Cuma, Ocak 28, 2022

BAL statüsünde, aşı ve PCR testi ile ilgili önemli değişiklik



TFF Yönetim Kurulu’nun 26.01.2022 tarihli toplantısında. BAL statüsünde ufak bir değişikliğe gidildi.

Mevcut statüdeki “2021-2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Müsabakalarında Covid-19 Salgını Nedeniyle Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Esaslar'ın 'Sağlık Tedbirleri ve Akreditasyon' bölümüne 7. madde eklendi.

Söz konusu madde şöyle: "TFF Sağlık Kurulu’nun karar vermesi koşuluyla; test yaptırması zorunlu olan kişiler, test yaptırmaksızın ve aşı takvimini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın HES kodu bilgilerinin sorgulanması neticesinde risksiz ise müsabakalara katılabilirler."

Bilindiği gibi konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılanlara, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik görevlisi vb.), tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacaklara PCR testi ile tarama yapılması uygulaması kaldırıldı. Ancak futbol müsabakaları henüz bu kapsama alınmadı. Geçtiğimiz günlerde TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür bu konuda TFF Sağlık Kurulu'nun kararlarına göre hareket edeceklerini ifade etmişti.

TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı bu kararla, -eğer sağlık kurulu onay verirse- müsabakalarda aşısız futbolcuların oynamasının önü açılmış oldu.

Ayrıca kadın ligleri ve gelişim liglerinin statülerinde de aynı değişiklik yapıldı.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...