Cumartesi, Ocak 15, 2022

GOP Yeniköyspor'un ismi değişti



İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden GOP Yeniköyspor'un ismi, Yeniköy 1924 Spor Kulübü oldu. Genel kurulda alınan değişiklik, TFF tarafından da tescil edildi. Kulüp bu sezon yeni ismiyle mücadele edecek.

İstanbul'un Kuzey kıyılarındaki Yeniköy'ün kırmızı-beyazlı ekibi 1992'de kurulmuştu. Halihazırda Sarıyer'de bir Yeniköyspor olduğu için, o dönem köyün Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı olmasından mütevellit ismi GOP Yeniköyspor olarak seçilmişti.

Yeniköy, 2008'de yeni kurulan Arnavutköy ilçesine bağlansa da kulübün ismi uzun süre GOP Yeniköyspor olarak kaldı (Benzer bir durum, Kağıthane sınırları içinde kalan Şişli Sanayispor'da yaşanmıştı). Geçmiş yıllarda Arnavutköy Yeniköyspor ve 1924 Yeniköyspor isimleri gündeme gelse ve hatta gayri resmi olarak sosyal medyada bu isimler kullanılsa da resmi değişiklik ancak yeni gerçekleşebildi. Zeki Budak başkanlığındaki yeni yönetim Yeniköy 1924 Spor Kulübü ismini tescil ettirdi.

Kulübün ismindeki 1924, söz konusu tarihteki Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesine atıftır nitekim Yeniköy halkı, Arnavutköy'ün birçok beldesindeki insanlar gibi 1924 Mübadelesi sonrası Yunanistan'dan buraya göç etmiştir.

Haber: Efkan Bucak



Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...