Perşembe, Ekim 17, 2013

Kadınlar 2.Lig’de sezon öncesi değerlendirmesi – 5.Grup

Yerel Futbol olarak, sezon öncesinde Kadınlar 2.Lig gruplarını değerlendirdiğimiz yazı dizimize 5.Grup ile devam ediyoruz.


Bu grupta ilk iki sıra için ciddi bir mücadele olacak gibi duruyor. Kayseri Gençlerbirliği ve Mersin Camspor geçen yıla göre daha iddialı kadrolar ile geliyorlar. Yeni lige katılan Osmaniye Halk Eğitim de acemiliği erken atarsa yarışta olacaktır. Adana Akdeniz Demir ise geçen yıldan daha zayıf kadrosuna rağmen sürpriz yapabilir.


Kayseri Gençlerbirliği başkanı Osman Bahadır Kökoğlu takıma yaptıkları takviyeler ile hedefin bu yıl kesinlikle 1.Lig olduğunu belirtiyor. Kayseri ekibi geçtiğimiz sezonu 16 puan ile 6.Grupta dördüncü bitirmişti. Kökoğlu, zaten kuvvetli olan kadroya güçlü isimler transfer ettiklerini söylüyor. Konak Belediye'den gelen ve 44 kez milli formayı giyen Aslı Canan Sabırlı ile geçen yıl Konak Belediye'de fazla forma şansı bulamayan Nagihan Bulut önemli transferler. Sakarya'dan gelen Özge Arslan da takıma katkıda bulunacaktır. Yine Konak Belediye kökenli olan, ancak Bucaspor'dan sonra futbola ara veren Fulden İpekçi'yi de katarsak Gençlerbirliği kadrosu bu yıl playoff hedefi için uygun gözüküyor.


Mersin Camspor geçtiğimiz sezon 4.Grupta Samsun İlkadım ve Adana Akdeniz Demirspor ile amansız bir playoff yarışına girmiş, tek puan fark ile üçüncülükte kalarak playoff'a çıkamamıştı. Bu yıl da benzer bir yarış bekliyor Mersin takımını. Takımın yöneticisi Murat Arıkaner, Elazığ'a okul için giden Günsel ve Sevim dışında takımı koruduklarını söylerken, yeni iki transferleri ile futbola geri dönen dört eski oyuncularının takımı güçlendirdiğini belirtiyor. Geçen sezonun takıma büyük tecrübe kattığını vurgulayan Arıkaner, Camspor'un hedefinin ilk ikiye girerek gruptan çıkmak olduğunu ifade ediyor.


Bu yıl lige yeni katılan, ancak yaptığı transferler ile dikkat çeken bir takım Osmaniye Halk Eğitim. Futbol ile birlikte yirmi branşta faaliyet gösteren kulübün başkanlığını, aynı zamanda Halk Eğitim müdür yardımcısı olan Erdal Kırıkkanat yapıyor. Üç yıldır futbol dalında çalışma yapan kulüp, bu yıl hem gençler hem de yıldızlar şampiyonalarında mücadele etmişti. Kırıkkanat, futbol programını bir adım öteye taşımak için lige katıldıklarını belirtiyor. Diğer yeni katılımlardan farkı, Zorlu Enerji'nin sponsorluğu ile maddi sıkıntıyı bir miktar aşmış olmaları. Bu destek ile takıma dokuz takviye yapmışlar. Takviyeler arasıdna Adana İdmanyurdu'ndan gelen beş oyuncu da var. Dışarıdan gelen oyuncular için konaklama ve rehberlik destekleri yanında eğitimlerini sürdürebilmeleri için etütler de düzenleniyor. Kırıkkanat takımın hedefi konusunda "Amacımız 1.Lig. Buna ulaşacağımıza inanıyoruz. Öncelikle gruptan çıkmak istiyoruz." derken, "Güçlü rakiplerimiz var. Bu da ligin daha kaliteli geçmesini sağlayacak." şeklinde beklentisini dile getiriyor.


Geçtiğimiz sezon 4. Grubu 24 puan ile lider bitiren Adana Akdeniz Demirspor, 2.kademede Elazığ Hedefspor'u 5-0 ile geçmiş ancak çeyrek finalde Marmara Üniversitesi'ne 4-0 kaybetmişti. Kulübün başkanı Tevfik Işık Akdeniz Demirspor'un kadroda revizyona gittiğini söyleyerek bu yıl  transfer yapmadan, gençler ile yola çıktıklarını vurguluyor. Işık, her şeye karşın grupta ilk üçe girecek güçte olduklarının altını çiziyor.


