. Yaşanan bu olaydan çok üzgün olduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz. Kendini bilmez bir oyuncu yaptığı bu olayı Esenkent gençlik camiası lekelenmemeli. Buna asla izin vermeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Camiamızın en iyi şekilde yönetilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bir kez daha yönetim kurulumuz ve futbolcularımız olarak hakem camiasından özür diliyor, sürekli hakemlerimizin korumacısı olacağımızı belirtmek istiyoruz."


Yerel Futbol Sitesi

3 yorum:

yalova dedi ki...

Bu yazıyı okuyunca tüylerim diken,diken oldu.

Bravo Esenkent yönetimine,ne güzel bir açıklama.
İşte gerçek yönetim bu.



İnşallah öbür camialar bu yazıyı okurda belki daha duyarlı olurlar Futbol camiasına..


Not;Esenkentli degilim Kimseyi tanımıyorum ordan. yanlış anlaşılmasın.

koray dedi ki...

sevgili arkadaşlar ben bu amatör futbolun içinde yıllarca bulundum ve hala bulunmaktayım. biz amatöre verilen değer çok küçümsenecek kadar azdır.hakem kardeşlerimiz haklı olabilirler aldıkları eğitimler ortada futbolla bağlantısı olmamış futbol oynamamış adam sevdiği için bu işi yapıyor eğitimini almadığı zamanda bu tür olumsuz koşullarla karşı karşıya kalabiliyorlar.ben şiddete karşıyım asla ama asla olmamalı esenkentli futbolcu arkadaşımızın yaptığını asla tasvip etmiyorum ama yazık bu kadar ter döken her maç bir başka heyecan yaşayan sporcu kardeşlerimizinde emeğinin eğitimsiz iki dudak arasında yargılanması gerçekten içler acısı suç hakem kardeşlerşmşzdemi suç yumruğu atan futbolcu kardeşimizdemi tabiki hayır suç transfer için 750 tl alan 30 yaş üstü oyuncuları kısıtlayan amatör futbolu sadece rant için kullanan amatör futbol federasyonundadır.soruyorum sana amatör futbol federasyonunun başı bu zamana kadar geldinde bu amatör futbola ne yaptın 30 ila 40 lira ver para gönder hakemi hadi yönet de transfer olacaksa bi futbolcu 750 federasyona yatır de hangi amaör kulübe destek çıktın kendi yandaş kulüplerinin dışında yani arkadaşlar kardeşlerim kimse kimseyi suçlamasın şiddet asla tasvip etmeyeceğim bi olaydır ama artık kulüplerin birlik olma zamanı gelmedimi....

davut dedi ki...

azına sağlık koray abıcım

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...