Cuma, Ekim 18, 2013

Ligden çekilen kulüplerden transferler

Bu yıl TFF 1.Lig'de iki takımın dilekçe vererek çekilmesi, bir takımın da sözlü olarak çekilme beyan etmesi ardından dilekçe vermemesi ile katılımının belirsiz olmasının ardından, Yerel Futbol olarak bu takımlardaki oyuncuların transferlerini takip ettik.


Değerlendirmemizde yalnızca TFF sitesinde yer alan ve tamamlanmış transferleri gözönünde bulundurduk.


Çamlıcaspor


İstanbul temsilcisi Çamlıcaspor'un belkemiği Marmara Üniversitesi'ne gitti. Sezon öncesi kadro durumu itibarı ile ligde zorlanabilir izlenimi veren Akademililer bu transferler ile kendi akranlarına göre ciddi bir avantaj sağladılar. Marmara Üniversitesi Çamlıcaspor'un kaptanı Ebru Gelirli (13 kez milli, ligde 68 maçta 29 gol), forvet Başak Gündoğdu (6 kez milli, ligde 48 maçta 22 gol), Emine Ecem Esen (26 kez milli, ligde 59 maçta 13 gol) ve Dilan Erkul'u kadrosuna kattı.


Trabzon İdmanocağı da Çamlıca'dan iki oyuncu transfer etti. Elif Ataol (5 kez milli, ligde 71 maçta 9 gol) ile Fatma Ataş (14 kez milli, ligde 86 maçta 28 gol) yeni sezonda sarı kırmızı formayı giyecekler. Gizem Gönültaş (50 kez milli, ligde 55 maçta 15 gol) Adana İdmanyurdu'na, Ayça Özkök ise Akdeniz Nurçelik'e transfer oldular.


Lüleburgaz 39


Ataşehir Belediyespor Ebru Aydın (ligde 91 maçta 18 gol) ile Mevlüde Öztürk'ü (15 kez milli) takıma kattı. Trabzon kökenli iki oyuncu, Ebru Bayraktar ve Sevilay Ankıt yeni sezonda Erbaa İhtisas forması ile mücadele edecekler. Karadeniz Ereğli'de eski oyuncusu Evren Yılmaz'ı (ligde 61 maçta 8 gol) geri getirdi. Konak Belediyespor Eylül Elgalp (78 kez milli, ligde 70 maçta 44 gol) ve Adana İdmanyurdu Gözde Gül 'ü transfer ettiler.


Çenesuyu Plajyolu


 


Çenesuyu Plajyolu sözlü olarak çekildiğini beyan ettikten sonra Federasyona çekilme dilekçesi göndermedi. Yeni sezonda sahaya çıkıp çıkmayacakları belirsizliğini koruyor. Ancak mevcut durumda sahaya çıkarabilecek bir takımları da yok gibi duruyor. Kapanmamaları durumunda takımda kalan sporcularının ciddi olarak mağdur olmalarına sebep olacaklar.


Diğer iki Kocaeli takımı Çenesuyu oyuncularını paylaştı. Ayşe Taslak, Beritan Gedik (3 kez milli), Betül Öztürk (11 kez milli), Büşra Adamol (2 kez milli, ligde 58 maçta 18 gol), Kübra Yavuz, Serra Çağan (8 kez milli, ligde 72 maçta 35 gol), Şule Mutlucan, Çiçek Bursalı ve Nesrin Çelikdemir yeni sezonda Karşıyaka Koleji'nde oynayacaklar. Derince Belediyespor ise Ayşen Eylem Şiner, Buse Güngör (17 kez milli, ligde 77 maçta 28 gol), Ecem Cebeci ve Serenay Öziri'yi (13 kez milli, ligde 71 maçta 10 gol) transfer etti. Gözde Sungur yeni sezonda Karadeniz Ereğli'nin yolunu tutacak.


Erdem G


 

2 yorum:

ilkadım belediyespor dedi ki...

Ebru bayraktar ve sevilay ankıt Samsun ilkadım belediyespor forması giyecektir .Haberde yanlışlık var

Erdem G dedi ki...

İlginize teşekkürler.

Durum kısaca şu şekilde. Ebru ve Sevilay Ocak ayında Erbaa Güreş İhtisas'a transfer olmuşlar. Yalnızca bir maçta forma giymişler ve TFF profillerinde hala Erbaa Güreş İhtisas oyuncusu gözüküyorlar.

Ardından Erbaa Güreş İhtisas liglere katılmayacağını beyan etmiş. Bu durumda bu oyuncular serbest kalmışlar diye bana aktarıldı. İlkadım ile anlaşan oyuncuların lisansları için haftaya başvuru yapılacak. Bu arada Erbaa takımı yeni sezonda Erbaa Gençlik isimli yeni bir kulüp olarak devam edecek.

Her durumda, İlkadım henüz lisans çıkarmadığı için haberde İlkadım'da olarak anmazdım bu oyuncuları. Haberdeki hata bu listeye dahil olmaları olmuş. Kusura bakmayın.

Sevgilerle.

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.