Perşembe, Ekim 17, 2013

Krampon da giyeriz topuklu da

Kramponda giyeriz, topuklu da diyen İlkadım Belediyespor'un kilit oyuncuları Betül, Gül ve Gönül yeni sezon öncesi duygu, düşünce ve hedeflerini anlattı.Çamaşır yıkayın dediler, biz inat ettik futbolu seçtik. İlk önce sokaklarda başladık futbol oynamaya daha sonra okul takımı ve ardından İlkadım Belediyespor'da keşişti yollarımız. Bir aile olduk, bize futboldan anlamazsın size göre değil diyenlere inat yılmadan hem vazgeçilmez rüyamız olan kramponları giydik, hemde topuklu ayakkabımızı.


İlk maç Tokat'la 


Yeni sezonda Kadınlar Futbol 2. Ligi'nde mücadele edecek ve 3 Kasım'da ilk rakibi Tokat TOKİ İ.Ö.O Gençlik ve Spor ile karşılaşacak olan İlkadım Belediyespor'lu oyuncular sezon öncesi kollarını şampiyonluk için sıvadı. Takımın kilit oyuncularından Betül, Gül ve Gönül lig öncesi isteklerini, düşüncelerini ve hedeflerini bizlerle paylaştı. Ligde iyi bir performans sergileyerek 1. lige çıkmak istediklerini dile getiren Siyah-Beyazlı oyuncular, takım halinde güzel bir hava yakaladıklarını ve hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. Ayrıca Samsun'un ilk kurulan bayan futbol takımı olan İlkadım Belediyespor hem altyapısı ile hemde teknik kadrosu ile birçok takımın örnek model aldığı bir ekip.


Hayalim Milli Takım ve yurtdışı


Samsun'un İstanbul ve diğer illere göre kadın futbolunda geride kaldığını belirten Siyah-Beyazlı ekibin önemli oyuncularından Betül Muğ, "Ben futbola ortaokulda başladım. İlk öncelerinde mahallemizde abiler ile top oynardım. Futbola karşı aşırı bir bağımlılık duygum vardı. Daha sonra futbol yaşantıma Ticaret Meslek Lisesi Kız Futbol Takımında devam ettim. Futbol sevgim sayesinde BESYO Antrenörlük bölümünü kazandım. Hedeflerim arasında en büyük hayalim ay-yıldızlı formayı giymek ve yurt dışında bir takımda profesyonel anlamda futbol yaşantımı sürdürmek var. Bu konuda en büyük destekcilerim annem ve babam. Benden büyük bir abim var, ama onunla futbolla alakası yoktur. Bize hep derler ki siz yanlış doğmuşsunuz. Ben küçüklüğümden beri babamla Samsunspor maçlarına giderdim hala daha da gidiyoruz. Formasını giydiğim İlkadım Belediyespor'da ki amacım ise takımımı arkadaşlarımla el ele verip 1. lige çıkarmaktır"diye konuştu.


Hırvatistan'dan teklif aldım


20 yaşında futbolla tanışan ve İlkadım Belediyespor'un kalesini koruyan başarılı file bekçisi Gönül Kavaklı'da Betül'le aynı duygulara sahip. Futbolun yanı sıra il klasmanında hakemlik de yapan Gönül, düşüncelerini şöyle dile getiriyor, "Diğer bölgelere ve illere oranla Karadeniz ve Samsun'da kızların futbol oynaması pek kabul edilmiyor. Biz top sevdası peşinde koşarken annem bana mutfakta ki bulaşıkları kim yıkayacak, evi kim temizleyecek derdi. Annemden gizli gizli antrenmanlara kaçardım. Ama sonraları gelişen futbol yaşantım hakemliğe kadar uzandı. Başvurduğum HİF hakemliğinde başarılı bir grafik sergileyerek il klasman hakemliğine geçiş yaptım. Tabi futbolu da bırakmadan İlkadım Belediyespor'da sürdürdüm. En büyük hayalim Betül'ün olduğu gibi yurtdışında 1. ligde mücadele eden bir takımda forma giymek. Hırvatistan'dan da sosyal medya üzerinden teklif aldım zaten"dedi.


Annem bana çok kızardı


Spora 9-10 yaşlarında basketbolla başlayan Siyah-Beyazlıların gol makinesi Gül Kaplan'da, futbolu zor şartlar altında gönül tutkusu ile yapanlardan biri. 7. sınıfta futbola beden eğitimi öğretmeni zoru ile başladığını dile getiren Gül, "Futbol bizim küçük dünyamızın büyük sevdası. Beden eğitimi öğretmenimin bize takıma katıl şampiyon oluruz demesi ile başladım bu yola. Çevremdekiler iyi futbol oynadığımı söylerler bana. Daha sonra Ticaret Meslek Lisesi'nde Betül, Gül ve diğer takım arkadaşlarım ile futbol yaşantıma devam ettim. Evde babam bana futbol konusunda deste olurken annem kızardı. Bana bulaşık yıka ne işin var futbolda sanki bişey olacak derdi. Ama ben inatla mahalle de erkeklerle top koştururdum. ÖMÜ BESYO Antrenörlük bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Hedefim milli takım formasını giymek ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Ama öncelikli olarak formasını giydiğim İlkadım Belediyespor'da daha başarılı olmalıyım"dedi.


Kaynak : Haber Gazetesi, Salim YILDIZ


 

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.