Salı, Ekim 29, 2013

İkitellispor: Hakeme saldırı olmadı

İkitellispor Kulübü Yönetim Kurulu, yarım kalan Topkapıspor'la oynadıkları maçla ilgili geniş bir açıklama yaptı. Küçükçekmece ekibi hakeme fiili müdahale olmadığının altını çizdi.



İkitellispor Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


Hakem ve rakip sahaya geç çıktı
"Mimarsinan Stadı'nda Topkapıspor'la oynadığımız maç çeşitli sıkıntılarla başlamıştor. Hakem hocamız karşılaşmaya 37 dakika geç gelirken, hakem triosu sahaya çıktığında sahada takımımız bulunurken rakibimiz Topkapıspor henüz çıkmamıştı. Bunun üzerine hakemler tekrar odalarına gitti, Topkapıspor sahaya çıktıktan sonra hakemler de döndüler.


Aynı renk tozluklara hakem bir şey demedi
Bu kez de iki takımın aynı şekilde kırmızı tozlukla çıktığı görüldü. Teknik heyetimiz ısrarla bu konunun üstünde dursa da hakem 'Yapacak bir şey yok' diyerek müsabakayı başlattı. Bu konudaki hassasiyetimizin ne denli yerinde olduğu da yediğimiz üçüncü gol öncesi göründü. Gol öncesi taç pozisyonunda topun bize verilmesi gerekirken yardımcı hakem tozluklar nedeniyle pozisyonu iyi göremeyip topu rakibimize verdi.

Oyuncumuz sadece itiraz etti
Müsabakanın tatil edilmesine neden olan olaylara gelince... İkitellispor Kulübü olarak hakemlerimize veya rakiplerimize karşı en ufak bir olumsuz davranışı dahi kabul etmemiz kabul edilemez. Maçta da hakeme futbolcularımız tarafından hiçbir şekilde fiili müdahale olmamıştır. 5 numaralı futbolcumuz elleri arkada  bir şekilde sert bir itirazda bulunmuştur ancak takdir edersiniz ki Spor Toto Süper Lig'de bile bu gibi, hatta bundan daha sert itirazlar olmakta, bunlara bazen kart bile gösterilmemektedir. Oyuncumuz da o pozisyonda itiraz hakkını kullanmış ancak hiçbir şekilde fiili müdahalede bulunmamıştır.


Ayrıca, üçüncü gol sonrası bir futbolcumuz hakeme ettiği küfür ve hakaretten dolayı kırmızı kart görmüştür. Oyuncumuzun bu davranışı nedeniyle özür dileriz, ki kendisi yazılan rapor sonrası cezasını çekecektir. Ancak bu olaylarda İkitellispor'un suçlu ilan edilmesini kabul edemeyiz.


Hakem kural hatası mı yaptı?
Tüm bunların yanında hakemin, üçüncü gol sonrası santra yapılmadan endirekt serbest vuruşla oyunu başlatması gözlerden kaçmamıştır. Ayrıca rakibimiz Topkapıspor'dan bir yedek futbolcu takım kaptanımıza uçan tekme atmış ancak bu da nedense futbol camiamız tarafından görmezden gelinmiştir.


Yaşanan bu olaylardan dolayı kulüp olarak büyük üzüntü duyuyoruz ancak İstanbul Spor camiamızın, olayın tüm taraflarını dinleyip, doğru muhakemede bulunarak karar vermesini temenni ediyoruz. İkitellspor Kulübü olarak bundan böyle de fair-play çerçevesinde liglerde mücadele ederek gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz"


Yerel Futbol Sitesi

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...