Cuma, Ocak 21, 2022

Okulda olması gereken çocuklar ceza heyetinin önüne geliyor!



TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, bu sezon bilhassa alt yapılarda çok fazla üzücü olay yaşandığını ve bu durumun tüm amatör futbol camiasını rahatsız ettiğini dile getirdi.

İstinye Amatörler Evi’ndeki 1. Amatör Lig kura çekiminde konuşan Tanrıyaşükür fair-play’in önemine dikkat çekerken bu sezon özellikle alt yapı maçlarında kendilerini üzen çok sayıda olay yaşandığını belirtti. Tanrıyaşükür “Birçok maçta, bilhassa altyapılarda çok üzücü olaylar yaşanıyor. Çarşamba günleri binamızda15-16-17 yaşlarında bir ton çocuk oluyor... Okulda olmaları gerekirken ceza heyetinin önüne geliyorlar. Gelme sebeplerinin çoğu ya rakibe darp ya da hakeme, rakip takımdaki arkadaşına küfür... Herkesin mukaddes kabul ettiği annelere küfür edilmesi kabul edilemezken çocuklarımız her ne hikmetse küfrü o kadar rahat ediyor ki bu da bizi üzüyor. Biz onları yetiştirmek, geliştirmek, topluma faydalı insanlar olarak yetiştirmekle mükellefiz, başka düşüncemiz olamaz” dedi.

TFF İstanbul İl Temsilciliği ve İASKF olarak fair-play büyük önem verdiklerini belirten Tanrıyaşükür, bu nedenle İstanbul 1. Amatör Lig’de grup liderlerinin yanı sına en centilmen iki ikinciyi de Süper Amatör Lig’e terfi ettireceklerini söyledi.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...