Salı, Ekim 01, 2013

Ahmet Başkurt: Takımıma güveniyorum

Bölgesel Amatör Lig’in 9. Grubu’nda Afyonkarahisar’ı temsil eden takımlardan İscehisarspor Kırmızı beyazlı takımın teknik patronu Ahmet Başkurt, Düzce muhabirimize Beyköy Belediyespor maçından sonra açıklamalarda bulundu


“İki maçımızı’da kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz”
Başkurt ,Yeni sezona puansız başlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Geçen hafta kendi sahamızda Eskişehir temsilcisi Sağlıkspor’a basit hatalar yüzünden mağlup olduk.Deplasmanda Beyköybelediyesi maçında ilk yarı iyi oynadık ve 1-0 öne geçmemize rağmen basit hatalardan peş peşe yediğimiz 2 gol bizleri üzdü.Bundan sonra toparlanıp iyi futbol ile seyircilerimize kendimizi affettireceğiz.
 
“Takım savunmasına çalışacağız"
Geçen sezondan 7-8 oyuncumuzu kadromuzda koruduk,zaten bende geçen sezon ligin yarısında takıma gelmiştim oyuncularımı tanıyordum Takım savunmasını daha iyi yapmak için çalışacağız.Takım savunması problemini çözmek için çalışacağız. Yeni takım olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz.. Takım savunmasını daha fazla çalışacağız. Önümüzdeki günlerde 3-4 takviye yaparak kadromuzu biraz daha güçlendireceğiz. Savunma ve Santrafor arayışlarımız devam ediyor.Ayrıca lige henüz hazır olmayan Steeve’nin de kadroya girmesiyle daha iyi olacağımıza inanıyorum” dedi. Bursa Yenişehir’den sol bek oyuncusu Semih’i de renklerine kattık. Maalesef çok iyi bir takım oluşturduğumuz halde  ligin iki  haftasını puansız kapattık çok üzgünüm,inşaalah takımının önünüzdeki haftalarda daha iyi futbol ortaya koyacağına çok inanıyorum.


“ Her maça 3 puan parolası ile hazırlanıyoruz”
Başkurt, “Biz her maçımıza  üç puan parolasıyla hazırlanıyoruz. Şampiyonluğu ne kadar çok istediğimizi ve bununla birlikte ne kadar çok güçlü bir takım oluşturduğumuzu bütün rakiplerimiz biliyor.Bunun için rakiplerimiz bizimle yapacakları maçlara ayrı bir parantez açıp, bizi yenmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Biz her maçımıza üç puan parolası ile çıkacağız, Yaklaşık iki aydır süren çalışmalar sonucunda kadronun bir iki oyuncu dışında netleştiğini,en kısa zamanda bunları da halledeceğiz Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik, hazırlık döneminde futbolcuların göstermiş olduğu gayret ve performanstan da memnun olduğunu dile getirdi.
 
“Rakiplerimizi hafife alamayız ”
Başkurt , İscehisarspor olarak ligde elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sonuçta rakiplerimizi hafife alamayız. Tabii ki hiçbir takım yenilmek için çıkmaz biz gücümüzü ortaya koyacağız. Bu yıl kadro olarak daha da güçlüyüz, çoğu da alt yapıdan gelme iyi oyuncular. Hepsinin tek eksiği tecrübe bunu da ilerleyen zamanlarda elde edeceklerine eminiz. Amacımız taraftarlarımızın da desteği ile adımızı 3.Lig’e adımızı yazdırmak’tır


“Hedefimiz ilk beşe girmektir”
Başkurt,Takımımızda 2. Lig ve 3. Liglerde mücadele oyuncularımız var,bunlar Ahmet Ertaş,Emrah Sunay,Erdal Yüksel gibi oyuncularımız var,performans seviyeleri yüksek oyunculardır.Zaten 2-3 maç sonunda takımın performansı’da oluşur.Biz bu oyuncularımıza çok güveniyoruz


“BAL'da Afrikalı oyuncular var sizce bu doğru mu?”
Başkurt ,Evet doğru çok az maliyetleri var,maalesef bizim oyuncular ın maliyetleri çok, eğer kadronuza iyi bir seçim yaparsanız bunlardan fayda görürsünüz, bizdeki iki Afrikalı oyuncumuz çok iyi performanstadırlar.


“Takımın ekonomik durumu nedir?”
Başkurt,Bizde 2 adet mermer fabrikası var onlardan destek görüyoruz,bıraz olsun belediyeden destek görüyoruz,ekonömik olarak iyi sayılmayız, kendi çabalarımızla liglere devam ediyoruz.Türkiye genelindeki takımların maalesef durumları ortada,ekonömik değerler yüksek olunca işin içinden çıkmak çok zor oluyor.Zaten bu yılki bütçemiz 400 tl dir.Bu bütçe ile maalesef bu lig için iyi değil,bu bütçe ile hedefe varamazsınız.Bütün takımların durumu içler acısıdır.


RÖPORTAJ:İBRAHİM TUZCU

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.