Pazar, Ağustos 11, 2013

Geremi ile Kim Çıkar, Kim Düşer?

Bu sezon İstanbul Süper Amatör'de kan gövdeyi götürecek diye düşünüyorum. Statünün bu kadar zorlu olması ligi dahada heyecanlı kılacak. İki takımın çıktığı 3 takımın düştüğü bir statüde herkesin işi çok zor olacak. 



Gruplar hakkında yaptığım araştırmalar ve izlediğim maçlar sonunda bazı tahminlerde ve yorumlarda bulunacağım. Tekrar söylüyorum bu yazdıklarım sadece tahmin kimseyi kırmak ve küçük düşürmek istemem. Şimdiden bütün takımlardan özür dilerim.


1.Grup
İşte ateşten gömlek gruplardan birincisi. Gruplara ilk baktığımda kim çıkar diye değilde kim düşer diye bakmaya çalışıyorum. Ve bu grupta bu sorunun cevabını bulamıyorum. Bu işe gönül veren emek veren hedefi olan neredeyse bütün takımlar bu grupta. Öyle ince bir çizgi var ki bu grupta o çizginin üstüne çıkan Play-Off'a altına inen düşmeye oynar.
Yaptığı transferler ve koyduğu hedefle bu grubun ilk favorisi olarak Erok'u veriyorum. Hazırlık maçlarında gösterdiği performansta ligin favorisi olduğunu gösteriyor. İlk iki için iddiası olacak diğer takımlarında ; Levent, Beşyüzevler ve Gazi Mahallesi olacaktır. Ama daha öncede belirttiğim gibi denk güçlerin olduğu bu grupta her şey olabilir ve bu da sürpriz olmaz.


2.Grup
Bu grupta fotoğraf biraz daha net gibi. Nişantaşı, Bayrampaşa Tuna, Paşabahçe ve Vardar hiç şüphesiz ki bu grubun favorileri. Geçen sene BAL'ı kıl payı kaçıran Tunaspor bu sene işi garanti tutuyor ve sürpriz olmazsa bu grubu rahatça geçeceklerdir. Nişantaşı eski şaşalı günlere dönmek için geçen sene başlattığı yatırıma bu senede devam etti ve şüphesiz ki grubun ikinci favorisi. Paşabahçe, Kocasinan ve Vardar yaptıkları transferler ile ilk 2 için iddialı olduklarını gösterdiler. Batı Trakya, Bolluca ve Tophane Tayfun ise kafayı zorlayacak diğer takımlar olur diye düşünüyorum. Kümede kalma mücadelesinde ise Kartal Çavuşoğlu, Bezirganbahçe, Ataköy Çobançeşme ve Çamlıca gibi ekiplerin olacağını düşünüyorum.


3.Grup
Bu grup da farklı, herkes çıkabilir herkes düşebilir. Net bir favori yok bu grupta kimin ne yapacağı belli olmaz bence. İFA yaptığı transferlerle bu senede Play-Off yapmaya aday. İstanbulspor, Bağcılar, Sütlüce, Beykoz 1908 ve Osmaniye İstiklal zirvenin diğer adayları olacaktır. Bu grupta kimin çıkacağı hakkında yorum yapamadım kim düşer diye de bir şey söyleyemeyeceğim.


4.Grup
Bu grupta ilk 2 için 4 adayım var. Bu adayların en kuvvetlisi ilk kez Süper Amatörde mücadele edecek olan Modafenspor. Yaptığı transferler Modafenspor resmen rakiplere meydan okudu. Hazırlık maçlarında gösterdiği performansta bu doğrultuda. Küçükçekmece, Kartal Belediye ve Ortaköy Play-Off için kıyasıya yarışırlar. Ayazağa, Galata, Irmak ve İMES İst Kastamonu sürpriz peşinde olacak takımlar. İncirlispor'un lige U-19 ve U-17 oyuncularıyla katılacağını ve bu grubun düşmeye en yakın takımı olduğu düşünüyorum.


5. Grup
Açık ve net bir grup karşımızda, Feriköy ve Çengelköy geçen sene olduğu gibi bu senede beraberce Play-Off'a yükselirler. Ve yine geçen sene olduğu gibi bu ikiliyi ancak Selvispor zorlayabilir. Küme düşme potasındaki takımların ise ; Kalespor, Yamanspor, Gürpınar, Başakşehir ve Sultanbeyli olabilir.


