Salı, Ocak 25, 2022

U18 ve U16'da grup ikincileri TFF'ye başvurdu


İstanbul U16 ve U18 liglerinde gruplarında ikinci olan takımlar, kendilerinin de İstanbul Şampiyonası'na alınması için dilekçe ile başvurdu.

Başvuru sahibi kulüpler dilekçede şu ifadeleri kullandılar:

"2021-2022 Amatör Futbol U16 - U18 liglerinde bu sezon pandemi nedeni ile yaşanan sorunlar kulüp, takım, oyuncuları ve velileri oldukça olumsuz şekilde etkilemiştir. Oyuncular, özellikle de yaşlarından dolayı sezona ciddi şekilde psikolojik olarak konsantre olma sorunu yaşamıştır. Ayrıca A ve B klasman takımların lig kalitesini düşürmesi, grupların maç temposunu oldukça olumsuz şekilde etkilemiştir. Aşı olmayan oyuncular teknik ekibin durumunu fazlası ile zora sokmuş, birçok sorun ile fedakârca uğraşan takım yetkilileri bu ve bunun benzeri birçok sorunla ciddi zaman kaybı yaşamıştır. 

Korona olan oyuncuların karantina süresi takımları ciddi şekilde eksik bırakmıştır. Amacımız çocuklarımızın, gençlerimizin zihinsel, bedensel ve ahlaksal gelişimini sağlamaktır. Bunun için sporun gençlerimizin zihinsel hayatlarındaki yeri, önemi ve heyecanı hiç şüphesiz hepimizin fazlası ile ortak paydasıdır. Bu heyecan bu kadar kısa sürsün istemiyoruz. Çocuklarımız tabletlere, telefonlara hapis olsun istemiyoruz. Çocuklarımızın hem kendi kariyerleri hem de Türk Futbolunun geleceği için bu heyecanın içerisinde daha uzun süre kalmasının fazlası ile önemli olduğunu düşünüyoruz. 

Ayrıca gruplarda çok kaliteli takımlar 2. sırada kalmıştır. Bu takımlarda çok kaliteli oyuncular, takımlarının 2. sırada kalması nedeni ile şampiyonada yetkili gözlerden uzak kalacaktır. Bu da Türk Futbolumuz için ayrı bir kayıp olacaktır. Bu ve bunun benzeri birçok etkenden dolayı bu sezon düzenlenecek olan U16 – U18 İstanbul Şampiyonası için gruptan ilk iki sırayı alan takımların şampiyonaya davet edilmesini saygılarımız ile arz ederiz."

TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.

Haber: Efkan Bucak

2 yorum:

Kitabımız kuran dedi ki...

Çok yerinde bir talep umarım TFF gençlerimize olumlu bir dönüş yapar

Unknown dedi ki...

Türk Futbolu için bu karar şarttır efendim. Lütfen sadece ve sadece gençlerimizi düşünerek hareket edelim. Maddi hiçbir çıkarımız olmadan sadece Türk Futbolu için yapalım.

Türk Futbolu çok daha büyük heyacanlari ve güzellikleri hak ediyor ve buda ancak gençlerin üzerine düşülerek gerçekleştirilecektir.

Teşekkür ederim
Saygılar...

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...