Cumartesi, Ağustos 10, 2013

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ilk gün

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Konak Belediyespor NSA Sofia karşısında aldığı 2-0 galibiyet ile güzel bir başlangıç yaptı. Cumartesi oynanacak olan ikinci maçlar öncesinde UEFA sitesinden gruplara genel bir bakışı ilginize sunuyoruz.


Spartak Subotica ve PK-35  yirmiüç gole imza atarken, günün en göze çarpan performansı ise beş gol kaydeden PK-35 oyuncusu Hanne Ojanperä'dan geldi.


Sekiz grup birincisi ve ilk üç sıradakilerin karşılaşmaları gözönüne alındığında en iyi iki grup ikincisi 5 Eylül tarihinde oynanacak olan 1/32 turuna yükselecek.


1.Grup


Bosna Hersek'li ev sahibi WFC SFK 2000 Sarajevo, ilk yarıda Amela Fetahović ile gelen iki golün ardından Kuzey İrlanda temsilcisi Cardiff City FK'yı 3-0 ile geçti. Konak Belediyespor da Bulgar NSA Sofia karşısında 2-0'lık temiz bir galibiyet aldı.


2.Grup


Sırbistan'dan Spartak Subotica'da Milena Nikolić'in ilk 13 dakikada attığı üç golün ardından açılan Sırplar, Letonya'dan SK Liepājas Metalurgs karşısında on gollük bir galibiyet kazandı. Romen CFF Olimpia Cluj da üç puana Litvanya temsilcisi FK Gintra Universitetas karşısında 3-0 ile ulaşırken Alexandra Lunca iki gol kaydetti.


3.Grup


İrlanda Cumhuriyeti'nden Raheny United FC, Macar MTK Hungária FC karşısında iki kez eşitliği yakalamasına karşın 69.dakikada Dóra Papp'ın golüne engel olamayarak evinde yenildi. Gruptaki diğer karşılaşmada Ukrayna'dan WFC Kharkiv  Kuzey İrlanda'dan Crusaders Strikers WFC'yi 5-0 ile farklı geçti.


4.Grup


Portekiz temsilcisi Clube Atlético Ouriense tarihindeki ilk Avrupa kupası maçında İsviçre'den FC Zürich'e 5-0 yenilirken, Fabienne Humm and Cinzia Zehnder ikişer gol kaydettiler. Faroe Adaları'dan KÍ Klaksvík ve Karadağ'dan Ekonomist 1-1 ile yenişemediler.


5.Grup


İkinci yarısının önemli bir bölümünü on kişi oynadığı maçta Belarus'tan FC Bobruichanka, Arnavutluk'tan KS Ada Velipoje'yi 3-1 yendi. Polonya'dan RTP Unia Racibórz da Sloven ŽNK Pomurje Beltinci'yi aynı skorla mağlup etti.


6.Grup


Estonya'dan Pärnu JK ile Yunan FC PAOK karşılaşması son dokuz dakikaya kadar dengede oynandı. Bu dakikadan sonra Olga Ivanova golleri ile Estonya takımı 3-1 kazandı. Önceki iki yılda da 1/32 turuna yükselmeyi başaran Finlandiya'nın PK-35 takımı, Ojanperä'nın beş ve Sanna Saarinen'in üç gol attığı maçta Makedon ŽFK Biljanini Izvori'yi 13-1 yendi.


7.Grup


İsrail temsilcisi ASA Tel-Aviv FC, Moldovya'dan Goliador-SS11'e altı gol attı. Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon Limassol LFC ise Slovak FC Nové Zámky'yi 2-0 yenerken Zuzanna Čupajová'nın kendi kalesine attığı gol ile rahatladı.


8.Grup


Eleme gruplarında oynayan, UEFA sıralaması en yüksek takım olan İskoç Glasgow City LFC, Hırvat WFC Osijek karşısında 7-0 galibiyet ile hızlı bir başlangıç yaptı. İskoç şampiyonu ilk yarıyı da Joanne Love'ın üç golü ile 5-0 önde kapatmışlardı. Grubun diğer favorisi, evsahibi Hollanda'dan FC Twente de Mala'dan Birkirkara FC karşısında 6-0 galip geldi. 


 

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.