6. Grup
Kapalı kutu gruplardan bir tanesi de 6. Grup. Grubun en favori takımı Selimiye fakat onlarında Play-Off oynama yasağı var. Albayrak, CFS Bağcılar ve Esenyurt İncirtepe ilk 2 için en kuvvetli adaylar olacaktır. Diğer takımlar hakkında net bilgilere sahip olmadığım için yorum yapamıyorum.


7. Grup
Kemik seslerinin geldiği bir gruptayız. Alibeyköy amatörden kurtulup eski günlerine dönmek için sabırsızlanıyor. Bu sene yepyeni bir ekip kurdular. Hazırlık maçlarında izlediğim Alibeyköy tam olarak hazır değil ama flaş bir ekip. Taraftarının da desteği ile grubun en büyük favorisi. Küçükköy de aynı Alibeyköy gibi amatör yılların sona ermesini istiyor. Ergün Gelen ile yeni bir takım kurdular. Muhteşem taraftarı ile Play-Off'un en büyük adaylarından biride Yeşil-Siyahlılar. Taraftarıyla bütünleşmiş bir başka takımda Avcılar Belediye. Onlarda çok iyi bir transfer dönemi geçirdiler ve BAL'a geri dönmek istiyorlar. İlk iki için son haftaya kadar yarışacaklarını düşünüyorum. Ve mahşerin 4 atlısının son piyonu Hasköy. Başar gibi klas bir oyuncu önderliğin genç ve çok koşan bir ekip yaratmışlar. Alibeyköy , Küçükköy ve Avcılar Belediye'yi son dakikaya kadar rahatsız edecek bir ekip. Pendikgücü'nün ligden çekilmesi ile toplam maç sayısı 20'ye düştü ve her maçın her puanın önemi daha da arttı. Grupta sürpriz beklediğim tek ekip Adalar. Diğer takımların ise vereceği düşme mücadelesi izlemeye değer diye düşünüyorum. Bence amatör futbolu sevenler maç izlemek için bu grubu tercih edecekler.


7 grup hakkında yaptığım yorumlar, siteden aldığımız bilgiler, izlediğim hazırlık maçları ve amatör camiadaki dedikoduların birleşimiyle oluşmuştur. Kırdığım, incittiğim ve unuttuğum tüm takımlardan özür dilerim. 24 Ağustos'da başlayacak olan sezona öncesi herkese başarılar. Kavgasız ve sakatlıksız bir lig olması dileğiyle.


YAZI: GEREMİ

5 yorum:

ilker kurtuluş dedi ki...

sanırım bu sene,geçen seneye göre daha çok takım sezona iddalı giriyor... geremi ile görüşlerimiz uyuyor. doğru,güzel tespitler yapmış.. bence asıl süpriz;geçen sene dolayoba ve ifa'nın yapmış olduğu süpriz çıkışı kim yapacak ? işte bunu merakla bekliyorum :D

TAKİPÇİ dedi ki...

geremi dayı k.çekmece biraz sağlam gruba düşse küme düşmenin en büyük adayı olurdu pek iyi araştırmamışsınız ligin başlamasına sayılı günler kala 1 tek transferi olmayan takım nasıl play off oynar demişsiniz anlamadım.Kartal belediye çok rahat o gruptan çıkar ben bir k.çekmeceli olarak yazıyorum bu yorumu.

Futbolsever dedi ki...

Geremi bey alemdağı es geçmişsiniz

Talha dedi ki...

Bu sene iddaalı takım sayısı çok kıran kırana bir sezon geçecek. Kadrosunda alternatifi olan daha kısa ve öz söylemek gerekirse yedek kulübesi güçlü olan takımlar ipi göğüsler. Belki de ilk defa bu kadar yatırım yapan takım vardır SAL'da ligler başlasın 5.haftadan sonra kim çıkar kim düşer az buçuk herkesin bir fikri olur. Şuan bir söylemek için çok erken herkes kapalı kutu çok iyi transfer yapan takımlarda var.

ofklı dedi ki...

5 grupta feriköy, çengelköy, selvi, ilk iki için çekişirler bu takımları alemdağ, yaman, çeliktepe ve sultanbeyli ilk ikiyi zorlayacak takımlardır.(süprizler olacaktır ilk iki için) Haliç çıkma ve düşme potasından uzaklarda orta sıralarda yer bulur kendine rahat bir konumda olur, okmeydanı fetih, başakşehir, gürpınar, kale spor düşme mücadelesi içinde olurlar.

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.