Perşembe, Ekim 17, 2013

Konak tarih yazmaya hazır

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Polonya'nın Unia Raciborz takımını ilk maçta 2-1 yenen Konak Belediye, rövanşa yeni bir tarih yazmak için çıkıyor.


Türkiye'yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez temsil etme başarısını gösteren Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, Polonya'ya yeni başarılara yelken açmak için gitti. Geçtiğimiz hafta Alsancak Stadı'nda konuk ettiği Polonya'nın RTP Unia Raciborz takımını 2-1 mağlup ederek 2. tura çıkma yolunda önemli bir adım atan lacivert-beyazlı kızlarımız, rakibiyle TSİ 15.00'te karşılaşacak.


Son 32 takım arasına kalarak kadınlarda Türkiye'ye bir ilki yaşattıklarını hedeflerinin son 16 takım arasına kalarak bir basamak daha yukarı çıkmak istediklerini belirten kafile başkanı Çiğdem İnsel, "Avrupa'da sesimizi en iyi şekilde duyurmak istiyoruz. Kolay bir maç olmayacağı kesin, ancak ilk maçtaki futbolumuzu tekrarlarsak buradan turu atlamış olarak İzmir'e döneriz. Galibiyetin yanı sıra her türlü beraberlik bize tur kapısını açar" diye konuştu.


Hüseyin Tavur: "Korkmuyoruz" 


Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın uzun süredir teknik adamlığını yapan Hüseyin Tavur, rakibin gücünü bildiklerini ancak kendilerinin turu geçmeyi daha çok istediğini söyledi. Tavur, "Rakipten korkmuyoruz ancak gücüne saygı duyuyoruz. Kontrollü oynayıp atacağımız bir golle avantajı ele almak istiyoruz" dedi.


Konak Belediyespor turu geçerse deplasmanda aldığı 2-1 galibiyetin ardından, dün akşam sahasında Apollon Limasol (Güney Kıbrıs) ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale adını yazdıran Neulengbach (Avusturya) ile karşılaşacak.


Bu önemli karşılaşma yine Türkiye'de izlenemeyecek. Devlet televizyonu TRT'nin birinci kanalında karşılaşma saatinde "Böyle bitmesin" isimli dizi yayınlanırken, TRT Spor kanalında ise "Binicilik Eğitimi" konulu program gösterilecek. 

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.