Sümerspor, Antakya'nın merkezdeki en büyük mahallesinin 1975'te kurulmuş kulübü. Bugüne kadar genelde erkek branşlarında mücadele eden kulüp, Antakya'ya yenilikleri getirmesi ile biliniyor. Kulüp başkanı Beşir Günay'ın ifadesi ile "Okulllarda potansiyeli gördük, ancak halkın şu anda ilgisi yüksek değildi. Fazla sahiplenme yoktu. Antakya'da biz öncü olmak, kızların spora katılımına destek olmak istedik"  olarak özetenebilecek kadın futboluna giriş kararı sonrasında Sümerspor katıldığı ilk resmi turnuvada, Gençler Türkiye Şampiyonası'nda gruptan çıkmayı başardı. Gençlerde mücadele eden kadroya Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi spor bölümünden takviyeler ile lige giriyorlar. Günay yeni sezon için temkinli konuşuyor. "Şampiyonluğa oynamaya hazır değiliz. Ancak 2.Lig'de kalmayı da çok istiyoruz. Antakya'da şimdiden dikkat çektik. Küçük destekler de gelmeye başladı. Sponsor desteği sağlayabilirsek başarılı oluruz".


Adana'nın en eski kulüplerinden biri olan Adanagücü 1954 yılında kurulmuş. Mütevazi bir spor kulübü olan Adanagücü, son senelerde Adana'da hep ilk üçte yer alan İsmet İnönü Kız Teknik Meslek Lisesi takımının iskeletini oluşturduğu bir kadro ile lige giriyor. Aynı zamanda okul takımını da çalıştıran kulübün teknik sorumlusu Ayhan Vurankartal, başkan Mustafa Ürgenç'in desteği  ile kızların liseden sonra futbolda kalmaları, spordan kopmamaları için lige katıldıklarını vurguluyor. Kulübün rekabetçi düzeyde, 2.Lig'de kalmak istediğinin altını çizen Vurankartal, gerektiği takdirde ara transferde takımı güçlendirme yoluna gidebileceklerini belirtiyor.


Dumlupınar kulübü başkanı Yusuf Kaba takımın Hatay Dumlupınar olarak geçmesine karşın aslında İskenderun ilçesinin takımı olduğunu özellikle vurguluyor. Potansiyeli yüksek bir ilçede kızları futbola çekememenin sıkınıtısını yaşayan Dumlupınar mahallesinin takımı destek konusunda oldukça sıkıntılı. Maddi ve okula dair durumlar ile futbolun getirisinin olmaması nedeni ile oyuncuların futbolda kalmadığını söyleyen Kaba, iki senede bir takımı yeniden yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Geçen sezon 7.Grubu 13 puan ile beşinci bitiren takımı için Kaba "Geçen sene kötü bir sezon geçirdik. Aslında bizde oynamak isteyen çok oyuncu var ancak maddi güçlükler nedeni ile oynatamıyorum. Altyapıdan gelen oyuncular ise güçsüz. Bu sene toparlanmaya çalışıyoruz. " derken yeni sezon beklentilerini "Gönül isterdi ki playoff'a çıkayım, 1.Lig'e kadar gideyim. Ancak maddi durum uygun değil. Elimizdeki oyuncular ile en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Dileğimiz, isim olarak bizden daha iyi gözüken takımların arasından sıyrılıp playoff'a kalmak tabi ki." olarak ifade ediyor.


Gaziantep'in üçüncü takımı Gaziantep Karataş'ın teknik yöneticisi Gümrah Şan tamamen yeni oyuncular ile lige girdiklerini söylüyor. Şan, okul takımlarında oynayan oyunculardan yaptıkları kadroda, yetenekli oyuncuları eğittikleri ve genç oyuncularla mücadele ettikleri bir model ile çalışacaklarını vurguluyor. Takımın hedefi bu yıl yalnızca katılım. Karataş sıralama olarak bir beklentisi olmadan lige giriyor.


Tarsus Gençlerbirliği yöneticisi Mehmet Cebel sporu meslek olarak seçmek isteyen kızlara destek olmak amacında olduklarını, kızlara genç yaşta kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğretmeyi hedeflediklerini söylüyor. Cebel "Her şey futbol değil, önceliğimiz eğitimli bir nesil yetiştirmeye katkıda bulunmak" diyor. Bu amaçla oyuncularının eğitimleri ve futbolu birlikte yürütmeleri ile bir arada ilgilenen Gençlerbirliği yöneticisi "Bizim kümede kalma veya düşme gibi bir düşüncemiz yok." sözleri ile futbolun rekabetçi yanının ötesinde, sosyal yanını öne çıkardıklarını ifade ediyor.


Erdem G

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.