Çarşamba, Ekim 02, 2013

Maraşgücü de finallerde

Kahramanmaraş’ın ilk ve tek bayan futbol takımı Maraşgücü, Türkiye genç kızlar finallerine kalma başarısı gösterdi.


Kazandığı kupalarla Kahramanmaraş’ın haklı gururu olan Maraşgücü Bayan futbol takımı Adıyaman Atatürk Stadyumu’nda Şanlıurfa Gençlikspor ile yaptığı karşılaşmadan üstün çıktı. Normal süresi 1-1 biten maçta, uzatma devrelerinde bulduğu gollerle rakibini 3-1 ile geçmeyi başaran Maraş aslanları adlarını tarihe altın harflerle yazdırdılar.


Karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Maraş ekibi henüz ilk dakikada Emine’nin ayağından gelen firikik golüyle 1-0 öne geçti. Urfa temsilcisinin ender geldiği ataklardan biri savunmanın dikkatsizliği sonucu gol yiyerek 1-1 oldu ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında daha baskın bir oyun oynayan Maraşgücü adeta kaleyi abluka altına aldı. Mislina ve Emine ile kaleyi şut bombardımanına tutan Maraş'lılar sayısız gol fırsatlarını cömertçe harcadılar. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 biterke,n tek maç eleme usulü oynanmasından dolayı karşılaşmada 10'ar dakikalık iki devre halinde uzatma verildi. Uzatmaların ilk yarısında Mislina'ya ceza sahası içersinde yapılan faul sonucu kazanılan penaltıyı Emine gole çevirdi. Uzatmanın 2.yarısında Nesibe ‘nin verdiği ara pasını iyi değerlendiren Mislina enfes vuruşla skoru 3-1'e getirdi. Bu sonuçla Maraşgücü Sakarya'da oynanacak finallere katılma hakkı kazandı.


Karşılaşma sonrası açıklama yapan Maraşgücü başkanı Mustafa Dağlı "Maraşgücüspor olarak ilk yılımızda adımızı ilk 8 e yazdırmak gerçekten büyük başarı. Umarım bu sonuçları almaya devam ederiz ve sonunda final oynarız. Başından beri çocuklarımıza iyiliği, güzellikleri anlattık. Burada galip geldiğimiz için mutluyuz. Kolay maç olmadı bizim için. Bakalım Sakarya'da neler yapacağız. Bize destek veren, başta Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a, milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar’a ve Mehmet Bağrıaçık’a teşekkür ederim. Ayrıca Adıyaman ASKAF başkanının misafirperverliğinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Adıyaman ASKF’nin verdiği bu nezaket örneğinin her yerde olmasını temenni ediyoruz." dedi.


KAYNAK : Maraş Medya Merkezi

Hiç yorum yok:

Bellis Cup'ta şampiyon ZBC Büyükçekmece

Antalya’da MasterEurolig tarafından düzenlenen Bellis Cup Veteranlar Futbol Turnuvası'nda şampiyon, Büyükçekmece temsilcisi ZBC Büyükçek...